Activision brengt Transformers: Rise of the Dark Spark

Activision brengt Transformers: Rise of the Dark Spark

Activision heeft een nieuwe titel in de Transformers-franchise aangekondigd. In Rise of the Dark Spark sluit jij je aan bij de Autobots of de Decepticons om de aarde te beschermen of om de planeet te vernietigen. Niet geheel onverwacht maken de Dinobots ook hun opwachting. Later dit jaar zie je ze in de vierde bioscoopfilm ook voorbij komen. De third-person actiegame gaat verder waar de film ophoudt door de wereld die regisseur Michael Bay heeft geschapen te verbinden met die van Cybertron. Strijdend om het veilig stellen van de Dark Spark kunnen spelers kiezen uit meer dan 40 playable personages uit de twee verschillende werelden.

Transformers: Rise of the Dark Spark vormt een brug tussen de planeten Cybertron en Aarde. De onverminderd populaire Transformers franchise bestaat in 2014 30 jaar en de game voegt absoluut iets extra’s toe aan het verhaal van Transformers. Ik ben er zeker van dat fans het geweldig zullen vinden.

– Mark Blecher, SVP Digital Gaming & Corporate Development van Hasbro, Inc

Transformers: Rise of the Dark Spark is zowel de follow-up van de Transformers-film als van Activision’s Transformers: War for Cybertron en Fall of Cybertron. In de game spring je van de ene wereld naar de andere en zo ontvouwt zich het verhaal van de jacht op een oude relikwie met eenzelfde kracht als de Matrix of Leadership: de Dark Spark. Gedurende de gehele single-player game kunnen spelers switchen tussen de helden van de nobele Autobots en hun tegenhangers, de doortrapte Decepticons. Gameplay bestaat, net zoals dat het geval was bij de hoog aangeschreven Cybertron-serie van High Moon Studios’, uit een combinatie van fast-paced running-and-gunning combat, vol korte en wendbare actie, in combinatie met grootschalige conflicten op open slagvelden, die compleet met tal van voertuigen worden uitgevochten.

Spelers zien ook de terugkeer van de populaire multiplayer mode Escalation, goed voor online gameplay in survival-style voor maximaal vier spelers. Escalation biedt naast nieuwe afweersystemen die je kunt upgraden, uit het verleden herkenbare tegenstanders plús een uitgebreid aanbod aan playable personages uit heden en verleden. Dankzij een nieuwe leveling systeem worden single-player en multiplayer gecombineerd in een karakter-ontwikkelingstraject. Al spelend kun je interessante rewards en tactische voordelen in de wacht slepen, zoals nieuwe personages, sterkere wapens, speciale vaardigheden en andere extra’s – deze kun je in het hele spel gebruiken.

Transformers: Rise of the Dark Spark verschijnt voor de Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer.
 • Bas van Dun

  War en Fall of Cybertron waren fantastisch, Dark of the Moon was dan weer niet veel. Het kan alle kanten op met die Transformers. Benieuwd wat de nieuwe studio er mee gaat doen.

 • Niek Deugd

  dus het is nu een combo van de fall of saga en de movies? fall of sage wel vet, alleen nu in de game die van de movie er gedeeld bij zitten vind k het maar niks

 • fons

  Hopen maar dat er ook campaign co-op weer is

 • Bas van Dun

  Ik denk dat je deze, net als het geval was met Dark of the Moon, los moet zien van de Fall/War of Cybertron-games.

 • Bas van Dun

  Zoals nu in het nieuwtje te lezen is (we hebben ‘em even gevuld met extra informatie), is de game een opvolger voor zowel de films als de Fall/War of Cybertron. De twee werelden komen dus samen in 1 game.

 • Niek Deugd

  Dus wat ik al zei:p