Activision toont infographic Skylanders

Activision toont infographic Skylanders

Sinds enkele jaren zijn de waanzinnig populaire Skylanders niet meer weg te denken uit de belevingswereld van miljoenen kinderen wereldwijd. Met de lancering van Skylanders: Spyro’s Adventure werd het ‘Toys-to-life’-genre geboren, dat sindsdien alleen nog maar aan populariteit won.

In 2012 bereikte Skylanders: Giants als eerste game franchise voor kinderen ooit een omzet van meer dan $1 miljard. En dat in slechts 15 maanden tijd. Dit bedrag zag Activision een jaar later zelfs verdubbeld, toen de Skylander poppetjes zich na de lancering van Skylanders: SWAP Force voor de tweede achtereenvolgende keer werden uitgeroepen tot de best verkochte actiefiguren wereldwijd. Anno 2014 behoort Skylanders tot de beste 20 game franchises ooit en zijn er over de hele wereld 175 miljoen Skylander toys verkocht.

Hoe de Skylanders serie in de afgelopen jaren werd opgebouwd, is te zien in de infographic die Activision voor de gelegenheid in elkaar heeft gezet. Hoe de succesreeks wordt voortgezet zien we binnenkort…

no images were found

All-round geek. Gek op Star Wars, Halo, Warcraft en comics. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna.
 • Bas van Dun

  Het zijn dan ook verdraaid leuke games.

 • sjakie

  Helemaal mee eens. Koop ze voor m’n zoon, maar moet bekennen dat ik het zelf ook leuk vindt en het zijn gewoon coole figures.

 • sjakie

  Vind*

 • Bas van Dun

  Hier ook. Ik ben 27 en speel de games graag met m’n vriendin. Dit en de Lego-games zorgen steevast voor fijne game avonden hiero.