Halo 4 kreeg voorrang op Halo als launch titel Xbox One

Halo 4 kreeg voorrang op Halo als launch titel Xbox One

Ontwikkelaar 343 Industries heeft laten weten dat het een bewuste keuze was om Halo 4 voorrang te geven boven een launchtitel voor de Xbox One. Er was in de studio geen capaciteit om naast Halo 4 ook meteen een game voor de Xbox One te ontwikkelen. De studio zou te weinig mankracht en te weinig tijd hebben voor deze titel voor de next-gen. Daarom is besloten eerst Halo 4 compleet te maken voordat er werk voor Halo 5 verricht ging worden.

Halo 5 is aangekondigd door 343 Industries en zal alleen op de Xbox One gaan verschijnen. Meer dan een teaser trailer is er nog niet verschenen. De game verschijnt in 2014.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer.
  • Bas van Dun

    Slimme keuze. Wanneer ze mankrachten bij Halo 4 weg hadden moeten halen om er voor te zorgen dat Halo 5 er nu al was, was Halo 4 misschien niet het product geweest dat het nu is. En aangezien het de eerste game van de studio was en 343 zich er dus mee moest bewijzen als capabele Halo-ontwikkelaar, was een negatieve reactiestroom van de fans alles behalve wenselijk geweest…