Minecraft verkoopt meer dan 1 miljoen exemplaren voor de PlaySation 3

Minecraft verkoopt meer dan 1 miljoen exemplaren voor de PlaySation 3

17 december 2013 was het zover voor PlayStation 3 gebruikers. Ze konden Minecraft kopen. Blijkbaar hebben veel mensen dat ook gedaan, want de game is nu al meer dan een miljoen keer verkocht. Bij de Xbox 360 ging deze mijlpaal toch wat sneller, 5 dagen na de launch was de game daar namelijk al een miljoen keer verkocht. Sinds december 2013 is Minecraft 10 miljoen keer verkocht voor de Xbox 360.

Rond diezelfde tijd in december is de originele versie voor de Mac en PC ruim 13 miljoen keer verkocht, wat betekent dat er in totaal al ruim 24 miljoen exemplaren van Minecraft zijn verkocht. Tenminste: als er geen mobiele versie van de game was, want ook deze versie is sinds mei al 10 miljoen keer verkocht. Minecraft lijkt het goed te doen op elk platform en wordt op het moment ook ontwikkeld voor de PS4, Xbox One en de Vita. Hoeveel die gaan verkopen? De tijd zal het leren.

Max schrijft al jaren voor GameParty en is gek op zowat elk genre, maar als het allemaal te lang duurt, wil zijn focus, die vergelijkbaar is met die van een goudvis, nog wel eens verslappen. Naast gamen wil hij nog wel eens druk zijn met sporten of zijn hersencellen wegdrinken. Verder doet hij vaak alsof hij druk is, maar stiekem weten wij dat hij eigenlijk erg lui is.