Adventure Time: Explore The Dungeon because I DON'T KNOW Review

Adventure Time: Explore The Dungeon because I DON'T KNOW Review

Adventure Time: Explore The Dungeon Because I DON’T KNOW! Het is misschien niet de langste titel die ik ooit heb gezien, maar het is wel de meest kansloze. Als fan van de serie verbaast me dit niets, want dit soort humor is regelmatig aanwezig. Toch was ik niet geheel in extase toen ik de titel kreeg. Een game gebaseerd op een geniale cartoon die op Cartoon Network draait. Het kan twee kanten op, maar met de ervaring die ik met dit soort games heb, vreesde ik het ergste.

Voor het geval je de animatieserie niet kent: Adventure Time speelt zich af in het fictieve land van Ooo waarin mensen, honden, snoepjes en onmogelijke schepsels allemaal zij aan zij leven. Het draait om mens Finn en hond Jake. Samen gaan zij op allerlei avonturen en maken zij vrienden, vijanden en komen ze veel vreemd volk tegen. De show is leuk voor jong en oud en ik raad je ook aan om een van de afleveringen te gaan kijken. Als je dat niet nu gaat doen, doe dat dan in de nabije toekomst, het is namelijk geweldig.

Zodra de game start, krijg je een pixelachtig menu te zien, waarbij de vier speelbare personages in houterige bewegingen langskomen met fakkels in hun handen. Wat zonde zeg! De serie heeft een prachtige, kleurrijke sfeer met scherpe lijnen en vlugge animaties. Waarom doen ze het zo? Waarom met pixels? Waarom alsof het uit de jaren ’00 komt? De PlayStation 3 en de Xbox 360 hebben echt wel de kracht om zoiets na te bootsen. Sowieso, de wereld van Adventure Time komt het beste tot zijn recht als het kleurenpallet van je scherm springt. Een game van ruim 40 euro die eruit ziet alsof hij op een telefoon kan draaien. Een beetje van mijn stuk gebracht door de visuele stijl van het menu, begin ik met een voorzichtige, goede hoop aan mijn avontuur in het land van Ooo.

Het is aan jou om met de vier speelbare personages, Finn, Jake, Marceline en Cinnamon Bun (Ja, dat is een kaneelbroodje), de kerker van prinses Bubblegum te verlossen van de ontsnapte (dode) gevangenen. Je kan met drie vrienden spelen en dat raad ik je ook aan, want als je in je eentje speelt is het stukken minder leuk. Elk personage heeft z’n zwaktes en z’n krachten. Zo kunnen Jake en Marceline bijvoorbeeld over putten zweven, terwijl Finn en Cinnamon Bun dan hartstikke doodvallen. Daarentegen zijn Finn en Cinnamon Bun sterker dan Jake en Marceline en kunnen daardoor meer schade aan vijanden toebrengen.

Het camerastandpunt in de game is van bovenaf, à la Diablo, en de pixelachtige stijl blijft, helaas, bewaard. Je kan elke vijf levels eventjes uit de kerker kruipen om bepaalde wapens te kopen en om van personage te wisselen, mocht je dat nodig vinden. De game bestaat in totaal uit honderd levels, waar elke tien levels een bazengevecht is. De levels bestaan telkens weer uit hetzelfde. Versla de vijanden, verzamel schatten en neem de trap naar de volgende verdieping. Ook baasgevechten komen op hetzelfde principe neer en dat is jammer, want het wordt al heel snel eentonig.

Je hebt namelijk maar twee wapens. Je primaire wapen en je secundaire wapen. Je secundaire wapen kan je oppakken in de dungeons en kan schieten, gegooid worden of mee geslagen worden. Je secundaire wapen kan alleen leeg of stuk en je primaire wapen niet. Versla genoeg monsters en met je primaire wapen kan je een krachtige aanval doen, waar meerdere monsters in een keer sterven. Erg simpel en helaas ook erg saai. De gameplay wordt snel repetitief en dat komt mede doordat je nooit wat anders hoeft te doen dan slaan, blokkeren en herhalen. Saai met een hoofdletter S en in je eentje ben je er dan ook al heel snel klaar mee.

Als je met een tot drie vrienden speelt, is het spel al een stuk leuker en dat puur doordat je het zelf leuk maakt. Toch blijft de gameplay hetzelfde en pak je liever een andere game dan Adventure Time. De game blijft leuk voor ongeveer een uurtje en daarna begint het weer op te vallen dat je telkens hetzelfde doet. De afwisseling die in de show aanwezig is, is in deze game niet terug tr vinden en dat is een gemis.

Waarom zou je deze game moeten kopen? I DON’T KNOW! Als je ruim 40 euro kwijt wilt raken aan een game die dat niet waard is, kan je met een gerust hart deze game kopen. Als de game 15 euro had gekost, had ik gezegd: doen! Nu zou ik het niet doen. Grafisch kan de game met gemak op de telefoon. Qua gameplay heb je aan drie knoppen genoeg en qua afwisseling kan je net zo goed kijken naar je muur. Het is een gemiste kans, want naar mijn mening is de wereld van Adventure Time gemaakt voor games. Helaas is van al deze potentie geen gebruik gemaakt.

[review pros=”+ Adventure Time
+ Kan leuk zijn voor een uurtje
” cons=”- Eentonig
– Weet niet de potentie uit de serie te halen
– Pixelachtige stijl
– Te duur voor wat je krijgt” score=45]

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.