Dear Esther wandelt richting PlayStation 4 en Xbox One deze zomer

Dear Esther wandelt richting PlayStation 4 en Xbox One deze zomer

Het narratieve avonturen-spel Dear Esther zet deze zomer voor het eerst de stap naar console. Ontwikkelaar The Chinese Room werkt samen met uitgever Curve Digital om het spel naar PlayStation 4 en Xbox One te brengen. Het in 2012 uitgekomen spel wist indertijd na release op PC te polariseren. Sommige gamers roemden het spel voor haar indrukwekkende graphics en boeiende verhaalvertelling, anderen noemden het denigrerend een wandelsimulator.

De game werd uiteindelijk genomineerd voor 5 BAFTA-awards en stond daarmee aan de wieg van een genre dat ook Everybody’s Gone to the Rapture, Gone Home en Firewatch voort bracht. Dear Esther zal op console een Director’s Commentary mode bevatten.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.