Details Pokemon Scarlet en Violet en Tera Raid Battles en meer

Details Pokemon Scarlet en Violet en Tera Raid Battles en meerThe Pokémon Company International heeft vandaag tijdens een Pokémon Presents meer details bekendgemaakt over de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die op 18 november 2022 exclusief voor het Nintendo Switch™-systeem gelanceerd zullen worden.
 
Tevens is er een update gegeven over het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 en zijn er in-game events aangekondigd voor Pokémon GO, Pokémon UNITE, Pokémon Café ReMix en Pokémon Masters EX. Hieronder vind je al het nieuws van vandaag.
 
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Welkom in Paldea!
Spelers beginnen hun avontuur in de regio Paldea, een gebied met uitgestrekte vlakten die bezaaid zijn met meren, torenhoge bergtoppen, woestenijen en bergketens. Ze treffen er vele mensen en Pokémon die op uiteenlopende plaatsen samenleven. Dit loopt van een boerendorp met overvloedige oogsten tot een havenstand met een levendige markt. Daarnaast zijn er Pokémon die in boomtoppen, in rivieren en op andere plaatsen in de wildernis leven.
 
In het midden van Paldea ligt de grootste stad van de regio: Mesagoza. In deze stad vinden spelers de Naranja Academy of Uva Academy. De naam van de school, het embleem, de uniformen en andere details zijn afhankelijk van de spelversie die gespeeld wordt: Pokémon Scarlet of Pokémon Violet.
 
De Pokédex wordt als app geladen op de Rotom Phone. Spelers kunnen in de kaartapp een kaart van de gehele regio Paldea zien. Hierop wordt hun huidige locatie weergegeven. Daarnaast krijgen ze allerlei andere informatie, zoals dichtbijzijnde plaatsen, Pokémon Centers en wilde Pokémon.
 
Het verschijnsel Terastal
Dit verschijnsel komt alleen voor in de regio Paldea. Hierdoor gaan Pokémon fonkelen als edelstenen. Wanneer een Pokémon terastalliseert, verschijnt er boven zijn hoofd een Tera Jewel dat op een kroon lijkt, en glinstert zijn lichaam als een gesneden edelsteen.
 
Alle Pokémon in Paldea kunnen terastalliseren en zo speciale krachten verkrijgen. Via de terastallisatie kunnen spelers hun gevechtsstrategieën versterken door de kracht van aanvallen te vergroten die hetzelfde type hebben als het Tera-type van hun Pokémon. Er zijn achttien typen. Dit betekent dat er talloze combinaties van Pokémon en Tera-typen zijn.
 
Spelers kunnen een Pokémon eenmaal per gevecht terastalliseren. Deze transformatie duurt tot het einde van het gevecht. Voor de terastallisatie van een Pokémon moeten spelers een Tera Orb hebben. Deze moet na elk gebruik opgeladen worden. Spelers kunnen hun Tera Orb opladen door kristallen vol terastale energie aan te raken of door naar een Pokémon Center te gaan.
 
Tera Raid Battles
Tera Raid Battles verschijnen in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet wanneer drie spelers samenwerken om het tegen een geterestalliseerde wilde Pokémon op te nemen. Trainers kunnen andere spelers voor deelname aan een Tera Raid Battle vinden door de optie ‘Tera Raid Battle’ te selecteren en vervolgens medestrijders te werven of zich bij de raid van een andere speler te voegen. Als spelers met vrienden of bekenden willen vechten, moeten ze een koppelingscode instellen. Dit gevechtssysteem heeft een tijdslimiet, en spelers kunnen continu aanvallen zonder dat ze moeten wachten tot andere Trainers hun acties gekozen hebben.[1]
 
Poké Portal en the Union Circle
In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kunnen spelers met Trainers uit de hele wereld ruilen en vechten door middel van de functionaliteit ‘Poké Portal’.[2]

 • Ruilen: In de Poké Portal kunnen spelers via een Link Trade met een bepaalde persoon ruilen. Via een Surprise Trade kunnen spelers na het kiezen van een te ruilen Pokémon met een willekeurige Trainer overal ter wereld ruilen.
 • Vechten: Via de optie ‘Link Battle’ in de Poké Portal kunnen spelers Pokémon-gevechten voeren met andere Pokémon Trainers.

Daarnaast kunnen spelers via de nieuwe functie ‘Union Circle’ in de Poké Portal met maximaal drie vrienden in dezelfde ruimte samen op avontuur gaan.
 
Mensen in de regio Paldea

 • Clavell

Hij is de directeur van de academie en leert spelers veel over hun school.

 • Jacq

Meneer Jacq weet zeer veel over het leven van Pokémon en heeft de Pokédex-app voor de Rotom Phone ontwikkeld. Hij is tevens de homeroomleraar van de speler.

 • Arven

Arven is een ouderejaars op de academie. Hij kan goed koken en doet onderzoek naar gezonde recepten waardoor Pokémon zich beter kunnen voelen.

 • Penny

Penny is wat verlegen en komt om de een of andere reden niet erg vaak naar de academie.

 • C5: Gym Leader van de Glaseado Gym

Grusha was vroeger een professionele snowboarder, maar is nu fulltime Gym Leader van de Glaseado Gym. Hij is een specialist op het gebied van Pokémon van het type Ice. Zijn partner is Cetitan.
 
Nog meer nieuwe Pokémon
Naast de nieuwe regionale Pokémon in zowel Pokémon Scarlet als Pokémon Violet zijn er verschillende soorten Pokémon die alleen in Pokémon Scarlet of alleen in Pokémon Violet verschijnen. Zo verschijnen Larvitar en Stonjourner bijvoorbeeld in Pokémon Scarlet, terwijl Bagon en Eiscue dat in Pokémon Violet doen.
 
Fidough
De huid van Fidough is bijzonder elastisch en is zowel stevig als zacht. Wanneer deze Pokémon zich opwinden, intimideren ze hun tegenstanders door hun lichaam op te blazen, zodat ze groter lijken. Fidough fermenteert dingen in zijn buurt door middel van de gist in zijn adem. De gist is handig bij het koken. Deze Pokémon wordt al heel lang door de mens beschermd.

 • Category: Puppy Pokémon
 • Type: Fairy
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 10,9 kg
 • Ability: Own Tempo

Paldean Wooper
In een ver verleden leefden Wooper onder water in de regio Paldea. Toen ze de strijd om hun territorium verloren, vonden ze blijkbaar een nieuw woongebied in moerasland. Om te voorkomen dat ze uitdroogden, begonnen ze hun lichaam te bedekken met een giftig vlies. Omdat ze al zo lang aan land leven, zijn hun kieuwen hard geworden. Hun lichaam is zwaar en ze bewegen langzaam, maar ze beschermen zich door krachtige giftige vloeistof uit hun kieuwen te spuwen.

 • Category: Poison Fish Pokémon
 • Type: Poison/Ground
 • Height: 0,4 m
 • Weight: 11 kg
 • Ability: Poison Point/Water Absorb

Cetitan
Cetitan moeten sterke spieren hebben om hun enorme lichaam te kunnen ondersteunen. En achter aanvallen met hun lichaam zit een ongelooflijke kracht. Daarnaast trekken ze rond in sneeuwachtige gebieden, waarbij ze beschermd worden door een dikke laag vet.

 • Category: Terra Whale Pokémon
 • Type: Ice
 • Height: 4,5 m
 • Weight: 700 kg
 • Ability: Thick Fat/Slush Rush

Nieuwe vormen van de Legendary Pokémon Koraidon en Miraidon
Spelers ontmoeten de Legendary Pokémon Koraidon of Miraidon, die hen op hun tocht vergezelt. Koraidon en Miraidon zijn een en al mysterie en naar verluidt veel sterker dan enige andere Pokémon. Deze Pokémon kunnen hun vorm veranderen en aanpassen aan wat ze aan het doen zijn of aan het terrein waarop ze zich verplaatsen.

 • Sprinting Build/Drive Mode: Spelers kunnen rijden op Sprinting Build Koraidon of Drive Mode Miraidon, zodat ze de uitgestrekte regio Paldea gemakkelijker en vrijer kunnen doorkruisen.
 • Swimming Build/Aquatic Mode: Spelers kunnen in rivieren, meren en bruisende zeeën springen op zoek naar de Pokémon die daar leven, of vliegensvlug gevaarlijke wateren oversteken door op Swimming Build Koraidon of Aquatic Mode Miraidon te rijden.
 • Gliding Build/Glide Mode: Spelers kunnen van bergen, duizelingwekkende kliffen of torenhoge gebouwen afspringen en naar hun bestemming zweven.

Vroegkoopbonussen
Speciale Pikachu
Als spelers Pokémon Scarlet of Pokémon Violet vroegtijdig aanschaffen, krijgen ze een speciale in-game Pikachu cadeau.
 
Deze Pikachu heeft twee unieke eigenschappen:

 • Hij kent de aanval Fly, die hij normaal gesproken niet kan leren.
 • Zijn Tera-type is Flying.

Spelers kunnen hem tot en met dinsdag 28 februari 2023 verkrijgen door in hun spel via de functie ‘Mystery Gift’ de optie ‘Get via Internet’ te selecteren.[3]
 
Avonturenset
Als spelers de digitale versie van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet uiterlijk dinsdag 28 februari 2023 in de Nintendo eShop downloaden, kunnen ze een seriecode voor de avonturenset ontvangen.[4]

 • 10 x Potion
 • 5 x Full Heal
 • 3 x Revive
 • 3 x Ether
 • 1 x Rare Candy
 • 1 x Nugget

2-packbonus
Als speciale bonus voor de aanschaf van het 2-pack Pokémon Scarlet en Pokémon Violet ontvangen Trainers twee codes (één per spel) die ze kunnen inwisselen voor 100 Poké Balls.[5]
 
Ga voor meer informatie over Pokémon Scarlet en Pokémon Violet naar Pokemon.nl/ScarletViolet.
 
Het Pokémon Wereldkampioenschap 2022
Na drie jaar afwezigheid keren Pokémon GO en Pokémon UNITE terug in het Pokémon Wereldkampioenschap 2022, dat van 18 tot en met 21 augustus plaatsvindt in Londen. Tevens is het gloednieuwe ontwerp van de Pikachu-trofee voor het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 gepresenteerd.
 
Daarnaast kunnen fans tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 een bezoek brengen aan de pop-upstore van het Pokémon Center. Hier zijn originele Pokémon Center-artikelen en merchandise van het wereldkampioenschap verkrijgbaar die nergens anders te vinden zijn, waaronder de pluchen Pikachu-knuffel van het Pokémon Wereldkampioenschap 2022.
 
De pop-upstore van het Pokémon Center bevindt zich in de Capital Hall van het ExCeL Centre London.

Om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws over het Pokémon Wereldkampioenschap 2022 en andere Play! Pokémon-events ga je naar pokemon.com/uk/play-pokemon.
 
Aankomende in-game events

 • Tijdens de Pokémon GO Fest-events in 2022 hebben de mysterieuze levensvormen ‘Ultra Beasts’ hun opwachting gemaakt. En het blijkt dat vier Ultra Beasts bijeen zullen komen tijdens de Pokémon GO Fest-finale op 27 augustus 2022. De finale is een online event voor Trainers uit de hele wereld.
   
 • Pokémon UNITE viert zijn eenjarig jubileum met de introductie van Buzzwole in Unite Battles en van Pika Party, een nieuw type snel gevecht. Deze snelle gevechten gaan op 4 augustus om 02:00 uur CET van start.
   
 • In het spel Pokémon Café ReMix krijgen spelers een nieuwe kans om Mewtwo als medewerker aan te trekken. Vanaf vandaag begint er ook een speciale campagne waarbij spelers Latias als medewerker kunnen krijgen.
   
 • Pokémon Masters EX nadert zijn driejarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan kunnen spelers zich opmaken voor de introductie van de Trainer Lodge.
 
Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.