Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition Review

Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition Review

Lang, lang geleden kwam er een game uit, Dynasty Warriors genaamd. De game heeft al een flink aantal vervolgen mogen hebben en ondertussen heeft de titel een groot aantal fans. Afgelopen jaar kregen wij met zijn allen Dynasty Warriors 8, dit jaar hebben wij Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition gekregen. Dit pakket bevat alles van Dynasty Warriors 8: de DLC en de level cap die flink omhoog gegaan is (van 99 naar 150). Klinkt als een leuke fanservice, maar is deze game leuk voor de non-fans, de mensen die eens een Dynasty Warriors game willen proberen? Ik ben geen fan van de serie (ik heb wel een aantal Dynasty Warriors games gespeeld) en ik ben gaan kijken wat er zo aantrekkelijk is aan de serie.

Al snel ben ik erachter gekomen dat het niet aan het verhaal ligt. Het lijkt mij in ieder geval stug dat mensen voor zo weinig verhaal dit een leuke game gaan vinden. De Story Mode is wel de moeite waard, maar vanwege de lengte, niet door het flinterdunne verhaal. Niet alleen de Story Mode, maar elke andere modus duurt een flinke tijd en in totaal ben je misschien wel weken bezig om de game tot een einde te brengen. De vraag is natuurlijk of je al deze vrije tijd in Dynasty Warriors wilt gaan steken.

De cutscenes, muziek en eigenlijk alles wat er gezegd wordt, zijn verschrikkelijk. Dit is niet na verloop van tijd vervelend, maar dit effect is direct actief. Ik heb al eerder gezegd dat het verhaal te verwaarlozen is, maar ik wil toch nog even zeggen dat het zelfs vervelend is om er tijd en moeite in te steken. Alles wat niet met gameplay te maken heeft, is bijna vervelend. Ik kan me ook voorstellen dat er een aantal groeperingen zijn die het ook absoluut niet eens zijn met de pakjes van de vrouwelijke personages (schaarsgekleed en alles stuitert). Als je je van deze onlogische keuzes kunt losmaken en je jezelf niet stoort aan alles wat met geluiden en het verhaal te maken heeft, dan zie je een game met goede gameplay voor je.
Een game met weinig verhaal draait meestal om de gameplay. Zodra ik Dynasty Warriors 8 voor de eerste keer opstartte, zag ik dat het met deze game ook zo was en tot op heden ben ik daar nog steeds van overtuigd. Je bent een gigantische gozer (stukken groter dan de honderden vijanden die op je afkomen) en samen met jouw leger en andere grote gozers, die in veel gevallen ook speelbaar zijn, is het aan jou om elke strijd te winnen. De wapens die je tot je beschikking hebt zijn net zo groot als de held en met een enkele zwaai vermoord je misschien wel tien gasten. Niet dat je het dan gedaan hebt, want per strijd worden er soms duizenden vijanden op je afgestuurd. Gelukkig zijn de meeste hiervan erg simpel te verslaan en heb je af en toe een wat sterkere vijand die daadwerkelijk schade doet bij jou. Echter komt het zelden zover dat je het onderspit delft, waardoor jij, als speler, je als een legende voelt. Het tempo ligt hoog en de moves die op je scherm komen zien er goed uit, waardoor je bijna gaat geloven dat je het heel goed doet.

Nu laat ik Dynasty Warriors misschien makkelijk klinken, maar vergis je niet, het is absoluut geen makkelijke game. Misschien duurt het even voordat je het onderspit delft, maar het kan zeker even duren voordat je een veldslag wint. Het is namelijk aan jou om je doelen te volbrengen in de strijd en dan kan het nog wel eens strategisch zijn om vijandelijke kampen over te nemen. Je vijand laat dit natuurlijk niet over zijn kant scheren en ook zij proberen jouw kampen over te nemen. Hierdoor kan je zelf heel gefocust zijn op één bepaald kamp en tegen de tijd dat jij dat hebt veroverd, heeft de vijand in ruil misschien al twee kampen overgenomen en hebben zij de overhand. Zij zijn nu met meer en natuurlijk komen ze naar het ene kamp dat jij net hebt overgenomen. Als je het niet goed aanpakt, kan je zo ontzettend lang bezig zijn met een enkele strijd. Dit maakt Dynasty Warriors uitdagend en dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom de serie al jarenlang een trouwe fanbase heeft. Soms wordt een strijd op deze manier wel langdradig en heb ik het na een tijdje gehad met het button bashen.

Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends Complete Edition is een gigantisch pakket geworden met vele uren aan gameplay. De gameplay is goed en kan uitdagend zijn, maar na te lange spelsessies kan de game ook gaan vervelen. Leg dan je controller, of in mijn geval Vita, even weg en ga later weer verder. Ik zie wel dat er niet veel veranderd is in de succesformule van Dynasty Warriors, maar voor fans van hack ’n slash is hier genoeg te vinden. Het verhaal is niet leuk en op sommige momenten zelfs vervelend te noemen en de stemacteurs lijken hun best te doen om houterig over te komen. De game is wel uitdagend en het kan op een vreemde manier veel voldoening geven om honderden vijanden aan het spit te rijgen. Mocht je op zoek zijn naar een keiharde hack ’n slash game, zoek dan niet verder. Wil je wat meer, zoek dan vooral wel verder.

[review pros=”+ Goede hack ’n slash actie
+ Urenlang speelplezier
” cons=”- Verhaal is vervelend
– Langere strijden kunnen langdradig worden” score=70]

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.