E3 2016: Verslag persconferentie Ubisoft

E3 2016: Verslag persconferentie Ubisoft

Ubisoft is al jaren een grote naam op de E3. Grote titels als Watch Dogs, Assassin’s Creed en Far Cry hebben we de afgelopen jaren voorbij zien komen. Wat wist Ubisoft ons dit jaar te brengen?

Ubisoft begon de show in ieder geval flitsend, maar of we daar zo blij mee moeten zijn? Als eerste zagen we onder meer een man in een giraffepak dansen. Dan weet je het wel en kan het maar één game zijn. Just Dance 2017 komt in oktober 2016 naar de PlayStation 4 en Xbox One. Misschien wel opmerkelijker is het feit dat de game ook richting de NX (en de PC) gaat komen. Deze versies zullen echter pas tegen het einde van 2017 gaan verschijnen. Dit is natuurlijk niet waarom je persconferentie van Ubisoft bent gaan kijken.

Ghost Recon Wildlands is echter wel een game waarvoor je de persconferentie van Ubisoft hebt aangezet. We kregen een hoop info en beelden van de game, maar de releasedatum wist mij het meeste te verrassen. Waar ik (en met mij volgens mij nog heel veel anderen) verwachtte dat ik al eind dit jaar met de game aan de slag zou kunnen gaan, brengt Ubisoft de game pas begin 2017. Om precies te zijn ligt de game vanaf 7 maart 2017 in de schappen. Dat gaat een lange zit worden, want de game ziet er behoorlijk tof uit. Onder meer een walktrough en een cinematic trailer brachten mij helemaal in de stemming.
Toch was dit voor mij niet het hoogtepunt van de show. Het hoogtepunt van de show kwam in de vorm van South Park: The Fractured but Whole. De humor die je normaal van South Park gewend bent zit natuurlijk weer in de game en dat leidde ondermeer tot een aantal rake grappen over Marvel, scheten en natuurlijk ook.. je moeder! De Stick of Truth heb ik in ieder geval met een hoop plezier gespeeld en dit lijkt ook weer een must buy te worden. Heb je de Stick of Truth gemist? Dan moet je even de nieuwe South Park pre-orderen. Dan krijg je namelijk de eerste game er gratis bij. De game verschijnt in ieder geval op 6 december.

Dan wat korte nieuwtjes over Ubisoft. The Division krijgt binnenkort nieuwe DLC en Ubisoft maakte van de E3 gebruik om alvast een nieuwe trailer te laten zien van deze Survival DLC. Tevens werd er de Underground DLC getoond. Ook werd er een vervolg op Grow Home aangekondigd. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van die game. Echter waren er een hoop mensen die van het eerste deel gratis gespeeld hebben via PlayStation Plus positief. Grow Up gaat in ieder geval een stuk uitgebreider en ambitieuzer worden.

Bovendien was VR ook erg aanwezig bij Ubisoft dit jaar. Twee games werden in de spotlight gezet. Allereerst was daar Eagle Flight. We zagen een gameplay-demo waarin twee teams van drie het tegen elkaar opnamen. Doel was om een konijntje ergens in een nest te droppen. Had je het konijntje niet in handen, dan was het de bedoeling om de ander uit de lucht te knallen. Het zag er tof uit, maar aan de andere kant zag het er ook uit als iets waar ik kotsmisselijk van zou worden. Daarnaast was er Star Trek: Bridge Crew. Hiermee kun je je eigen ruimteschip besturen en je eigen Star Trek ervaring maken. Misschien tof voor Star Trek Fans, maar wat mij betreft zag het er nogal suf en saai uit.

Gelukkig was daar het grote geweld van For Honor. Hoewel, gelukkig, de demo duurde wel heel erg lang en haalde het tempo behoorlijk uit de persconferentie. Ik weet niet wat het is met For Honor, maar tot nu toe ben ik niet heel erg enthousiast. Een beetje knokken en dat is het. Het lijkt allemaal heel erg lineair. De game doet me ook heel erg denken aan Ryse: Son of Rome. Het ziet er allemaal prima uit, maar het werd snel saai. Hopen dat For Honor dat weet te voorkomen. Het leek er in ieder geval wel op dat er iets meer verhaal achter zit dan we denken, en misschien is het hands-on wel heel erg tof. Grafisch was de game in ieder geval indrukwekkend, maar gezien de historie van Ubisoft op de E3 zegt dat ook niet alles. De game verschijnt met Valentijn.

Far Cry: Blood Dragon en Trials zijn twee toffe titels van Ubisoft en nu komen ze ineens samen in Trials of the Blood Dragon. Waarom ook niet? Nu kun je niet alleen gevaarlijke stunts doen op je motor, je kunt het ook nog eens doen terwijl je communistische aliens aan gort schiet. De game is vanaf nu verkrijgbaar voor Xbox One, PS4 en PC. Mocht je tijdens het downloaden van Trials of the Blood Dragon nou niks te doen hebben, dan kun je alvast een nieuwe behind the scenes kijken van de film van Assassin’s Creed.
Dat is overigens niet de enige film die Ubisoft gaat maken. Er gaat namelijk ook in samenwerking met Sony een Watch Dogs film gemaakt worden. Dit was natuurlijk niet het enige nieuws over Watch Dogs 2, Watch Dogs 2 was natuurlijk al voor de E3 officieel aangekondigd en daarvoor was de game al gelekt. Geen groot nieuws dus, maar wel tof om de game opnieuw in actie te zien. San Francisco ziet er in ieder geval uit als een mooie en grote speeltuin om al je hackvaardigheden op los te laten. Het blijft tof om chaos te veroorzaken door bijvoorbeeld een auto uit het niets te laten rijden of alle stoplichten op groen te zetten.

Traditiegetrouw sluit Ubisoft af met een nieuwe game. Ook dit jaar was dat niet anders. Hoewel onze Bas al minuten voor dat de persconferentie zo ver was de trailer wist te vinden, was Steep toch even een verrassing. Een knaller in de zin van een wintersport game? Dat is waarschijnlijk niet waar iedereen op zit te wachten. Begrijp me niet verkeerd: Steep zag er best tof uit. Games als SSX heb ik altijd met een hoop plezier gespeeld en de mogelijkheid om werkelijk overal een challenge van te maken ziet er tof uit. Toch is dit waarschijnlijk niet de klapper waar een hoop gamers op hadden gehoopt.

Ubisoft speelde duidelijk op safe deze persconferentie. De grote titels in deze persconferentie waren allemaal al aangekondigd: Wildlands, For Honor en Watch Dogs 2. Tof om wat gameplay te zien, maar geen hele grote verrassingen. Steep is een nieuwe game en ziet er zeker interessant uit, maar heeft in mijn ogen niet de aantrekkingskracht van een Watch Dogs. Het is jammer dat de show van Ubisoft eigenlijk net iets te lang duurde, maar er waren toch wel twee grappige hoogtepunten. Trials of the Blood Dragon is zo bizar dat het tof wordt. South Park: The Fractured but Whole is in mijn ogen het hoogtepunt. Een enorme stortvloed aan grappen en ook nog eens toffe gameplay: de nieuwe South Park game is een must buy.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.