Free-to-play games met microtransacties niet gratis voor Google Play

Free-to-play games met microtransacties niet gratis voor Google Play

Google Europe stopt free-to-play games die ondersteund worden door microtransacties te adverteren als gratis games. Vanaf heden zullen deze games bij installatie een betalingsverificatie nodig hebben ter bevestiging van de aanwezig van microtransacties. De verandering is gebaseerd op het voorstel van de Europese Commissie om kinderen te beschermen tegen zulke listige betalingen. Naast de betalingsverificatie houdt het voorstel ook in dat er een stop moet komen op directe suggesties die leiden tot in-app aankopen en moet er duidelijke voorlichting aanwezig zijn die wordt ondersteund door een e-mailadres voor eventuele vragen.

Vice President Neelie Kroes benadrukt in het Europese persbericht dat deze verandering puur gaat om een verbetering van het commerciële klimaat en dat de Europese commissie dan ook niet negatief tegenover microtransacties zelf staat.

Commission is very supportive of innovation in the app sector. In-app purchases are a legitimate business model, but it’s essential for app-makers to understand and respect EU law while they develop these new business models.

 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.