Game Awards 2014: Zelda Wii U footage, Starfox bevestigd, Mario Maker!

Game Awards 2014: Zelda Wii U footage, Starfox bevestigd, Mario Maker!

Nog geen officiële trailer, wel gameplay beelden: Zelda Wii U (working title) staat gepland voor 2015!

Shigeru Miyamoto and Eiji Aonuma hebben aan het eind van de Game Awards 2014 het een en ander laten zien en bevestigd. Zo is Epona terug als spelonderdeel, evenals het vechten vanaf haar rug. Hier is echter wel wat aan veranderd, waaronder de mogelijkheid om in slow motion van haar rug te springen en pijlen af te vuren. De gameworld, zo schijnt het, is ook gigantisch. Om vanaf het startpunt naar een “verdacht uitziende toren” te komen, doet Aonuma al snel een minuut of 10 en dat is op Epona’s rug. Het ziet er dus naar uit dat Zelda fans hun hart gaan ophalen in 2015. Heb je nog geen Wii U? Dan zal dit hoogstwaarschijnlijk de titel worden om hem voor aan te schaffen!

Maar we zijn er nog niet! Miyamoto vroeg zich af of dit spel écht in 2015 af zou zijn. Na hier bevestigend op gereageerd te hebben kwam Aonuma met de counter hoe het met de nieuwe Starfox gaat. Miyamoto’s antwoord? “Very good, it will be released before this Zelda is done!” Dus… Twee killer titles in 2015! Nieuwsgierig naar de gameplay? Check het onderstaande filmpje!
Het volgende nieuwtje was al bekend, maar desalniettemin leuk: Mario Maker komt naar alle zekerheid in 2015 uit, als start voor Mario’s 30ste verjaardag. In de gameplay footage was goed te zien hoe alles aan een level aan te passen is, inclusief de stijl (Mario, Mario 3, etc.), maar ook hoe Mario het wolkje van Lakitu over neemt en door een level heen vliegt. Miyamoto grapte ondertussen al hoe moeilijk het voor hem was om 1985 een level voor Mario te maken, maar dat hij zeker weet dat het ons allemaal een stuk beter af zal gaan. Mario meets Little Big World?
Er komt nog meer nieuws aan vanuit de Game Awards, maar dit was iets dat we jullie niet wilden onthouden. Wat vinden jullie van de nieuwe Zelda? Nieuwsgierig naar Starfox? Of kriebelt je creatieve brein alleen al bij de gedachte aan Mario Maker? Let us know!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.