Ik speel nog steeds… LEGO Harry Potter Years 1-4!

Ik speel nog steeds… LEGO Harry Potter Years 1-4!

Laatst kregen we op de redactie van GameParty het bericht binnen dat er een LEGO Harry Potter-collection uit zal komen voor de PlayStation 4. Misschien een bericht waar je negatief op kan reageren. Het is natuurlijk zo dat er al enorm veel LEGO-games zijn uitgekomen. Er zijn al een hoop films gebruikt om een LEGO-game van te maken. Je zou deze collectie voor de PlayStation 4 dan ook af kunnen doen als een makkelijke manier om geld te verdienen voor Travellers Tales. Maar ik was stiekem best blij toen deze collectie werd aangekondigd. Sterker nog, ik pakte de eerste LEGO Harry Potter voor de PlayStation 3 er weer eens bij. Ik speel nog steeds… LEGO Harry Potter: Years 1-4.

Vorige week schreef Harmen in deze rubriek een liefdesbrief aan een van zijn (zo niet favoriete) series in gaming: Forza Horizon. Ik wil dit artikel graag even gebruiken om niet alleen LEGO Harry Potter in het zonnetje te zetten, maar de gehele serie. Sowieso zijn de LEGO-games op de redactie van GameParty erg geliefd. Neem een kijkje in de achievements-lijst van onze eigen Bas van Dun en je zult zien dat er bij een hoop LEGO-games de honderd procent is aangetikt. De grootste fan van LEGO-games binnen GameParty wil ik me dan ook niet noemen, maar ik kom toch behoorlijk in de buurt.

Voor mij begon de LEGO-saga natuurlijk als klein kind: het spelen met LEGO. Maar ook bij de LEGO-games stond ik vooraan. Wat te denken van LEGO Racers? Maar ik stond ook vooraan bij de eerste LEGO-game in de serie zoals we hem nu kennen. Bij een abonnement op het inmiddels al een behoorlijk tijdje gestopte tijdschrift N-Gamer kreeg ik gratis en voor niets LEGO Star Wars voor de Gamecube cadeau. Ik speelde de game en was verkocht. De grappige verwijzingen naar de Star Wars-films, de leuke platform-gameplay en enorm veel personages te spelen en verzamelen. Kortom, een genot voor game-fans, voor LEGO-fans en voor Star Wars-fans.
Het bleek een succesvolle formule te zijn. Reviews waren behoorlijk positief en ook qua verkopen viel het alles behalve tegen. Wat heet, de verkopen waren gewoon enorm goed. Geen wonder dat er onder meer games werden gemaakt van DC Comics, Marvel, Indiana Jones, Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean. En dan dus ook Harry Potter. Zullen we het dan toch maar even over LEGO Harry Potter gaan hebben?

Want Harry Potter is in mijn ogen dan ook een enorm goeie setting voor de LEGO-games. Er zijn een hoop films waaruit je materiaal kunt halen en als dat nog niet genoeg is, kun je ook leuke verwijzingen naar de boeken in de games stoppen. Harry Potter is geliefd bij een hoop mensen en stiekem hoop ik nog altijd dat er een keer een uil bij mij naar binnen vliegt met een uitnodiging voor Zweinstein. In LEGO Harry Potter kun je in ieder geval de LEGO-versie van Zweinstein verkennen en zijn er een hoop geheimen te vinden op deze magische school. Als dat nog niet genoeg is, kun je ook een bezoekje brengen aan de LEGO-versie van onder meer de Wegisweg, het verboden bos, Goudgrijps en Zweinsveld. Voldoende te beleven dus.

https://www.youtube.com/watch?v=VwIrIskKS0c

Maar naast het ontdekken van de wondere wereld van Harry Potter was er nog veel meer te doen. Zo kun je natuurlijk het verhaal van de eerste vier films naspelen. Die grote trol op het damestoilet? Check! De eerste confrontatie met Voldemort? Check! Het ontdekken van de geheime kamer? Ook aanwezig! Door het opsommen van al deze legendarische Harry Potter-gebeurtenissen krijg ik gelijk zin om de films opnieuw te gaan kijken. De gameplay is voor mij in LEGO Harry Potter ook wat anders, omdat je bijvoorbeeld magische drankjes kunt maken en spreuken kunt leren. Heb je eenmaal deze spreuken geleerd, dan kun je ze in de praktijk brengen in de verhaal-levels. Of wil je misschien altijd eens de geheime kamer ontdekken met Voldemort onder de knoppen? In het vrij spelen kan dit gewoon. In totaal zijn er meer dan 150 verschillende personages te verzamelen. En geloof me, uiteindelijk wil je die ook allemaal verzamelen.

De wereld van Harry Potter is voor mij oprecht een magische. Als ik mijn favoriete filmreeks zou moeten noemen dan is dat dan ook misschien wel Harry Potter. Als de wondere wereld van Harry Potter samenkomt met de fun van de LEGO-games, dan is er voor mij echt heel veel plezier te beleven. De magische moment van de films naspelen, Zweinstein ontdekken en karakters verzamelen. Precies wat LEGO-games zo tof maakt. Binnenkort komt dus de Harry Potter collectie uit voor de PlayStation 4. Dikke kans dat ik die dan ook weer ga spelen. Wat is jouw favoriete LEGO-game? Laat het weten in de comments!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.