Indie World vol nieuwe titels

Indie World vol nieuwe titels
Samen met onafhankelijke ontwikkelaars heeft Nintendo in een nieuwe Indie World-video een reeks indiegames laten zien die in 2020 naar de Nintendo Switch komen. Bovendien werden er twee games aangekondigd die later vandaag al worden uitgebracht. De brede verzameling games die in de video werd gepresenteerd bevatte onder andere Axiom Verge 2, het vervolg op het veelgeprezen Axiom Verge; Sports Story, van de makers van het populaire Golf Story, dat overigens exclusief verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch; en Streets of Rage 4, een beat ‘em up in retrostijl. The Talos Principle: Deluxe Edition en Dauntless worden vandaag uitgebracht en vormen daarmee het sluitstuk van een ijzersterk 2019 wat betreft indiecontent voor de Nintendo Switch.
 
Je kunt de hele Indie World-video hier opnieuw bekijken. Voor meer informatie kun je terecht op de Indie World-hub op de officiële Nintendo-website.
 
Enkele hoogtepunten uit de video: 
 • Axiom Verge 2 van Thomas Happ Games: Ontdek de oorsprong van het Axiom Verge-universum in het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game. Axiom Verge 2 wordt in het najaar van 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Sports Story van Sidebar Games: De makers van Golf Story komen met een nieuw avontuur vol golf, tennis, kerkers, spionage, minigames en talloze vrienden (en vijanden) om te ontmoeten. Sports Story wordt medio 2020 exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Dauntless van Phoenix Labs: Ga net als miljoenen andere spelers de strijd aan in Dauntless, de razend populaire online-actie-RPG, en ontdek een enorme onlinewereld. Werk via cross-play samen met vrienden van over de hele wereld en maak reusachtige Behemoths af wanneer Dauntless later vandaag gratis te downloaden en te spelen is. De Skyfighter Armor- en Skymetal Weapon-set, die exclusief beschikbaar zijn voor spelers op de Nintendo Switch, zorgen ervoor dat je er tijdens de jacht tiptop uitziet. Deze set bevat een schitterende armourset en wapenskins voor alle 7 wapentypes in Dauntless.
 • The Talos Principle: Deluxe Edition van Croteam: Je krijgt de taak om een reeks van meer dan 120 complexe puzzels op te lossen. Zo moet je bijvoorbeeld drones om de tuin leiden, laserstralen manipuleren en de tijd beïnvloeden om je taak te volbrengen. The Talos Principle: Deluxe Edition zal later vandaag verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch.
 • The Survivalists van Team17: In The Survivalists worden crafting, basissen bouwen, overleven en een paar andere verrassingen gecombineerd in een nieuw avontuur dat zich afspeelt in de wereld van The Escapists. Op de Nintendo Switch kunnen bovendien tot wel vier spelers lokaal of online samen spelen. The Survivalists wordt in 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Streets of Rage 4 van Dotemu: Streets of Rage 4 is gebouwd op de klassieke beat ‘em up-gameplay van de legendarische Streets of Rage-trilogie, maar bevat ook nieuwe mechanieken, een nieuw verhaal en talloze gevaarlijke levels. Streets of Rage 4 maakt in de eerste helft van 2020 een vuist op de Nintendo Switch.
 • Gleamlight van D3PUBLISHER: In deze unieke game, die zich afspeelt in een glas-in-lood-wereld, speelt de speler als zwaard in een angstaanjagend, droevig maar warm verhaal. Gleamlight, van de ontwikkelaars van Bloodstained: Ritual of the Night, wordt begin 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • SkateBIRD van Glass Bottom Games: Of ze nu over rietjes grinden, kickflips doen over nietmachines of door een skatepark razen dat met plakband bij elkaar wordt gehouden: skate birds zetten altijd hun beste pootje voor. SkateBIRD wordt eind 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Bake ’n Switch van Streamline Media Group: Deze partygame draait volledig om eten. Tot wel vier spelers* werken samen om deegwezentjes goudbruin te bakken voordat de tijd om is. Bake ’n Switch zit in de zomer van 2020 gebakken op de Nintendo Switch.
 • SuperMash van Digital Continue: SuperMash is een ode aan de videogamecultuur en speelt zich af in een gamewinkel die wordt beheerd door een broer en zus, die op een dag een mysterieus spelsysteem ontdekken. Als speler weet je nooit wat je te wachten staat, omdat SuperMash videogamegenres bij elkaar gooit en daardoor elke keer een unieke ervaring creëert. SuperMash gooit de boel in mei 2020 door elkaar op de Nintendo Switch.
 • Sail Forth van The Quantum Astrophysicists Guild: Er gaat niets boven een spannend avontuur op zee vol actie en exploratie. In Sail Forth wordt de hele wereld procedureel gegenereerd en kunnen spelers talloze eilanden ontdekken, missies aannemen, hun vloot uitbreiden en het opnemen tegen piraten. Sail Forth zet in 2020 koers richting de Nintendo Switch.
 • Murder by Numbers van Mediatonic: In alles van studio’s tot kitscherige awardshows moet jij een web van complotten, bedrog en natuurlijk moord aan het licht brengen door de waarheid pixel na pixel te achterhalen. Murder by Numbers bevat muziek van Masakazu Sugimori, de componist achter Phoenix Wright: Ace Attorney en Viewtiful Joe, en wordt begin 2020 tijdelijk exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Liberated van Atomic Wolf: Liberated combineert cyberpunk en handgetekende graphic novels met interactie en spektakel. Terwijl je je een weg bladert door de bladzijden en zijwaartsscrollende platformactie, beleef je alles vanuit meerdere perspectieven om de waarheid te ontleden. Liberated debuteert in 2020 tijdelijk exclusief op de Nintendo Switch.
 • Boyfriend Dungeon van Kitfox Games: In deze mix van een dating-simulator en een dungeoncrawler beleef je gedenkwaardige momenten met vele geliefden, waarna je hun unieke vechtstijl moet gebruiken om monsters te verslaan en het geheim van de kerker te achterhalen. Boyfriend Dungeon verovert het hart van de Nintendo Switch in 2020.
 • Dreamscaper van Afterburner Studios: Soms kun je een koe het beste direct bij de hoorns vatten… zelfs als dat betekent dat je een doodenge depressie onder ogen moet komen in het onderbewustzijn van een jonge vrouw. Dreamscaper combineert een vechtgame met een top-down shooter en een dungeoncrawler en wordt begin 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Oddworld: Stranger’s Wrath van Oddworld Inhabitants: In dit klassieke actie-avontuur gebruik je de vreemde kruisboog van Stranger, die levende munitie vuurt – van knaagdieren tot insecten. De ultieme versie van deze klassieker komt met verbeterde FPS-besturing en gyroscopisch richten. De game wordt in januari 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch en je kunt hem later vandaag al bestellen.
Nintendo heeft in een gelivestreamde Indie World-presentatie een reeks indiegames getoond die naar de Nintendo Switch komen. Dauntless en The Talos Principe: Deluxe Edition worden later vandaag al uitgebracht, terwijl Axiom Verge 2, Sports Story, Streets of Rage 4 en vele andere gepland staan voor 2020.
 
Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.