IO Interactive wordt een onafhankelijke studio, alle rechten op Hitman blijven behouden

IO Interactive wordt een onafhankelijke studio, alle rechten op Hitman blijven behouden

Het waren tumulteuze weken voor ontwikkelaar IO Interactive. Na dat uitgever Square Enix de banden met het Scandinavische bedrijf verbrak zag het er even somber uit voor de toekomst van de developer en hun iconische franchise Hitman. Gelukkig stelt IO via een open brief op hun website de fans nu gerust, hun verhaal is nog lang niet uitverteld.

CEO Hakan Abrak laat weten dat na onderhandelingen met Square Enix er een akkoord gevonden is om tot een management buyout over te gaan. Dat klinkt erg ingewikkeld maar het komt er op neer dat IO Interactive gewoon verder gaat als onafhankelijke studio en dat ze de volledige rechten op Hitman blijven behouden zodat ze in de toekomst met nieuwe games rond Agent 47 op de proppen kunnen komen.IO Interactive is volledig vrij om in de toekomst samenwerkingen aan te gaan met andere uitgevers om nieuwe games uit te brengen, maar kan ook gewoon op onafhankelijke basis blijven werken, iets wat het bedrijf in de beginjaren ook gedaan heeft.

Io Interactive laat weten in de loop van volgende week nieuws te brengen rond hun toekomstplannen en de toekomst van Hitman. Vermoed wordt dat het tweede seizoen van Hitman, waar werk reeds aan begonnen was, gewoon verder ontwikkeld zal worden en digitaal verkocht worden.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.