Nacon Connect 2023

Nacon Connect 2023

De eerste NACON Connect van 2023 zit erop. Tijdens deze online-conferentie deelde de Franse ontwikkelaar diverse spannende aankondigingen, nieuwe informatie en – niet in de laatste plaats – gameplaybeelden van de games die dit jaar verschijnen. De presentatie werd uitgezonden vanuit het hart van Parijs en omvatte 16 games, inclusief diverse sportspellen, racing-games en action-adventure-titels.

De hele connect:
Bekijk alles wat werd gedeeld tijdens NACON Connect

De zinderende NACON Connect-conferentie toonde wat spelers in-game kunnen verwachten van diverse titels. Voor de allereerste keer werd gameplay getoond van diverse titels die tijdens de vorige NACON Connect werden aangekondigd, inclusief Ravenswatch, een game die vanaf 6 april speelbaar is via Vroegtijdige Toegang, Gangs of Sherwood, met hoogst spectaculaire gameplay, en RoboCop: Rogue City, waarvan zowel de onderzoek-elementen als FPS-actie werden getoond.

Daarnaast werden diverse sportgames aangekondigd en was er nieuws over de releasedatum van Ad Infinitum, de psychologische horrorgame die speelt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

En dat is nog niet alles… NACON heeft vandaag (9 maart) ook vier titels uitgebracht: Clash: Artifacts of Chaos en Transport Fever 2: Console Edition, naast Nintendo Switch™-versies van Session: Skate Sim en Train Life: A Railway Simulator.

Op de Steam-pagina’s van de meeste gepresenteerde games kunnen spelers nu exclusieve gameplaybeelden en interviews vinden.

Hieronder meer informatie over de games die werden gepresenteerd tijdens NACON Connect, inclusief bijbehorende afbeeldingen en video’s.

VIER NIEUWE SPORTGAMES AANGEKONDIGD

Bekijk de trailer met de aankondigingen van de sportgames / Verken nieuwe content op de Steam-pagina’s van de games

TOUR DE FRANCE 2023 EN PRO CYCLING MANAGER 2023
Tour de France 2023 en Pro Cycling Manager 2023, beide ontwikkeld door Cyanide studio, verschijnen op 8 juni. Deze aankondiging werd vergezeld door diverse gameplaybeelden die de eerste elementen onthulden van de content die de games gaan bieden.
Op 8 juni verschijnen Pro Cycling Manager 2023 voor pc, en Tour de France 2023 voor PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

RUGBY 24

Tijdens de conferentie werd Rugby 24 aangekondigd met een teaser trailer. De game omvat de Rugby World Cup 2023 met meer dan 130 officiële nationale teams – het hoogste aantal ooit in een rugby-game! De game verschijnt op 7 september 2023, de dag voor de openingswedstrijd van Rugby World Cup France 2023.

TIEBREAK: OFFICIAL GAME OF THE ATP|WTA
NACON kondigde met veel plezier een nieuwe titel aan: Tiebreak: Official Game of the ATP Tour and Hologic WTA Tour. Dit tennisspel van de sportspecialisten bij Big Ant Studios biedt een next-level tennisgame-ervaring die de energie en actie vangt van de wereldwijde Tours, en bouwt voort op het succes van twee andere tennistitels van NACON, AO2 en Tennis World Tour.
Deze game verschijnt in 2023 voor PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series, Xbox One en pc.

VIER GAME-RELEASES

CLASH: ARTIFACTS OF CHAOS – DE NIEUWSTE GAME VAN ACE TEAM STUDIO IS NU VERKRIJGBAAR
Clash: Artifacts of Chaos is wat betreft zowel gameplay als artwork een unieke action-adventure. Je speelt als Pseudo, een solitaire en teruggetrokken krijger die door de vijandige landen van Zenozoik trekt. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor pc, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation®4 en PlayStation®5.
Bekijk de launch trailer / Verken nieuwe content op de  Steam-pagina van de game.

TRANSPORT FEVER 2: CONSOLE EDITION
Transport Fever 2 is een baanbrekende game in het simulatie- en management-genre (ook wel ‘Tycoon-games’ genoemd). In deze titel van Urban Games moet je een transportbedrijf beheren en alle infrastructuur ontwikkelen die nodig is om steeds groter te worden.
Vandaag biedt de studio spelers de kans om de game te spelen op PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One en Xbox Series X|S met Transport Fever 2: Console Edition. Deze console-versie biedt verbeterde graphics, opnieuw ontworpen voertuigen, en een geoptimaliseerde interface en besturing voor de best mogelijke ervaring op deze nieuwe platformen.
Bekijk de launch trailer

SESSION: SKATE SIM
Session: Skate Sim verscheen eerder al voor pc, PS5TM, PS4 TM, Xbox Series X|S en Xbox One, en verschijnt vandaag voor de Nintendo Switch™ in Noord-Amerika, en op 16 maart in de rest van de wereld. Er is behoorlijk wat werk gestoken in het aanpassen van de besturing, zodat ook deze versie spelers de beste in-game skate-sensaties biedt. Daarnaast zijn de beginfases van de game gewijzigd om de ervaring toegankelijker te maken.
Session: Skate Sim is ontwikkeld door skaters voor skaters en neemt spelers mee naar de gouden eeuw van skating in de jaren 90. Met een uniek gameplaysysteem dat een ultra-realistische ervaring biedt, diverse iconische skate-spots in de VS, en de kans om elke sessie te vereeuwigen met de ingebouwde video-editor, levert Session: Skate Sim een nieuwe standaard in de sport.
Bekijk de launch trailer / Verken nieuwe content op de Steam-pagina van de game.

TRAIN LIFE: A RAILWAY SIMULATOR
Nadat de game eerder al aankwam op pc, PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One en Xbox Series X|S in 2022, arriveert Train Life: A Railway Simulator vandaag op een nieuw platform – Nintendo Switch™! In Noord-Amerika verschijnt de Nintendo Switch™-versie op 28 maart. In deze game van de studio Simteract, word je zowel machinist als de baas van je eigen spoorbedrijf. Je bestuurt iconische en getrouw gereproduceerde treinen, reist over duizenden kilometers spoor, neemt personeel in dienst, koopt nieuwe treinen en bouwt je eigen spoornetwerk voor een even vermakelijke als authentieke ervaring.
Bekijk de nieuwe trailer 

NIEUWE GAMEPLAYBEELDEN

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM
Met een trailer van Gollums avontuurlijke zoektocht naar zijn ‘precious’, werd meer onthuld over dit nooit eerder vertelde verhaal. Het originele verhaal van Daedalic voert spelers door diverse regio’s van Midden-Aarde, waar ze vele beroemde personages uit de boeken van J.R.R. Tolkien ontmoeten. Om deze missie te overleven, moeten spelers bijzonder behendig en listig te werk gaan. Ga later in 2023 op reis met Gollum op PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox?One, Xbox Series X|S en pc.
Bekijk de story trailer / Verken nieuwe content op de Steam-pagina van de game.

ROBOCOP: ROGUE CITY – BESCHERM DE ONSCHULDIGEN EN DE WET
Deels man. Deels machine. Honderd procent politieagent. Een nieuwe gameplayvideo van RoboCop: Rogue City werd tijdens NACON Connect 2023 getoond. De game is ontwikkeld door Teyon, het team achter het succesvolle Terminator: Resistance, en stuurt spelers als Alex Murphy op missie in Detroit. Naast first-person-schietactie moeten spelers ook keuzes in dialogen maken om te vorderen. RoboCop: Rogue City verschijnt in september 2023 voor Playstation®5, Xbox Series X|S en pc.

Bekijk de gameplay trailer / Ga naar de Steam-pagina van de game.

AD INFINITUM
De nieuwe trailer van Ad Infinitum die tijdens NACON Connect werd getoond bestaat uit pure gameplay. De game plaatst je in de geest van een jongeman die lijkt gevangen tussen twee werelden: zijn leven bij zijn familie in Berlijn, en de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, die zijn bevolkt door vreemde wezens.
De teamleden van ontwikkelstudio Hekate hebben de afgelopen drie jaar aan dit passieproject gewerkt, nadat ze het concept 10 jaar geleden tijdens hun studie al bedachten. Hun liefde voor psychologische horrorgames is overduidelijk en leidde tot de creatie van een unieke wereld met een origineel verhaal en bijzondere sfeer, die je verplaatst in de gekwelde geest van de hoofdrolspeler.
Ad Infinitum verschijnt in september voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en pc.
Bekijk de gameplay-trailer met commentaar / Verken nieuwe content op de  Steam-pagina van de game.

GANGS OF SHERWOOD
Nadat Gangs of Sherwood tijdens de vorige NACON Connect werd aangekondigd, werd vandaag voor het eerst een gameplayvideo ervan getoond. Deze action-adventure in een opnieuw verbeelde Robin Hood-wereld belooft een explosieve ervaring te worden voor zowel een solo-speler als maximaal 4 spelers tegelijk in de co-op-stand. Daarbij kunnen spelers de rollen aannemen van beroemde personages uit de legende, waaronder Robin Hood, Maid Marian, Friar Tuck en Little John. Ga voor meer informatie over Gangs of Sherwood naar de
Steam-pagina van de game en bekijk de nieuwe video met 10 minuten aan gameplay, inclusief commentaar van de ontwikkelaars.
Gangs of Sherwood verschijnt in het najaar van 2023 voor Playstation®5, Xbox Series en pc.
Bekijk de gameplay reveal trailer / Verken nieuwe content op de Steam-pagina van de game.

 

RAVENSWATCH
Ravenswatch wordt ontwikkeld door het getalenteerde Franse team van Passtech Games. Tijdens de conferentie werd het concept van de game gepresenteerd via een gameplay-trailer met commentaar over de basis van de wereld, co-op play en gevechten. Voortbouwend op het succes van Curse of the Dead Gods kunnen vier spelers in Ravenswatch spelen als de helden van beroemde verhalen en legendes, waarbij ze moeten samenwerken om de Nightmare-hordes te verslaan. De game verschijnt op 6 april 2023 via Vroegtijdige Toegang op Steam. In 2024 komt de volledige versie van Ravenswatch beschikbaar op alle platformen.

Bekijk de gameplay trailer met commentaar / Verken nieuwe content op de  Steam-pagina van de game.

 

TT ISLE OF MAN: RIDE ON THE EDGE 3
TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 is de officiële game van de Tourist Trophy, de gevaarlijkste motorrace ter wereld. Tijdens NACON Connect werd het vijfde deel getoond van het officiële parkoers, dat in de game volledig beschikbaar is. De beelden toonden het dorp Crosby met zijn vele scherpe bochten door een open landschap. Dit jaar hebben de teams van RaceWard, een divisie van NACON Studio Milan, een nieuwe “Open Road”-functie toegevoegd, waarvoor meer dan 200 km aan wegen 1:1 zijn nagemaakt. Naast het officiële parkoers, kun je nu ook via de andere wegen over het Isle of Man scheuren. TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 komt in mei 2023 beschikbaar voor pc, PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.
Bekijk de gameplay clip 
/ Verken nieuwe content op de Steam-pagina van de game.

 

WAR HOSPITAL
War Hospital, ontwikkeld door de Poolse studio Brave Lamb, is een verhaalgestuurd management- en survival-game waarin spelers moeilijke morele keuzes moeten maken. Tijdens NACON Connect werd een trailer getoond over het verhaal van een gewonde soldaat, inclusief nieuwe gameplay-beelden.

In War Hospital neem je de leiding over een veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog en moet je niet alleen gewonden behandelen, maar ook het personeel en de middelen van het ziekenhuis beheren. War Hospital verschijnt op 31 augustus 2023 voor pc en consoles.
Bekijk de gameplay trailer « Letter to Elisabeth » / Verken nieuwe content op de Steam-pagina van de game.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.