Netent brengt Starburst Megaways uit

Netent brengt Starburst Megaways uit

Ben je een groot liefhebber van de Starburst videoslot? Dan kan je je geluk niet op; de Starburst Megaways wordt ontwikkeld door NetEnt. Ze hebben sinds kort een licentie van BTG (Big Time Gaming) en kunnen daardoor zelf de extreem populaire Megaways features toevoegen op een aantal van hun klassieke spellen.

De Starburst is een van de videoslots die NetEnt nu op het oog heeft om uit te brengen. Maar eerst is het de beurt aan Twin Spin en Divine Fortune Megaways. Op de website van NetEnt zelf zie je de releasedatum staan van deze spellen. Lees op deze pagina verder voor meer informatie over de Starburst en de populaire Megaways functie.

NetEnt in samenwerking met Red Tiger Gaming

Al eerder bracht NetEnt via hun dochterbedrijf Red Tiger Gaming de casino spellen Piggy Riches Megaways en Gonzo’s Quest Megaways uit. Nu lijkt het toch echt zover te zijn dat NetEnt zelf Megaways videoslots gaat uitbrengen. Ze hebben op 24 juni 2020 een eigen licentie weten te bemachtigen van Big Time Gaming.

Een van de eerste klassiekers die ze in een nieuw jasje gaan steken is het spel Starburst. De Starburst Megaways heeft straks maar liefst 117.649 winstmanieren beschikbaar. De verwachting is dat de uitkeringspercentage van deze videoslot rond de 97% en 98% blijft steken. Het thema blijft uiteraard gerelateerd met de prachtige juwelen, diamanten en edelstenen.

Ook worden er al andere Megaways slots van NetEnt uitgebracht. De bekende Twin Spin (retro slot) en Divine Fortune (met jackpot) zijn omgebouwd als Megaways. Hieronder vind je meer informatie:

– Twin Spin Megaways komt op 12 november 2020 uit.
– Divine Fortune Megaways komt op 24 november 2020 uit.

Hoe werkt de klassieke Starburst videoslot?
De Starburst videoslot is een slotmachine met Win Both Ways feature. Dit betekent dat je vanaf beide kanten combinaties kunt vormen op vijf rollen en drie rijen. Er zijn in totaal 10 winstlijnen beschikbaar. Symbolen waar je combinaties mee vormt zijn onder andere het bar symbool, zeven symbool en gele, groene, rode, blauwe en paarse edelstenen. Verder is er nog een Starburst Wild dat andere symbolen vervangt.

Starburst Wild
De Starburst Wild dient als joker en vervangt andere symbolen. Ze verschijnen op rol 2, 3 en 4 en kunnen over de gehele rol zichzelf uitklappen. Het maximaal aantal keer dat je opnieuw een extra spin ontvangt is 3x. Wij verwachten dat de Starburst Megaways videoslot ook met een soortgelijke Starburst Wild gaat komen.

Win Both Ways
De Win Both Ways feature zorgt ervoor dat je op 243 manieren een combinatie kunt vormen. Zowel van links naar rechts als rechts naar links is het mogelijk de symbolen naast elkaar te krijgen. Kijk op de uitbetalingstabel welke symbolen het meeste uitbetalen.

Hoe gaat de nieuwe Megaways Starburst eruit zien?
Het design blijft wellicht simpel maar kleurrijk zoals het er nu uitziet. Het aantal rollen gaat wel omhoog. Er wordt straks gespeeld op zes rollen waarop tot zeven symbolen in totaal per rol in beeld kunnen komen.

Boven de zes rollen is nog een extra rij met vier vakken waar symbolen in verschijnen geplaatst. Wanneer er een winst wordt behaald, exploderen symbolen en maken ze ruimte voor symbolen die van bovenaf naar beneden komen te vallen. 

Heb je het geluk om zeven symbolen per rol te krijgen? Dan speel je op dat moment met maar liefst 117,649 winnende combinaties. De kans op een hoge winst is dan veel groter. Hoewel we een groot voorstander zijn van de Megaways videoslots, moeten we wel gaan nadenken over de volatiliteit van het spel.

De klassieke Starburst videoslot is juist zo geliefd vanwege de lage volatiliteit en de vele prijsjes die je kunt pakken. Is dat straks nog altijd het geval als er extra bonus features zijn toegevoegd op de Starburst Megaways? Misschien dat het spel een hogere volatiliteit gaat krijgen en je in het basisspel minder vaak prijzen behaald ter compensatie met de hoge winsten in bonusspellen.

Conclusie
Als je zelf al vaker op Megaways videoslots hebt gespeeld dan weet je als geen ander hoe leuk ze zijn. Maar je weet dan ook dat het goed mogelijk is dat je achtereen niets wint. De hoge volatiliteit van de Megaways kan voor sommige spelers een nadeel zijn, maar voor de anderen weer een voordeel. Speel binnenkort de eerste versies van de NetEnt Megaways zoals Divine Fortune en Twin Spin, en het zal vast niet lang duren voordat de Starburst Megaways videoslot volgt

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.