Nintendo Direct: Skyward Sword HD en Fall Guys komen er aan, Splatoon 3 onthuld

Nintendo Direct: Skyward Sword HD en Fall Guys komen er aan, Splatoon 3 onthuld
In de afgelopen Nintendo Direct-presentatie heeft Nintendo meer dan 30 games onthuld die naar de spelsystemen in de Nintendo Switch-familie komen. Veel van de getoonde games worden al voor de zomer uitgebracht! De klapper van de ongeveer 50 minuten durende presentatie was de onthulling van Splatoon 3, een nieuwe game in de kleurrijke serie, dat in 2022 naar de Nintendo Switch komt.
 
Ga naar http://www.nintendo.nl/nintendodirect om de hele Nintendo Direct opnieuw te bekijken. 
 
Ander belangrijk nieuws uit de Nintendo Direct was de onthulling van Pyra/Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 als de nieuwe speelbare DLC-vechter voor Super Smash Bros. Ultimate – de vierde van de zes vechters in Fighters Pass 2. Ook werden diverse andere Nintendo-games aangekondigd, zoals The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, dat beschikt over nieuwe besturingsopties; Mario Golf: Super Rush, de nieuwste telg binnen de Mario Golf-serie met nieuwe spelstanden en bewegingsbesturing; en Miitopia, een game waarin aanpasbare Mii-personages de hoofdrol spelen in een avontuur dat je zelf kunt vormgeven.
 
De propvolle Nintendo Direct-presentatie deed bovendien vele nieuwe games uit de doeken, waaronder Project TRIANGLE STRATEGY (voorlopige titel), een nieuwe tactische RPG van SQUARE ENIX; Fall Guys: Ultimate Knockout, waarin spelers strijden om de kroon; Star Wars: Hunters, een gratis te spelen online-multiplayergame die zich afspeelt tussen de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force AwakensWorld’s End Club van de makers van de Danganronpa-serie; DC Super Hero Girls: Teen Power, een actiegame die is gebaseerd op de animeshow; en een gamecardversie van het populaire Hades.
 
Een korte blik op de hoogtepunten uit de video:
 • Splatoon 3: In deze nieuwe game in de Splatoon-serie laat je Inkopolis achter je voor een nieuw gebied: de Splatlands. In het centrum van deze regio ligt Splatsville, een nieuwe stad die ook wel de ‘Stad van de Chaos’ wordt genoemd en waar Inkling- en Octoling-veteranen samenkomen. Splatoon 3 introduceert diverse nieuwe functies in de actieshooterserie, waaronder wapens zoals de boog, aanpassingsopties en nieuwe acties voor in de terugkerende Grondoorlogen van vier tegen vier. In de toekomst wordt er meer informatie gegeven over het vervolg, dat in 2022 naar de Nintendo Switch komt.
 • Pyra/Mythra Join Super Smash Bros. Ultimate: Pyra/Mythra, die oorspronkelijk in Xenoblade Chronicles 2 verschenen als twee-in-één-bondgenoot van Rex, ontwaken in maart als de nieuwe DLC-vechter in Super Smash Bros. Ultimate.* Pyra/Mythra maakt deel uit van Super Smash Bros. Ultimate Fighters Pass Vol. 2, die ook de DLC-vechters Min Min uit ARMS, Steve en Alex uit Minecraft en Sephiroth uit FINAL FANTASY VII bevat, naast twee nog aan te kondigen vechters. In de toekomst wordt er meer informatie gegeven over de aanvallen van Pyra/Mythra en de exacte releasedatum.
 • The Legend of Zelda: Skyward Sword HD: De game die oorspronkelijk in 2011 werd uitgebracht voor de Wii, en die een vergrootglas legt op het begin van de The Legend of Zelda-tijdlijn en het ontstaan van het Meesterzwaard, komt naar de Nintendo Switch als The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, met soepelere en intuïtievere besturing en verbeterde framerate en graphics. Bepaal in deze vernieuwde versie van de game, die draait op 60 frames per seconde, zelf of je de bewegingsbesturing wilt gebruiken met twee Joy-Con-controllers, vergelijkbaar met de originele game, of dat je liever speelt met de knoppenbesturing met een Nintendo Switch-Pro-controller, in de handheldstijl of op de Nintendo Switch Lite. Naast de game wordt er een set Joy-Con-controllers met een speciaal ontwerp uitgebracht: de rechter-Joy-Con is ontworpen in de stijl van het Meesterzwaard, terwijl de linker-Joy-Con het motief van een Hyliaans schild heeft. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, dat voor het eerst ook volledig in het Nederlands te spelen is, en de speciale Joy-Con-controllers worden op 16 juli uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders voor de game beginnen vlak na de presentatie in de Nintendo eShop.
 • Mario Golf: Super Rush: Sla je slag in de nieuwste game binnen de Mario Golf-serie, die dit jaar naar de Nintendo Switch komt. In Mario Golf: Super Rush kunnen spelers op de prachtigste banen golfen met bekende personages uit het Paddenstoelenrijk. Mario Golf: Super Rush bevat diverse lokale** en online-multiplayerstanden***, waaronder Speedgolf, waarin alle spelers tegelijk beginnen om de bal zo snel mogelijk in de hole te krijgen. De game beschikt daarnaast over een avontuurstand, waarin het Mii-personage van de speler het opneemt tegen personages uit het Paddenstoelenrijk en gaandeweg ervaringspunten worden verdiend om de vaardigheden van het personage te verbeteren. Je kunt de game ook met de bewegingsbesturing spelen door de Joy-Con-controller als een golfclub vast te houden. De game slaat op 25 juni af op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Project TRIANGLE STRATEGY (voorlopige titel): In deze game, die perfect past binnen de gevierde reeks tactische RPG’s van SQUARE ENIX, vinden gevechten plaats op terrein met hoogteverschillen. Het aanvalsbereik van personages in afhankelijk van hun positie en hun wapen, dus het is belangrijk dat je het slagveld bestudeert voordat je tot actie overgaat. Daarnaast hebben je beslissingen invloed op hoe het verhaal zich ontvouwt en welke personages zich bij je aansluiten. Project TRIANGLE STRATEGY (voorlopige titel) wordt in 2022 exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch. Later vandaag zal er een gratis demo van de game beschikbaar komen in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Fall Guys: Ultimate Knockout: Blijf als laatste Fall Guy over! In deze populaire partygame proberen tot wel 60 spelers*** vallend, glijdend en rennend de zege in de wacht te slepen.** Stort je online in een reeks knotsgekke uitdagingen en stormbanen met talloze andere spelers. Na elke ronde vallen er spelers af en uiteindelijk kan er maar één naar de overwinning duikelen. Sommige uitdagingen speel je in je eentje en andere in teamverband, waarbij het verliezende team afvalt! Lukt het jou om de kroon te winnen? Fall Guys: Ultimate Knockout wordt deze zomer uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Star Wars: Hunters: In Star Wars: Hunters™ draait alles om spannende online-multiplayergevechten in het universum. Stel een team van unieke en nieuwe Star Wars™-personages samen, van moedige premiejagers tot helden van de Rebellion en Imperial stormtroopers. Neem het op tegen andere teams in arena’s die zijn gebaseerd op bekende Star Wars™-locaties. Het gratis te spelen Star Wars: Hunters, dat zich afspeelt tussen Star Wars Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens, wordt in 2021 uitgebracht.
 • MONSTER HUNTER RISE: Tijdens de Rampage, een nieuwe verhaalgebeurtenis in MONSTER HUNTER RISE, werken hunters samen om een horde monsters te verslaan die Kamura Village dreigen plat te lopen. Zoals reeds aangekondigd, is er voor spelers die zich volledig willen onderdompelen in de wereld van MONSTER HUNTER RISE een Nintendo Switch MONSTER HUNTER RISE Edition beschikbaar, die geleverd wordt met een downloadcode voor MONSTER HUNTER RISE, plus de Deluxe Kit DLC en bonuscontent. Deze bundel wordt, net als de game, uitgebracht op 26 maart. Op diezelfde dag wordt ook de Nintendo Switch-Pro-controller MONSTER HUNTER RISE Edition uitgebracht. Deze controller is versierd met designelementen van Magnamalo, het vlaggenschipmonster van de game.
 • Miitopia: Beleef een hilarisch avontuur met je vrienden, familie of wie je maar wilt en voorkom dat de heer van het duister nog meer gezichten steelt. In Miitopia, een volledig naar eigen wens aan te passen avontuur voor de Nintendo Switch, kun je Mii-personages maken en ze een uiterlijk geven dat jij wilt en vervolgens zelf bepalen wat hun rol in het verhaal is. Dankzij uitgebreide aanpassingsopties, waaronder pruiken en make-up, kun je je Mii-personages mooier maken dan ooit tevoren! Je kunt trouwens ook een paard als bondgenoot krijgen (niet in de bek kijken!). Welke Mii-personages kies jij als bondgenoot… en wie wordt de kwaadaardige heer van het duister? Het luchtige Miitopia wordt op 21 mei uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders beginnen vlak na de presentatie in de Nintendo eShop.
 • Knockout City: Vorm een team en neem het op tegen rivaliserende teams in Knockout City, waar je rekeningen vereffent in epische trefbalgevechten. Gooi, vang, pass, ontwijk en tackle je een weg naar trefbalhegemonie. Knockout City wordt op 21 mei uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • DC Super Hero Girls: Teen Power: In deze game, die is gebaseerd op de populaire Cartoon Network-show, speel je als tienerversie van een van de vele klassieke DC-superheldinnen, zoals Batgirl, Supergirl en Wonder Woman. Zij moeten de middelbare school zien te overleven terwijl de stad gered moet worden van het kwaad. Elke superheldin heeft haar eigen speciale vaardigheden, zoals bepaalde gadgets of de mogelijkheid om te vliegen. Als je puberende alter ego kun je Metropolis verkennen, selfies maken met je besties om in de game op Superstapost te delen, of helpen een vervallen deel van de stad opnieuw op te bouwen. DC Super Hero Girls: Teen Power raast op 4 juni naar de Nintendo Switch. Pre-orders beginnen na de presentatie in de Nintendo eShop.
 • Famicom Detective Club: The Missing Heir / Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind: Twee van Nintendo’s onbekende pareltjes uit Japan komen voor het eerst naar Europa, met Engelse schermtekst en gemoderniseerd voor de Nintendo Switch.**** Spanning, drama en plottwists liggen in deze twee games overal op de loer. Ontdek de dodelijke waarheid in Famicom Detective Club: The Missing Heir en Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind, die vanaf 14 mei als bundel verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop. Pre-orders voor de games beginnen vandaag in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Plants vs. Zombies: De strijd om Neighborville Complete Edition: Maak de sapkanonnen gereed en ga de strijd aan in Plants vs. Zombies: De strijd om Neighborville Complete Edition – de mafste shooter ooit! Speel met maximaal drie vrienden en loop rond in Prettig Park, of duik in de 8v8-multiplayer in Gebiedjes Graaien. Trek in je eentje ten strijde of duik in de online-multiplayerstand** in een conflict tussen plant en zombie dat je naar alle uithoeken van Neighborville brengt. Plants vs. Zombies: De strijd om Neighborville Complete Edition ontspruit op 19 maart op de Nintendo Switch. Pre-orders beginnen vandaag in Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Apex Legends: Deze gratis te spelen**** battle royale beschikt over een groeiend aantal personages die Legends worden genoemd, strategische gevechten, ondersteuning voor cross-platformplay en meer. Ter ere van de legendarische release van de game krijgen alle spelers op de Nintendo Switch een nieuwe Legendary Pathfinder-skin en 30 gratis levels voor de Season 8: Mayhem Battle Pass. Bovendien kun je tot twee weken na release dubbele XP verdienen als je op de Nintendo Switch speelt. Vecht voor rijkdom, faam en glorie wanneer Apex Legends op 9 maart wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Legend of Mana: De populaire JRPG-klassieker Legend of Mana van SQUARE ENIX komt naar Europa met geremasterde HD-graphics, muziek die opnieuw gearrangeerd is, en andere functies. Ervaar het tijdloze verhaal wanneer Legend of Mana op 24 juni het levenslicht ziet op de Nintendo Switch.
 • Outer Wilds: In het geprezen en bekroonde Outer Wilds ben jij het nieuwste lid van Outer Wilds Ventures, een nieuw ruimteprogramma dat op zoek is naar antwoorden in een vreemd, constant evoluerend zonnestelsel. Bestuur een ruimteschip om naar planeten te reizen waar restanten van een uitgestorven beschaving te vinden zijn op diverse locaties die veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Trek eropuit en breng de puzzelstukjes bij elkaar om het mysterie te ontrafelen voordat de tijdlus eindigt. Outer Wilds landt deze zomer op de Nintendo Switch.
 • SAMURAI WARRIORS 5: Duik in de Sengoku-periode en ontdek de verhalen van Nobunaga Oda en Mitsuhide Akechi in SAMURAI WARRIORS 5, met vernieuwde personageontwerpen en een levendige, geïllustreerde artstijl. De game hakt zich deze zomer een weg naar de Nintendo Switch.
 • World’s End Club: De makers van de cultklassieke Danganronpa- en Zero Escape-serie komen met een gevecht voor je leven… letterlijk! Jij en elf anderen, bekend als de Go-Getters-club, vertrekken op een meeslepende reis door Japan en beleven een avontuur dat zijwaartsscrollende actie vermengt met een spannend verhaal. Op je reis terug naar Tokio zijn er delen die je alleen moet doen, terwijl je op andere momenten moet samenwerken met de anderen om uitdagingen te overwinnen en monsters te verslaan. World’s End Club wordt op 28 mei uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Animal Crossing: New Horizons + Super Mario Bros. 35th Anniversary: Er komen voorwerpen ter ere van het 35-jarig jubileum van Super Mario Bros. naar Animal Crossing: New Horizons.****** Bekende voorwerpen zoals de superpaddenstoel en het ?-blok kunnen in de game worden gekocht als meubels, dus je kunt ze plaatsen waar je maar wilt. Je kunt zelfs meerdere warpbuizen op je eiland plaatsen om snel van de ene plek naar de andere te reizen. De nieuwe Super Mario Bros.-voorwerpen zullen vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn, nadat de gratis update voor Animal Crossing: New Horizons wordt uitgebracht op 25 februari.
 • Hyrule Warriors: Age of Calamity: Zet je missie om Hyrule te redden voort met nieuwe downloadbare content: er komen twee ladingen DLC met de uitbreidingspas voor Hyrule Warriors: Age of Calamity. Met de twee waves aan DLC, die respectievelijk in juni en November worden uitgebracht, worden er nieuwe personages, levels en meer toegevoegd. Spelers die deze uitbreidingspas in de Nintendo eShop kopen voor € 19,99, krijgen beide waves DLC zodra ze worden uitgebracht. Bovendien krijgen kopers vanaf 28 mei als aankoopbonus in de game een extra wapen en kostuum voor Link. De uitbreidingspas voor Hyrule Warriors: Age of Calamity zal vlak na de presentatie verkrijgbaar zijn.
 • Ghosts ’n Goblins Resurrection: Als de dappere ridder Arthur gebruik je wapens, magische spreuken en vaardigheden om monsters te verslaan in uitdagende levels binnen het Demonenrijk. Voor het eerst in de serie is er nu ook een lokale coöpstand beschikbaar. Help Arthur op zijn avontuur met een van de drie hulppersonages: Barry biedt bescherming, Kerry brengt je van A naar B en Archie bouwt bruggen. Ghosts ’n Goblins Resurrection komt op 25 februari tot leven op de Nintendo Switch. Pre-orders voor de game zijn nu beschikbaar.
 • Capcom Arcade Stadium: Vele populaire arcadeklassiekers van Capcom komen naar de Nintendo Switch als onderdeel van Capcom Arcade Stadium. Spoel games terug, pas de snelheid en moeilijkheidsgraad van games aan en kies uit verschillende weergaveopties om het nostalgische gevoel op te rakelen. Je krijgt 1943 – The Battle of Midway gratis, en vervolgens kun je gamepakketten of de los verkrijgbare Ghosts ’n Goblins-add-on kopen om je collectie aan te vullen. Vóór de release van Ghosts ‘n Goblins op 25 februari zal het oorspronkelijke Ghosts ‘n Goblins als add-on gratis beschikbaar zijn in Capcom Arcade Stadium. Na die release zal de Ghosts ‘n Goblins-add-on los of als onderdeel van het alles-in-één-pakket van Capcom Arcade Stadium verkrijgbaar zijn. Breng de nostalgie naar boven wanneer Capcom Arcade Stadium later vandaag – mét lokale coöpstand – wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch!
 • No More Heroes 3: Als de huurmoordenaar Travis Touchdown moet je je met je Beam Katana een weg naar de top van het Superhero Ranking-toernooi zien te vechten om de wereld te redden. Maar… je vecht ook tegen ruimtewezens?! Met een nieuwe Death Glove beschik je over diverse dodelijke vaardigheden die je voor elk gevecht kunt aanpassen en upgraden. No More Heroes 3 komt op 27 augustus naar de Nintendo Switch.
 • Neon WhiteNeon White is een bliksemsnelle first-person actiegame waarin je demonen moet uitroeien in de hemel. Jij bent White, een huurmoordenaar uit de hel die is uitverkoren om tegen andere demonen te strijden om de kans om permanent in de hemel te mogen leven. De andere huurmoordenaars komen je bekend voor… heb je ze in een vorig leven gekend? Neon White, dat is ontwikkeld door de maker van Donut County, wordt in de winter van 2021 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • BRAVELY DEFAULT II: Red de kristallen en het continent Excillant met de hulp van de vier Helden van het Licht! Voorafgaand aan de release van de game op 26 februari kun je de BRAVELY DEFAULT II – Laatste trailer bekijken. Ook is er een nieuwe gratis demo van Bravely Default II te spelen, die nu beschikbaar is in de Nintendo eShop.
 • Tales from the Borderlands: Keer terug naar het ruige Pandora in Tales from the Borderlands. De Nintendo Switch-versie van de game bevat alle vijf de episoden, rijk aan klassieke Borderlands-personages en -humor. Gangsters, bendeleiders en Vault Hunters zijn slechts enkele voorbeelden van de vele obstakels die je in dit verhalende avontuur vol keuzes zult tegenkomen. De game wordt uitgebracht op 24 maart.
 • Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse: In deze terugkerende actiegame van Aspyr bouw je een horde zombies op om wraak te nemen op de stad door mensen aan je ondode leger toe te voegen. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse vreet zich op 16 maart een weg naar de Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu beschikbaar in de Nintendo eShop.
 • Hades: De winnaar van verscheidene Game of the Year-awards krijgt een gamecardversie voor de Nintendo Switch. Deze fysieke versie bevat enkele leuke extra’s, waaronder een downloadcode van de soundtrack voor op de pc en een 32 pagina’s tellend personagehandboek met portretten van de kleurrijke cast van goden, geesten en monsters. En de game zelf, met talloze uren aan spectaculaire gameplay en een pakkend verhaal, mag natuurlijk niet ontbreken. De fysieke versie van Hades wordt op 19 maart uitgebracht.
 • NINJA GAIDEN: Master Collection: Drie spectaculaire titels uit de geprezen NINJA GAIDEN-serie komen naar de Nintendo Switch in NINJA GAIDEN: Master Collection. Kruip in de huid van de legendarische ninja Ryu Hayabusa en gebruik een arsenaal aan dodelijke wapens, elk met een unieke speelstijl, en wrede ninjutsu om vijanden vliegensvlug om te brengen. De NINJA GAIDEN: Master Collection wordt op 10 juni uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • SaGa Frontier Remastered: Acht hoofdpersonen, acht meeslepende reizen. In deze geremasterde versie van de klassieke RPG SaGa Frontier reis je door een adembenemende scifi-wereld met een van de hoofdpersonages, elk met een eigen drijfveer en ambitie. Met een nieuw speelbaar personage, sprankelende gevechten en nieuwe gebeurtenissen is SaGa Frontier Remastered een avontuur dat je niet mag missen. De game wordt op 15 april uitgebracht voor de Nintendo Switch.
De nieuwste Nintendo Direct toonde meer dan 30 games voor de Nintendo Switch, waarvan vele al voor deze zomer worden uitgebracht. Hoogtepunten uit de video waren onder andere de aankondiging van Splatoon 3, Pyra/Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 als nieuwe DLC-vechter voor Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, Mario Golf: Super Rush, Miitopia en vele andere.
 
Gerelateerde video’s:
  Mario Golf: Super Rush slaat op 25 juni af op de Nintendo Switch! – https://youtu.be/aEJtf9LGv3U
Project TRIANGLE STRATEGY – Probeer de game gratis! (Nintendo Switch) – https://youtu.be/41853KvMSh8
MONSTER HUNTER RISE – The Rampage (Nintendo Switch) – https://youtu.be/uPNW3HYMVGc
Hyrule Warriors: Age of Calamity – Aankondiging uitbreidingspas (Nintendo Switch) – https://youtu.be/bZb7LyB7two
BRAVELY DEFAULT II – Laatste trailer (Nintendo Switch) – https://youtu.be/iWjJ1R-nOVg
Fall Guys komt deze zomer naar de Nintendo Switch! – https://youtu.be/5htYWkX_MrY
 Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.