Nintendo Switch bevat geen webbrowser bij launch

Nintendo Switch bevat geen webbrowser bij launch

Nintendo’s Tatsumi Kimishima bevestigd in een interview met Time Magazine dat Nintendo’s Switch geen webbrowser zal bevatten wanneer de console in maart in de winkelrekken ligt. De reden die daarvoor gegeven werd is dat alle moeite geinvesteerd werd om van de Nintendo Switch een toegewijd game-systeem te maken. Dit zelfde excuus werd ook al gebruikt om het gebrek aan ondersteuning voor video streaming diensten te verklaren wanneer de console wereldwijd lanceert.

Uiteraard kun je opperen dat niemand de webbrowser van de WiiU gebruikte en iedereen tegenwoordig zijn smarthphone gebruikt om te surfen, maar er is één valkuil. De Switch is namelijk een draagbaar gameplatform en hoe log je op veel openbare plekken zoals het treinstation of Mcdonald’s in op het wi-fi netwerk? Via een aparte webpagina die je opent met de browser. Dat, jongens en meisjes, is een detail waar ze bij Nintendo beter eens over nagedacht hadden.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.