Nintendo World Championships: NES Edition op de Switch

Nintendo World Championships: NES Edition op de Switch

Hoe snel kun jij alle munten in een ruimte verzamelen in Super Mario Bros.? Of het zwaard pakken aan het begin van The Legend of Zelda? Of het eerste level van Super Mario Bros. 3 uitspelen? Kun je dat sneller dan je vrienden? Mooi! Maar kun je het ook sneller dan de rest van de wereld? Tijd om erachter te komen!

Op 18 juli verschijnt Nintendo World Championships: NES Edition, en begint een wereldwijde competitie op de Nintendo Switch. Voor een voorproefje op wat de game heeft te bieden, en tegelijk even wat nostalgische gevoelens op te rakelen, kun je een spoedcursus Nintendo World Championships volgen met de aankondigingstrailer Nintendo World Championships: NES Edition – Verkrijgbaar vanaf 18 juli.

 

Als eerbetoon aan de onvergetelijke Nintendo World Championships die werden gehouden in 1990, 2015 en 2017, daagt Nintendo World Championships: NES Edition spelers uit om zich een weg te spelen door hapklare brokken van klassieke games. Alle game-veteranen en nieuwe spelers kunnen genieten van maar liefst 150 speedrun-uitdagingen, afkomstig uit 13 klassieke NES-games. Probeer om te beginnen je eigen records te halen en te verbeteren met Speedrun-uitdagingen voor een enkele speler, waarbij je spelenderwijs wordt beloond met nieuwe uitdagingen en unieke in-game speldjes. Strijd vervolgens tegen je vrienden in de lokale Multiplayer-stand voor maximaal acht spelers*. Leden van Nintendo Switch Online ** kunnen ook deelnemen aan de Wereldkampioenschap-stand en zich wagen aan vijf uitdagingen die elke week wisselen. De snelste tijden worden opgenomen in het wereldwijde klassement!

 

Test je vaardigheden in speedrun-uitdagingen uit deze NES-titels:

 • Balloon Fight
 • Donkey Kong
 • Excitebike
 • Ice Climber
 • Kid Icarus
 • Kirby’s Adventure
 • Metroid
 • Super Mario Bros.
 • Super Mario Bros. 2
 • Super Mario Bros. 3
 • Super Mario Bros. The Lost Levels
 • The Legend of Zelda
 • Zelda II: The Adventure of Link

De grootste NES-fans kunnen daarnaast uitkijken naar de Nintendo World Championships: NES Edition – Deluxe Set, die ook op 18 juli verschijnt. Deze special-edition bundel omvat een fysieke versie van de game, een set van 5 speldjes, 13 artkaarten met afbeeldingen van de bovengenoemde NES-klassiekers, en een replica van het legendarische, goudkleurige NES Game Pak (alleen geschikt als display, standaard inbegrepen), als aandenken aan het originele Nintendo World Championships-evenement uit 1990. 

 

Meer informatie over de Nintendo World Championships: NES Edition – Deluxe Set kun je terugvinden op de Registreer je interesse-pagina. In Europa komt de Deluxe Set exclusief beschikbaar in de My Nintendo Store.

 

Nintendo World Championships: NES Edition verschijnt op 18 juli met meer dan 150 speedrun-uitdagingen uit 13 klassieke NES-games. De game heeft verschillende spelstanden, waaronder de Speedrun-uitdagingen voor één speler, de Multiplayer-stand voor maximaal acht spelers, en de Wereldkampioenschap-stand met elke week vijf andere uitdagingen. Op 18 juli verschijnt ook de Nintendo World Championships: NES Edition – Deluxe Set.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.