Ophef over beelden van kindermisbruik in Detroit: Become Human

Ophef over beelden van kindermisbruik in Detroit: Become Human

Er is in het Verenigd Koninkrijk ophef ontstaan rond enkele scenes in de nieuwste game van Quantic Dream. Diverse leden van het parlement en organisaties die strijden tegen kindermisbruik zijn niet te spreken over de weergave van huiselijk geweld tegen een kind in de game.

In het segment, dat tijdens de Paris Games Week werd vertoond, zie je hoe Android huishoudster Kara om kan gaan met een vader die zijn dochtertje zwaar mishandelt. Indien je in de game besluit alles te negeren slaat de vader het meisje uiteindelijk dood. Daar zit ergens een krachtige boodschap in verscholen, want uiteraard is het net de bedoeling dat je wat doet om het meisje te redden0

Zo zien mensen als Damian Mills, voorzitter voor de conservatieve partij voor het selectiecomité voor film, sport en cultuur. Ongeacht de intentie erachter is het compleet fout voor een game om dit soort huiselijk geweld weer te geven. Huiselijk geweld is geen spelletje en dit trivialiseert wat slachtoffers doormaken aldus de man. Hij gaf vooral aan dat de mogelijkheid om zelf geweld te gebruiken om de mishandeling te stoppen een slecht signaal dat gevolgen zou kunnen hebben voor situaties in het echte leven.

Ook esther Rantzen van de hulplijn voor kinderen gaf haar mening, en die is dat kinderen doodslaan met een riem nooit een vorm van entertainment zou mogen zijn. Zij roept Sony op de game terug te roepen of tenminste dit segment te schrappen.

Maker David Cage van zijn kant wist in een recent interview te zeggen dat het nooit zijn bedoeling is geweld te verheerlijken, alleen om een verhaal te vertellen dat ontroerend en betekenisvol is voor mensen. Wat vinden jullie? Gaat Detroit echt te ver of is de reactie van critici op de game overtrokken?

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.