Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl in 2021 en Pokemon Legends Arceus in 2022

Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl in 2021 en Pokemon Legends Arceus in 2022

Pokemon presents een 20 minuten durende presentatie met nieuws over Pokemon is geweest. Er komt o.a. een nieuwe Pokemon Snap op 30 april en de aankondiging van Pokenon Brilliant en Shining Pearl en een open world Pokemon Legends  onder de naam Arceus deze laatste komt in 2022 op de markt: (onder het filmpje het hele persbericht)

 
Vandaag heeft Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company, tijdens een Pokémon Presents-videopresentatie Pokémon Brilliant DiamondPokémon Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus aangekondigd. Deze nieuwe videospellen behoren tot de immens populaire serie die al 25 jaar loopt. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl worden eind 2021 gelanceerd, en Pokémon Legends: Arceus zal begin 2022 verschijnen. Alle drie de spellen zijn exclusief verkrijgbaar voor het Nintendo Switch™-systeem.
 
In 2006 deed de regio Sinnoh zijn intrede met de release van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl voor het Nintendo DS-systeem. Spelers kunnen de regio Sinnoh nu opnieuw gaan bezoeken in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl, getrouwe remakes van twee iconische Pokémon-spellen. In Pokémon Legends: Arceus krijgen fans te maken met de regio Sinnoh van weleer, voordat er Pokémon Trainers en Pokémon Leagues bestonden. In deze lang vervlogen tijd beginnen spelers aan een compleet nieuw avontuur om de eerste Pokédex van de regio te maken.
 
“Trainers vingen hun eerste Pokémon in 1996 en begonnen aan een avontuur dat al 25 jaar duurt. In acht regio’s, op vele verschillende platforms en bij talloze ontmoetingen met Pokémon hebben ze zich tot het uiterste ingespannen om de allerbeste te zijn”, aldus de heer Ishihara. “We hopen dat fans van alle leeftijden met veel plezier onvergetelijke nieuwe belevenissen gaan meemaken tijdens het verkennen van de regio Sinnoh in deze nieuwe spellen.”
 
Daarnaast werden er tijdens de videopresentatie ook nadere details bekendgemaakt over het langverwachte spel New Pokémon Snap en over speciale in-game events ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl
Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn ontwikkeld door ILCA, Inc. onder leiding van Junichi Masuda (GAME FREAK) en Yuichi Ueda (ILCA). In deze spellen kunnen fans het oorspronkelijke verhaal en de oorspronkelijke spelfunctionaliteiten van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl in een nieuw jasje ervaren. Ze vormen een getrouwe reproductie en kleurrijke vernieuwing van de originele spellen  en zijn bedoeld voor Nintendo Switch. De schaal van de steden en routes is zorgvuldig intact gehouden. En fans die de originele spellen gespeeld hebben, zullen vele bekende plaatsen herkennen. De spellen beschikken nu over de eenvoudige en gebruiksvriendelijke functionaliteiten die geïntroduceerd zijn in recente videospellen uit de Pokémon-hoofdserie. Verder is er sprake van levensechte en persoonlijke Pokémon-gevechtsscènes.
 
Trainers kiezen Turtwig, Chimchar of Piplup als hun eerste partner-Pokémon voordat ze aan hun tocht beginnen. Onderweg kunnen ze de Legendary Pokémon Dialga in Pokémon Brilliant Diamond en de Legendary Pokémon Palkia in Pokémon Shining Pearl tegenkomen.
 
Turtwig
Category: Tiny Leaf Pokémon
Height: 0,4 m
Weight: 10,2 kg
Type: Grass
Ability: Overgrow
 
Het schild op de rug van Turtwig is gemaakt van grond en wordt hard wanneer hij water drinkt. Turtwig leeft in de buurt van meren. Het blad op het hoofd van deze Pokémon verwelkt als hij dorst heeft. 
 
Chimchar
Category: Chimp Pokémon
Height: 0,5 m
Weight: 6,2 kg
Type: Fire
Ability: Blaze
 
Chimchar leeft in ruige berggebieden en kan behendig tegen steile rotswanden opklimmen. Zelfs regen kan het vurige uiteinde van zijn staart niet doven. Dit wordt gevoed door gas dat opgewekt wordt in zijn buik.
 
Piplup
Category: Penguin Pokémon
Height: 0,4 m
Weight: 5,2 kg
Type: Water
Ability: Torrent
 
Omdat hij erg trots is, neemt Piplup geen voedsel van mensen aan. Hij is een ervaren zwemmer, en zijn dikke dons beschermt hem tegen de kou wanneer hij tijdens de jacht meer dan 10 minuten onder water blijft.
 
Dialga
Category: Temporal Pokémon
Height: 5,4 m
Weight: 683 kg
Type: Steel/Dragon
Ability: Pressure
 
Dialga verschijnt in mythen uit de regio Sinnoh als godheid uit het verleden. Hij kan de tijd reguleren. Naar verluidt begon de tijd te lopen toen Dialga geboren werd.

Palkia
Category: Spatial Pokémon
Height: 4,2 m
Weight: 336 kg
Type: Water/Dragon
Ability: Pressure
 
Palkia komt in de mythologie van de regio Sinnoh als godheid naar voren. Hij kan ruimte vervormen. Naar verluidt leeft hij in een gat in een ruimtelijke dimensie parallel aan die van ons.
 
Ga voor meer informatie over Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl naar Pokemon.nl/DiamondPearl​
 
Pokémon Legends: Arceus
Een belangrijk onderdeel van de serie Pokémon-videospellen is altijd het plezier geweest waarmee regio’s verkend, Pokémon gevangen en een Pokédex gevuld worden. Pokémon Legends: Arceus is ontwikkeld om een ervaring te bieden die nieuwe actie- en RPG-elementen toevoegt die verdergaan dan wat er tot nu gerealiseerd is, en die tegelijkertijd de gameplay van de vroegere Pokémon-spellen in ere houdt.
 
Wanneer Trainers het natuurschoon in Pokémon Legends: Arceus gaan verkennen, ontmoeten ze Pokémon die deze geweldige omgevingen hun thuis noemen. Om wilde Pokémon te vangen, kunnen spelers de gedragingen van Pokémon bestuderen, naar hen toe sluipen en vervolgens Poké Balls gooien. Spelers kunnen wilde Pokémon ook bestrijden met hun partner-Pokémon. Wanneer spelers de Poké Ball die hun partner-Pokémon vasthoudt, in de buurt van een wilde Pokémon gooien, betreden ze naadloos het gevecht. Deze nieuwe gameplayfunctie is bedoeld om Trainers een immersieve ervaring te bieden.
 
Pokémon Legends: Arceus brengt Trainers naar de uitgestrekte regio Sinnoh zoals het vroeger was, lang voordat de setting van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl vorm gekregen had. De rijke natuur en de hoog oprijzende Mount Coronet midden in het gebied maken van Sinnoh een regio die ze nog niet eerder ervaren hebben wanneer ze op pad gaan om de eerste Pokédex van de regio te maken.
 
Aan het begin van hun avontuur kunnen Trainers Rowlett, Cyndaquil of Oshawott als hun eerste partner-Pokémon kiezen. Deze drie Pokémon zijn meegekomen met een Pokémon-professor die ze ontmoet hebben tijdens onderzoeksexpedities in verschillende regio’s.​
 
Rowlett
Category: Grass Quill Pokémon
Height: 0,3 m
Weight: 1,5 kg
Type: Grass/Flying
 
Deze Pokémon uit de regio Alola maakt gebruik van fotosynthese om gedurende de dag energie op te slaan, zodat hij ’s nachts actief kan worden. Hij kan geruisloos naar zijn doelwit zweven en het met meedogenloze trappen gaan bestoken.
 
Cyndaquil
Category: Fire Mouse Pokémon
Height: 0,5 m
Weight: 7,9 kg
Type: Fire
 
Cyndaquil is een bedeesde Pokémon uit de regio Johto die vaak opgerold is tot een bal. De vlammen op zijn rug laaien op wanneer hij verrast wordt. Hij kan ze ook gebruiken om zich te beschermen tegen een aanval.
 
Oshawott
Category: Sea Otter Pokémon
Height: 0,5 m
Weight: 5,9 kg
Type: Water
 
Oshawott is afkomstig uit de regio Unova en heeft een schelp op zijn buik. Met zijn schelp pareert hij aanvallen, vecht hij terug en breekt hij harde bessen open.
 
Arceus
Category: Alpha Pokémon
Height: 3,2 m
Weight: 320 kg
Type: Normal
 
Arceus heeft naar verluidt alles in deze wereld gevormd.
 
Ga voor meer informatie over Pokémon Legends: Arceus naar Pokemon.nl/LegendsArceus.
 
New Pokémon Snap
New Pokémon Snap is een eerder aangekondigd videospel waarin spelers in de huid van een beginnende Pokémon-fotograaf in de regio Lental kruipen. Daar werken ze samen met professor Mirror, de deskundige van de regio, aan een ecologisch onderzoek waarbij ze Pokémon moeten fotograferen die in de natuur gedijen. Het spel is vanaf 30 april 2021 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch-familie.
 
Wilde Pokémon gedijen op de eilanden van de regio Lental, die qua omgeving sterk van elkaar kunnen verschillen. Dit levert een verscheidenheid aan habitats op waar de uitdrukkingen en gedragen van Pokémon geobserveerd kunnen worden. Spelers kunnen hun aandacht ook trekken door een melodie te spelen of fluffruit te gooien. Daarnaast kunnen ze een Illumina-bol – een uitvinding van professor Mirror – bij Pokémon gebruiken om getuige te zijn van iets buitengewoons. Ze kunnen zelfs met hun camera scans uitvoeren om verborgen Pokémon op te sporen of hun omgeving te inspecteren. Wanneer spelers een route blijven bestuderen, neemt hun onderzoeksniveau daar toe en kunnen ze Pokémon ontdekken die zich anders gedragen. Trainers kunnen zelfs Legendary Pokémon of Mythical Pokémon tegenkomen.
 
De score van een foto wordt bepaald door de houding van de gefotografeerde Pokémon, hoe groot ze overkomen, hoe direct ze in de camera kijken en hun positionering op de foto. Elke foto krijgt een tot vier sterren. Het aantal sterren geeft aan hoe gewoon of vreemd het getoonde gedrag is. Spelers moeten veel foto’s nemen om hun Photodex – hun verzameling foto’s van Pokémon – te vullen.
 
Foto’s die tijdens de uitvoering van het onderzoek zijn genomen, kunnen ook opgeslagen worden in een persoonlijk album, dat losstaat van de Photodex. Wanneer een route is voltooid, kunnen spelers de functie voor opnieuw nemen gebruiken om de helderheid, vervaging, zoom en andere aspecten van hun onlangs genomen foto’s aan te passen. Nadat foto’s opgeslagen zijn in het persoonlijke album, kunnen spelers in de bewerkingmodus stickers, frames en filters aan hun foto’s toevoegen.
 
New Pokémon Snap heeft bovendien verschillende online functionaliteiten waarmee spelers foto’s kunnen delen en zich met anderen uit de hele wereld via allerlei ranglijsten kunnen meten.[1]
 
Ga voor meer informatie over New Pokémon Snap naar Pokemon.nl/NewPokemonSnap
 
In-game events ter gelegenheid van 25-jarig jubileum van Pokémon
In huidige, populaire spellen uit het hele assortiment vinden enkele events plaats ter gelegenheid van 25 jaar Pokémon. Articuno, Zapdos, Moltres en zelfs Mewtwo verschijnen in Legendary Raid Battles die deel uitmaken van een jubileumevent in Pokémon GO waarin de regio Kanto centraal staat. In de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield staat een speciaal Max Raid Battle-event met Gigantamax Pikachu gepland. In Pokémon Masters EX van 26 februari tot 18 maart maken kampioen Leon uit de regio Galar en zijn partner-Pokémon Charizard hun opwachting. En spelers die van 26 februari tot 1 maart inloggen op Pokémon Café Mix, ontvangen 2.500 gouden eikels tijdens een speciale actie. 
 
Ga voor meer informatie over de viering van het 25-jarig jubileum van Pokémon naar Pokemon.uk/25.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.