prE3, de verwachtingen van Eefje #E32019

prE3, de verwachtingen van Eefje #E32019

Zit er nog veel leven in de brouwerij wanneer het aankomt op de E3? Ik weet het eigenlijk niet. De voorbije jaren heb ik steeds meer het gevoel dat de echte wowfactor van de aankondigingen steeds minder en minder wordt. Dat Sony dit jaar gewoon helemaal skipt om te focussen op een eigen event is wat dat betreft een teken aan de wand. Tijdens de E3 zijn de spotlights op de hele gamesindustrie gericht, alleen delen uitgevers die uiteraard niet al te graag. Desondanks gaat er ook dit jaar nog steeds een aantrekkingskracht van de E3 uit, die grotendeels gevoed wordt door hoop. Het gevoel van…stel je voor dat ze dit of dat aankondigen? Tuurlijk, vorig jaar was het op dat vlak behoorlijk teleurstellend, maar dat was toen en nu is nu en je weet maar nooit. Ik ben in elk geval benieuwd wat deze E3 ons gaat brengen. Wint de hoop het, of krijgen we toch desillusie? De komende dagen ontdekken we het allemaal samen.

Wat ik verwacht...Is net als Bas een ietwat rare, haast schizofrene E3. We kunnen er niet omheen dat we in de laatste lijn van deze consolecyclus zitten, de PS5 en Nextbox zijn nog niet officieel voorgesteld en komen pas in een later stadium in de schijnwerpers…dus wat krijgen we nu te zien de komende dagen? Hoofdzakelijk de laatste triple A games van deze generatie toch? Ik verwacht uiteraard dat Gears 5 een belangrijke plek gaat krijgen tijdens de keynote van Microsoft..zeker gezien de releasedate reeds in september zou zijn volgens online retailers. Maar verder? Een nette gameplay reveal van Battletoads? Gameplay voor Halo 6 met een beloofde releasedate in het voorjaar van 2020? Ik heb echt wel het gevoel dat Halo 6 die laatste echt grote triple A game voor de One gaat worden. En Fable? Na al die geruchten krijgen we eindelijk die grote open world RPG die Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn naar de kroon moet steken van Microsoft te zien, dat geloof ik echt. Het wordt echter geen Fable 4, maar een iets donkerder reboot en de kans dat die nog op de Xbox One gaat verschijnen lijkt me klein. Verder denk ik oprecht dat Obsidian wederom erg veel indruk gaat maken met The Outer Worlds en dat de derde maal scheepsrecht gaat worden voor Ubisoft met Watch Dogs 3. Uiteraard wordt het ook hoog tijd dat Dying Light 2 nog eens iedereen een schop onder de kont geeft en misschien eindelijk een datum prikt. Laat Nintendo tenslotte me nog eindelijk die reden geven om een Switch in huis te halen met gameplay van Metroid Prime 4 en dan zijn wat mij betreft de verwachtingen aardig ingelost.

https://www.youtube.com/watch?v=MGLTgt0EEqc

Wat ik echter hoop...dat is uiteraard een ander soort lijstje. Iedereen die mij kent weet dat ik deze keynotes echt wel met de volle aandacht volg en geen vijf minuten mijn kwek hou omdat ik steeds commentaar zit te geven op alles. Zo heel soms echter zijn er van die momentjes waarop ik wel erg enthousiast begin te reageren en de o mijn gods en wows je om de oren vliegen, in het geval van de Kingdom Hearts 3 en God of War aankondigingen zat ik zelfs gewoon te grienen als een klein meisje. Ik hoop gewoon oprecht dat er tijdens deze E3 soortgelijke momenten te rapen zijn. Er zijn echt wel heel simpele manieren om die reactie bij me uit te lokken, geloof me. Ubisoft moet enkel maar het geluid van Sam Fisher’s nightgoggles laten horen en een title card met Splinter Cell..coming 2020 laten zien en ze hebben me. En ja hoor, Square enix gaat vast wel indruk maken met de game rond de Avengers, maar ik hoop echt vurig op een glimp van een nieuwe Batman Arkham game van Warner Brothers. Dat Take Two zwaar in gaat zetten op Borderlands 3 lijkt me ook wiedes, maar wat als ze gewoon met een korte trailer de nieuwe game van RockStar aankondigen en het niet Grand Theft Auto 6 maar Bully 2 blijkt te zijn? En wat was dat een paar maanden gelden met de uitspraken dat ze heus nog iets van plan waren met de BioShock licentie? Het is al vijf jaar geleden dat 2K Marin nog een nieuwe game voorgesteld heeft, waar is 2K Marin de voorbije vijf jaar zoal mee bezig geweest? Los van dat alles…ook gewoon goeie nieuwe Ip’s. Of dat nu grote triple A titels zijn of kleine inventieve independents. Leuke games zijn leuke games, en daar hoop ik toch weer een aantal nieuwe van te zien de komende dagen.

Waar ik toch minder van wil zien is..influencers en celebrities. Ik zeg het enigszins lacherig, maar mijn tenen krullen nog steeds bij het idee aan die houterige Youtube mannetjes die games kwamen voorstellen bij E3 of de ackward as fuck optredens van celebs die hoegenaamd geen voeling met het medium hebben. Het enige wat de aandacht zou moeten krijgen tijdens E3 Keynotes zijn de games en de mensen die die dingen maken. Verder kan ik echt wel doen met wat minder aankondigingen van multiplayer focussed games. Ik heb helemaal niks tegen games als Destiny 2 of The Division 2 of Anthem, maar ik kan gewoon persoonlijk weinig met dat soort games en daarom ben ik steeds een beetje teleurgesteld wanneer een nieuwe aangekondigde titel omschreven wordt als een games as a service dingetje. Ze zijn gewoon mijn ding niet.

Hoe alles uit gaat pakken , dat ontdekken we uiteraard gezamenlijk de komende dagen. Ik hoop in elk geval dat de laatste E3 die de primaire focus op de PlayStation 4 en Xbox One legt een memorabele gaat worden. Ik ben hoopvol.