Razer ontwikkelt 'console van de toekomst'

Razer ontwikkelt 'console van de toekomst'

Google heeft tijdens de Google I/O Keynote bevestigd dat Razer aan een nieuwe micro-console werkt. De console wordt ondersteund door Google’s Android TV, waardoor gebruikers gemakkelijk met behulp van een Android-applicatie het scherm kunnen navigeren. De micro-console ondersteunt zowel Android tablets als smartphones.

Razer’s Android TV micro-console zal de nadruk leggen op games, maar biedt ook de mogelijkheid om muziek, films en andere android-applicaties te streamen. Razer heeft al veel ervaring met de ontwikkeling van gaming-relateerde hardware en software, wat zal moeten worden gereflecteerd bij de ontwikkeling van deze console. Het bedrijf heeft het design team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Razer laptops, tablets en PC prototype ‘Project Christine’ aangesteld voor het maken van de micro-console.

Razer’s CEO Min-Liang Tan heeft in ieder geval een goed gevoel over het apparaat. In Razer’s persbericht noemt hij de micro-console de ‘console van de toekomst’.

“This is a console of the future. Built on Google’s incredible Android TV platform, the Razer micro-console incorporates not only hardcore and casual gaming, but music, movies and other entertainment and social applications, all on an affordable system.”

Afgezien van de verwijzing naar ‘affordable’ is er nog niets bekend over de prijs van de console. Razer verwacht het apparaat in de herfst uit te brengen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.