Remaster Legend of Mana release op 24 juni

Remaster Legend of Mana release op 24 juni

Tot grote vreugde van oude fans en nieuwkomers presenteert SQUARE ENIX Ltd. vandaag nieuwe content van Legend of Mana, de geremasterde versie van het vierde deel in de klassieke Mana-serie die op 24 juni verschijnt. Legend of Mana bedient zowel fans als nieuwkomers met een schat aan upgrades, inclusief high-res-graphics, opnieuw getekende achtergronden en een bijgewerkte interface. Legend of Mana voor het Nintendo Switch-systeem is vanaf vandaag verkrijgbaar voor pre-orders.

In Legend of Mana kunnen nieuwe en terugkerende spelers in de schoenen stappen van een held die op reis gaat om de mystieke Mana Tree te vinden die hem in een droom is verschenen, maar vervolgens ontdekt dat de hele wereldkaart leeg is. In de loop van het avontuur kunnen spelers verschillende verhaallijnen volgen, kleurrijke personages ontmoeten, verschrikkelijke monsters in realtime bestrijden en de uitgestrekte wereld van Fa’Diel verkennen, om op die manier steeds verder te vorderen in het geliefde en tijdloze verhaal van deze RPG.

In de Escad Story Arc volgen spelers vier jeugdvrienden – Escad, Daena, Matilda en Irwin – die met elkaar in conflict raken over tegenstrijdige motieven, dit in de nasleep van de Faerie Wars die meer dan tien jaar eerder plaatsvonden. Daarnaast kunnen spelers in de Dragon Killer Arc op reis gaan met Larc, ridder van Drakonis, die op een missie gaat om de Dragons of Knowledge te verslaan en een andere draak, genaamd Sierra, uit te dagen.

Als spelers ver genoeg in de game zijn gevorderd, krijgen ze in een afgelegen vallei toegang tot de boomgaard die wordt bewoond door Trent – een oude boom die fruit en groenten kan laten groeien. Deze gewassen kunnen spelers gebruiken om huisdieren te voeren, golems te beschilderen of hun uitrusting aan te passen.

Hieronder meer details over de content van de geremasterde versie van Legend of Mana:

  • Exclusieve uitrusting – Spelers kunnen unieke uitrusting smeden en bestaande uitrusting aanpassen bij de Equipment Smithy. Wanneer de instrumentenwerkplaats is geopend, kunnen spelers deze gebruiken om betoverde instrumenten te maken.
  • Huisdieren – Spelers kunnen eieren verzamelen waaruit monsters komen die spelers tijdens gevechten helpen met  ondersteunende Synchro-effecten. Deze huisdieren leven in het omheinde monsterveld bij het huis van de speler en kunnen naar de Ring Ring Land-minigame gestuurd worden om sterker te worden.
  • Magische golems – Golems zijn magische, verzamelbare levensvormen vol manakracht die spelers tijdens gevechten kunnen ondersteunen. Spelers kunnen de HP en statistieken van een golem beheren en ze uitrusten met meer dan 50 verschillende aanvallende en verdedigende vaardigheden om vijanden tijdens gevechten mee te verslaan. 

Legend of Mana komt op 24 juni voor de prijs van € 29,99 digitaal beschikbaar voor het Nintendo Switch-systeem, het PlayStation4-computerentertainmentsysteem en pc (STEAM). Spelers die Legend of Mana vóór 23 juli aanschaffen ontvangen een vroege aankoop-beloning, zoals tien avatars en een speciaal Legend of Mana-thema op het PlayStation4-systeem of een Legend of Mana-bureaubladachtergrond op pc (STEAM). Meer details over alle edities van de game, pre-orders en pre-orderbonussen is hier te vinden: https://square-enix-games.com/en_GB/games/legend-mana

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.