Samsung en Oculus bevestigen Gear VR

Samsung en Oculus bevestigen Gear VR

Samsung heeft de geruchten omtrent de ontwikkeling van een nieuw VR-apparaat bevestigd en daarbij een einde gemaakt aan vragen rondom de concurrentiestrijd met Oculus. Het bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met Oculus om het apparaat ‘Gear VR’ naar de markt te brengen. Het apparaat zal worden ondersteund door Samsung’s nieuwe Galaxy 4 telefoon, die met bedrading aan de ‘Gear VR’ zal moeten worden vastgemaakt. Een voorbeeld hiervan is eerder uitgebreid weergeven. De Gear VR zal het eerste apparaat van Oculus zijn dat beschikbaar is voor consumenten.

Met een vertraging van minder dan 20 milliseconden is het apparaat ongetwijfeld een sprong vooruit in de technologie. Echter kent het alsnog zijn beperkingen. Zo kan de Gear VR geen diepte herkennen en blijft de headset natuurlijk een groot ding om op het hoofd te zetten.

Oculus en Samsung zullen het apparaat bij launch uitrusten met drie applicaties: Oculus Home, Oculus 360 en Oculus Cinema. Oculus Home dient als marktplaats voor alle applicaties die worden ondersteund door de VR, terwijl ‘Oculus 360′ de mogelijkheid biedt panorama foto’s te maken met het apparaat. De ‘VR Cinema’ daarentegen biedt de mogelijkheid door films en VR-games te navigeren.

De beta-versie (Innovator’s Edition) van Gear VR zal deze herfst uitkomen. De prijs is nog onbekend.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.