Super Mario Maker 2 info onthuld

Super Mario Maker 2 info onthuld
Nintendo heeft in de Super Mario Maker 2 Direct-presentatie nieuwe informatie onthuld over Super Mario Maker 2, dat op 28 juni exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. In de video werden enkele elementen getoond die nieuw zijn in Super Mario Maker 2, zoals nieuwe onderdelen en tools, een nieuwe verhaalstand met meer dan 100 levels die door Nintendo zijn gebouwd, nieuwe levelthema’s, informatie over het online delen van levels*, mogelijkheden om samen met anderen levels te bouwen en te spelen** en informatie over een speciale aanbieding voor Nintendo Switch Online-leden. In de presentatie werd ook het Super Mario Maker 2 Invitational 2019-toernooi aangekondigd, dat in het weekend voorafgaand aan de E3 in Los Angeles live wordt uitgezonden.
 
Ga naar http://nintendodirect.nintendo.nl/ om de hele Nintendo Direct-video opnieuw te bekijken. In de video waren onder andere de volgende hoogtepunten te zien:
 
 • Wat is er nieuw?: in Super Mario Maker 2 beschikken levelmakers over talloze nieuwe onderdelen, tools en functies, waaronder:
 • Hellingen – Om hellingen te bouwen hoef je alleen maar de richting en de lengte te bepalen. Je kunt zelfs kiezen hoe steil de helling moet zijn.
 • Boze zon – Herinner je je de boze zon uit Super Mario Bros. 3 nog? Die koperen ploert is terug om je het leven zuur te maken.
 • Aan-uitschakelaar – Je kunt de rode en blauwe blokken wisselen door een aan-uitschakelaar te raken. Zo’n schakelaar is ideaal om je levels van listige puzzels en obstakels te voorzien.
 • Waterstand – In dit levelthema kun je zelf de waterstand bepalen. Misschien wil je het halve level onder water zetten, of wil je de getijden eb en vloed nabootsen?
 • Banzai Bill – De rode versies van deze klassieke Super Mario-vijanden zijn doelzoekend, dus pas op!
 • Samen maken – Geef een Joy-Con-controller aan een vriend om samen levels te bouwen.
 • Wordt vervolgd… – Er zijn nog veel meer nieuwe geheimen te ontdekken in Super Mario Maker 2. Je zult versteld staan van alle tools en functies die je kunt gebruiken om de levels van je dromen te verwezenlijken.
 
 • Verhaalstand: in de verhaalstand, die geheel offline kan worden gespeeld, is het aan Mario om het kasteel van prinses Peach weer op te bouwen. Om dit project te financieren moet hij munten verzamelen, die hij kan verdienen door klusjes aan te nemen en de bijbehorende levels uit te spelen. In de verhaalstand heeft Nintendo meer dan 100 levels klaargezet, dus aan inspiratie voor je eigen bouwwerken geen gebrek.
 • Nieuwe levelthema’s: naast alle levelthema’s uit de eerste game kunnen spelers nu ook levels bouwen met een woestijn-, sneeuw-, bos- en luchtthema. Deze thema’s bevatten ook nieuwe muziek die is gearrangeerd door de ervaren Super Mario-componist Koji Kondo. Deze thema’s worden overigens nog leuker dankzij een nieuw levelelement: de maan. Hiermee kun je van de dag een nacht maken. Afhankelijk van welk thema je gebruikt, staan je ‘s nachts enkele eigenaardige dingen te wachten. Zo kun je bijvoorbeeld zwevende Goomba’s tegenkomen, wordt het licht gedimd in het spookhuis en krijg je in de woestijn zandstormen te verduren. Het gerucht gaat zelfs dat sommige voorwerpen ‘s nachts ook veranderen…
 • Super Mario 3D World: je kunt levels bouwen in de stijl van Super Mario Bros.Super Mario Bros. 3Super Mario WorldNew Super Mario Bros. U en een nieuwe stijl die gebaseerd is op Super Mario 3D World. Deze nieuwe stijl bevat enkele unieke functies, zoals:
 • Kat-Mario – Kat-Mario kan muren beklimmen, krabben, glijden en vijanden aanvallen. Je kunt met Kat-Mario zelfs naar het topje van de vlaggenstok klimmen.
 • Glazen buis – Glazen buizen zijn er in alle vormen en maten. Wees gewaarschuwd, want ook vijanden kunnen door deze doorzichtige buizen kruipen.
 • Koopa Troopa-auto – Kruip achter het stuur van deze bolide en scheur door het level. Niet geschikt voor brokkenpiloten!
 • Beweegblok – Het beweegblok volgt de route die de speler tekent. Het blauwe blok beweegt pas als je erop staat.
 • Piranha Creeper – De Piranha Creeper gaat zo ver als je tekent. Je kunt zijn stekelige steel maar beter niet aanraken.
 • De cast in Super Mario 3D World – Ook maken allerlei andere bekende gezichten hun opwachting in Super Mario Maker 2, dus spelers kunnen hun geluk niet op.
 
 • Levelwereld: dit is een online-portaal waar spelers levels met elkaar kunnen delen en samen kunnen spelen. Je hebt een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om de levelwereld te gebruiken. Spelers kunnen zoeken op populaire levels, nieuwe levels of zelfs specifieke zoektermen als “Puzzelen” of “Autoscroll” invoeren. Zodra je een level hebt gedownload, kun je het spelen wanneer je maar wilt, zelfs offline. Spelers kunnen ook het uiterlijk van hun Mii-personage aanpassen met bijvoorbeeld shirts en petjes, die je kunt vrijspelen door bepaalde taken te volbrengen. In de Eindeloze missie moeten spelers proberen om zo veel mogelijk levels uit de levelwereld uit te spelen in een moeilijkheidsgraad naar keuze. Spelers die de beste scores weten neer te zetten, verdienen zelfs een plekje op de ranglijst!
 • Speel samen: in de levelwereld kun je levels spelen met mensen van over de hele wereld. Vorm een team van maximaal vier spelers en speel als Mario, Luigi, Toad of Toadette.
 • Strijd – In deze online-multiplayerstand nemen tot wel vier spelers het tegen elkaar op in een zijwaartsscrollende krachtmeting. Elke speler krijgt een ander personage en moet vervolgens proberen om als eerste de finish te bereiken in een willekeurig geselecteerd level. De winnaar kan de behaalde punten aan zijn of haar strijdscore toevoegen.
 • Samen – Speel online met maximaal vier spelers en werk samen om het level uit te spelen. Slechts één speler hoeft de finish te bereiken om de overwinning voor het hele team in de wacht te slepen.
 • Spelers om je heen – Als er maximaal vier spelers samen zijn en ze hebben elk een Nintendo Switch en Super Mario Maker 2, dan kan één speler een virtuele kamer aanmaken voor de spelers om zich heen. Alleen de speler die de kamer aanmaakt, heeft een internetverbinding nodig.
 
 • Bundel met Super Mario Maker 2 en Nintendo Switch Online: de standaardversie is vanaf 28 juni verkrijgbaar in de winkel en in de Nintendo eShop. Naast deze standaardversie bieden we ook de Limited Edition-bundel aan, waar je een individueel Nintendo Switch Online-lidmaatschap van 12 maanden bij krijgt. Je kunt ook een exclusieve Nintendo Switch-stylus in de stijl van Super Mario Maker 2 krijgen als je de Super Mario Maker 2 Limited Edition van tevoren bestelt in de Nintendo eShop, of als je een van beide versies voorbestelt in selecte winkels. Om de onlinefuncties van de game te gebruiken heb je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig.
 • Nintendo Switch-gamevouchers: het Nintendo Switch-gamevouchersprogramma is exclusief voor Nintendo Switch Online-leden. Leden kunnen een set van twee Nintendo Switch-gamevouchers kopen voor slechts € 99,00. Elke voucher kan worden ingewisseld voor een downloadversie van een game uit de catalogus van het programma. Op deze manier kun je dus twee games voor een lagere prijs kopen! Om een voorbeeld te geven: als je de ene voucher gebruikt om Super Mario Maker 2 alvast te bestellen en de andere voucher gebruikt om Super Smash Bros. Ultimate te downloaden, dan bespaar je € 30,98 ten opzichte van als je beide games los zou kopen in de Nintendo eShop! Nintendo Switch-gamevouchers zijn twaalf maanden geldig vanaf de datum waarop je ze koopt en kunnen los van elkaar worden gebruikt. Nintendo Switch Online-leden kunnen Nintendo Switch-gamevouchers kopen en inwisselen in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Super Mario Maker 2 Invitational 2019: op 8 juni nemen vier leden van de Super Mario Maker-community het tegen elkaar op in enkele knotsgekke Super Mario Maker 2-levels die zijn gemaakt door het Nintendo Treehouse-team. Het evenement begint om 20:00 uur in The Theatre in het Ace Hotel in Los Angeles. Op 8 juni worden ook het Splatoon 2 World Championship 2019 en het Super Smash Bros. Ultimate World Championship 3v3 2019 gehouden. Ga voor meer informatie naar https://www.nintendo-europe.com/e3/.
 
Ga naar http://supermariomaker2.nintendo.nl/ voor meer informatie over Super Mario Maker 2.
 
Gerelateerde video’s:
Super Mario Maker 2 Direct – https://youtu.be/PUVPXThV-uc
Nintendo Switch-gamevouchers – https://youtu.be/h74LLlIvOas
 
Opmerking:
* Om online te spelen heb je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap (wordt apart verkocht) en een Nintendo-account nodig. De functie om online te spelen is niet in alle landen beschikbaar. Je hebt een internetverbinding nodig om onlinefuncties te gebruiken. Hierop zijn voorwaarden van toepassing. Ga voor meer informatie naar nintendo.nl/switchonline
 
** Voor de multiplayerstand heb je mogelijk extra accessoires nodig. Deze worden apart verkocht.
 
Voor meer updates:
Super Mario Maker 2-website: https://www.nintendo.nl/supermariomaker2
Nintendo-website: http://www.nintendo.nl/
Nintendo Switch-website: https://www.nintendo.nl/nintendoswitch
Super Mario-website: http://nintendo.nl/mario
Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.