Tiebreak: Official game of the ATP verschijnt op 22 augustus

Tiebreak: Official game of the ATP verschijnt op 22 augustus

NACON en Big Ant Studios maken met plezier bekend dat Tiebreak: Official game of the ATP and WTA zal verschijnen op 22 augustus 2024 voor PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc (Steam). De Nintendo Switch-versie verschijnt later.

Door alle spanning van de sport te bieden en de technische aard van tennis te benadrukken, mikt TIEBREAK erop om tennis beter dan ooit in een game neer te zetten. In de complete versie, die verschijnt op 22 augustus 2024, heeft TIEBREAK een ongekend aanbod aan spelers, met levensechte versies van ruim 120 ATP/WTA-spelers, inclusief sterren als Novak Djokovic, Coco Gauff, Jannik Sinner, Iga Swiatek, Carlos Alcaraz en, om de grote drie compleet te maken, Rafael Nadal en Roger Federer! Spelers kunnen met, of tegenover, deze topspelers het veld betreden en deelnemen aan meer dan 90  toernooien die aansluiten op de kalenders van de ATP en Hologic WTA Tour. Daarbij wordt gespeeld in meer dan 20 gelicenseerde, getrouw nagebouwde stadions uit beide Tours.

TIEBREAK biedt een schat aan single-player- en multiplayer-modes, zowel offline als online. Daarnaast kunnen spelers zelf content maken, zoals tennisbanen, toernooien en competities met 16, 32, 64 en 128 spelers, voor unieke, zinderende online- en offline-wedstrijden. De populaire Academy is ook weer present, waarmee spelers alles wat ze maakten kunnen delen met de community, inclusief zelfgemaakte competities, toernooien, tennisbanen, spelers en logo’s.

In TIEBREAK kunnen spelers ook als Novak Djokovic de hoogtepunten van deze huidige nr. 1 opnieuw beleven in de Djokovic Slam Challenge. In dit getrouwe eerbetoon aan deze legende uit de sport, kunnen spelers de werkelijke overwinningen uit zijn 17-jarige carrière opnieuw beleven en zelfs geschiedenis schrijven door met Novak de seizoenen te winnen waarin hij eerder tekort schoot.

De game krijgt zijn vijfde grote update met Early Access 5. Deze update levert nieuwe content, gameplay-verbeteringen en de langverwachte Career Mode, waarin spelers een bestaande professional kunnen kiezen om er een superster van te maken. Daarbij is het de bedoeling om met deze speler deel te nemen aan de grote toernooien van de ATP en WTA (inclusief de Nitto ATP Finals, ATP Masters 1000, ATP 500, ATP 250, WTA 1000 series, WTA 500 & WTA 250) en naar de top van de klassementen te klimmen.

Tiebreak krijgt  nog meer content, waaronder de uitbreiding van het aantal spelers naar 120 profs, de komst van de WTA-finales, aanvullende game-modes inclusief de Djokovic Slam Challenge, in aanloop naar de relase van de volledige versie op 22 augustus 2024.

Early Access 5 brengt onder andere de volgende nieuwe features naar TIEBREAK:

  • Career mode
  • 8 nieuwe, officieel gelicenseerde spelers van de ATP en WTA worden toegevoegd:
    • Sofia Kenin, Jessica Pegula, Aryna Sabalenka, Caroline Wozniacki, Kei Nishikori, Holger Rune, Cameron Norrie en Andrey Rublev
  • Verbeterde gameplay
  • Vele nieuwe animatieprofielen van spelers

Vanaf het begin van TIEBREAK Early Access ontving het ontwikkelteam een schat aan feedback van de community, die is aangegrepen voor enkele verbeteringen die met deze nieuwe grote update worden doorgevoerd, inclusief nieuwe features en content met officiële licentie van de ATP en WTA. Het TIEBREAK-team kijkt uit naar verdere samenwerking met de community om de grootste en beste tennisgame tot op heden te ontwikkelen!

 

Meer informatie over de game is te vinden op de officiële siteFacebook en X (Twitter). Meer gedetailleerde informatie over Early Access 5 is hier te vinden. 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.