Tom Clancy’s Rainbow Six Siege v.a. 27 augustus een week lang gratis te spelen

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege v.a. 27 augustus een week lang gratis te spelen

Zojuist is het derde seizoen van het vijfde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthuld: Operation Shadow Legacy. Dit seizoen voegt Sam ‘Zero’ Fisher, bekend van de Splinter Cell-games, als aanvallende Operator toe aan de game. Daarnaast is de map Chalet geheel opnieuw ontworpen en brengt dit seizoen een reeks aan langverwachte gameplayveranderingen naar Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

 Free Week

Nieuwe spelers proberen Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vanaf 27 augustus tot en met 4 september geheel gratis tijdens de Free Week. Het ideale moment dus om onderdeel te worden van de inmiddels meer dan 60 miljoen spelers in de Tom Clancy’s Rainbow Six Siege-community. Spelers hebben direct toegang tot alle maps, modi en de 20 originele Operators.

Nieuwe Operator: Zero

In Operation Shadow Legacy maken spelers (opnieuw) kennis met Sam Fisher als een aanvaller genaamd Zero. Hij is uitgerust met zijn nieuwe gadget, de Argus Launcher, een tweerichtings boorcamera. De camera’s die afgeschoten worden met de Argus Launcher doorboren zachte en versterkte muren, ramen en luiken en blijven plakken op elk oppervlak. Eenmaal in de camera kan Zero beide kanten van een muur bekijken. Elke camera is ook uitgerust met één laser die gebruikt kan worden om schade aan verdedigers aan te richten of gadgets te vernietigen. Daarnaast is Sam Fisher uitgerust met zijn unieke en herkenbare wapen, de SC3000K, en meleewapen: de Karambit.

 Vernieuwde map: Chalet

Met Sam Fisher gaan spelers aan de slag op de geheel opnieuw ontworpen map Chalet. Zo zijn de eerste en tweede verdieping aangepast en is het nu mogelijk om je te verplaatsen over het dak. Ook is er een extra gang in de kelder toegevoegd om de looproutes daar te verbeteren en spelers meer mogelijkheden te geven. De bomb site in de trofeeënkamer is door de vele vernieuwingen verplaatst naar de dineerruimte.

 Meer gameplayveranderingen

Overige updates die worden geïntroduceerd in Operation Shadow Legacy:

  • Ping 2.0 (naast de bekende gele pings zijn nu ook uitgebreidere, contextuele pings toegevoegd)
  • Map Ban (de mogelijkheid om aan het begin van een wedstrijd 1 van de 3 voorgestelde maps uit te sluiten)
  • Introductie van de Hard Breach Charge, een nieuwe secundaire gadget
  • Nieuwe vizieren en de mogelijkheid om de kleur hiervan te veranderen
  • Nieuwe Reinforcement Pool (vanaf nu 10 reinforcements voor het gehele team in plaats van 2 per persoon)

 

De testserver van Operation Shadow Legacy gaat live op maandag 17 augustus (exclusief op Windows PC). Op de testserver van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege testen spelers alvast de nieuwe gameplayveranderingen en -verbeteringen van het aankomende seizoen. Omdat het een testserver is, is een consistente gameplayervaring niet gegarandeerd. Spelers worden aangemoedigd eventuele problemen die ze tegenkomen op de testserver met Ubisoft te delen op het R6 Fix-platform via r6fix.ubi.com.

 
Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.