Until Dawn ontwikkelaar Supermassive onthult nieuw project

Until Dawn ontwikkelaar Supermassive onthult nieuw project

Until Dawn was voor veel spelers een van de verrassingen van de voorbije jaren. De horrorgame kan gezien worden als een erg leuke variant op games als Heavy Rain en Detroit: Become Human, maar dan wel eentje die zichzelf niet al te serieus neemt. Until Dawn was een game die genoot van het spelen met de clichés van populaire horrorfilms en wist zodoende een enthousiast publiek voor zich te winnen. Het nieuwste project van ontwikkelaar Supermassive lijkt op datzelfde pad verder te gaan, want vandaag kondigt het team de Dark Pictures Anthology aan.

Deze Anthology wordt een verzameling van kleinere games in de stijl van Until Dawn die telkens een uniek verhaal, met unieke personages zal vertellen, telkens inspelend op diverse subgenres van het horrorgenre. De eerste game verschijnt in 2019 en zal Man of Medan heten. In dit narratief maken we kennis met een groepje jonge Amerikanen die voor de avontuurlijke kick duiken naar een gezonken WW2 schip. Uiteraard loopt niet alles van een leien dakje wanneer er een grote storm komt aanzetten en het team vast komt te zitten op een spookschip met een sinister verleden. De Dark Pictures Anthology klinkt in elk geval nu al erg fun en veelbelovend, en het goeie nieuws is dat de reeks in tegenstelling tot Until Dawn gewoon multiplatform gaat.
Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.