Up2Date, 13 augustus 2017: Een hoofdrol voor Edgar Davids

Up2Date, 13 augustus 2017: Een hoofdrol voor Edgar Davids

We zitten inmiddels midden in de vakantieperiode. Misschien heb je je vakantie er al op zitten, of misschien moet je nog lekker weggaan. Maar nu we al flink op weg zijn in augustus, betekent dat ook dat de Gamescom er bijna aan zit te komen! Natuurlijk zal GameParty weer in Keulen aanwezig zijn om de nieuwste games te gaan spelen. Maar voordat al dat geweld losbarst kijken we nog heel even terug op de afgelopen week. Een vakantie-week voor velen. Dus mocht je het nieuws de afgelopen week hebben gemist, dan praat ik je even bij!

Edgar Davids wint rechtszaak over League of Legends dubbelganger
Begrijp me niet verkeerd, ik snap best dat het voor ontwikkellaars soms best moeilijk is om met originele content te komen. Maar de ‘Striker Lucian’-skin in League of Legends is wel heel schaamteloos. Het personage in kwestie lijkt echt zo ontzettend veel op Edgar Davids dat je eigenlijk gewoon zeker weet dat de makers dit expres gedaan hebben. Had alleen even de oranje sportbril weggelaten en er was al geen gezeik van gekomen. Maar dat was blijkbaar een stap te ver voor de makers.

Ik vind het gek dat er nu pas aandacht in de media is, aangezien de skin van de zomer van 2014 is. Nu heeft de Amsterdamse rechtbank in ieder geval uitspraak gedaan. Riot Games moet een vergoeding aan Edgar Davids betalen omdat zij het portretrecht hebben geschonden. Geen gekke uitspraak als je het mij vraagt!

Spotify nu beschikbaar op Xbox One
Goed nieuws! Want eindelijk is Spotify ook beschikbaar op de Xbox One. Eerder was de streamingdienst al beschikbaar op grote concurrent PlayStation 4. Ik moet zeggen dat ik zelf Spotify ontzettend veel gebruik tijdens het gamen op mijn PlayStation 4. Vooral tijdens het spelen van een potje FIFA vind ik het een ontzettende fijne functie. Zo gaat er bij mijn vrienden al een FIFA-lijst rond die aangezet wordt tijdens het spelen. Nu is Spotify dan gelukkig ook beschikbaar op Xbox One. Er zijn ook al speciale gaming afspeellijsten beschikbaar, gemaakt door Spotify. Ook is de app gewoon beschikbaar op Xbox One voor gratis Spotify-leden. Je hebt dus eigenlijk geen enkel excuus om het niet uit te proberen!

Overwatch krijgt nieuwe mode en nieuwe map
Overwatch mag dan al meer dan een jaar oud zijn, de game is nog steeds ontzettend populair. Ook bij mij is het nog steeds mijn meest gespeelde shooter op dit moment en de spelersaantallen blijven onverminderd hoog. Blizzard blijft in ieder geval ook steeds nieuwe content aan de game toevoegen. Zo is op dit moment het Summer Games evenement aan de gang. Maar ook kan iedereen binnenkort een nieuwe mode en een nieuwe map verwachten.
Die nieuwe mode is eigenlijk wel heel bijzonder. Want een jaar na dato voegt Blizzard eindelijk Deathmatch toe aan Overwatch. Bijzonder is het feit dat deze mode niet vanaf het begin al in de game zit. Bovendien heeft Blizzard na de release meerdere keren aangegeven dat ze bij het standpunt blijven dat Deathmatch eigenlijk helemaal niet past bij Overwatch. Toch zijn ze daar nu van terug gekomen. Deathmatch is vanaf nu te spelen op de PTR op PC, zodat binnen enkele weken iedereen aan de slag kan met Deathmatch, inclusief een gloednieuwe map.

Releasedatum voor Fallout 4: Game of the Year edition
Met grote schaamte moet ik toegeven dat ik pas onlangs Fallout 4 eens heb aangeschaft, toen ik ‘m uit de budgetbak viste. Veel te laat natuurlijk, daar ben ik inmiddels ook achter gekomen. Fallout 4 is echt ontzettend verslavend en heeft super toffe gameplay. Mocht je de game ook nog niet in huis hebben gehaald, dan is binnenkort echt het moment.

Met alle laatste gameplay updates (inclusief de Survival Mode), grafische aanpassingen, de mogelijkheid om alle Mods gratis te spelen op PC en consoles én alle officiële add-ons inbegrepen, is dit de ultieme manier om het award-winnende, post-nucleaire avontuur van Bethesda Game Studios te beleven. Niet alleen krijg je dus de basis-game, je krijgt maar liefst zes extra uitbreidingspakketten. Als je daarmee niet even zoet bent, dan weet ik het ook niet meer. Maar let op, voor je het weet ben je je hele sociale leven kwijt. Je kunt niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Naast nieuws hebben we natuurlijk altijd ook een aantal artikelen voor je op de site. Bas nam deze week de ‘Ik speel nog steeds’ voor zijn rekening. In dit artikel verklaarde hij Rise of the Tomb Raider de liefde. En zei hij sorry, omdat hij tijdens de release eigenlijk even Star Wars Battlefront voor had laten gaan. Ergens begrijp ik die keuze ook nog wel. Onze Daan vroeg zich af waarom die games van Telltale nou zo ontzettend populair zijn. Zeker de moeite waard om dat artikel ook nog even te lezen.

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop je ook volgende week terug te zien op GameParty. Dan hebben ze nog een relatief rustige week voor de Gamescom begint. Tot dan!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.