Up2Date, 17 november 2013

Up2Date, 17 november 2013

Het is vandaag alweer 17 november. Wat betekent dat het nog maar 12 dagen duurt voordat je de PlayStation 4 in de winkels ziet liggen en deze kunt laten liggen, of kunt kopen. Tot die tijd gebeurt er echter alsnog genoeg in gamewereld. Zo is de PlayStation 4 in Amerika al uit en komt de One er daar ook al bijna aan. In tegenstelling tot ons koude kikkerland waar wij helaas nog moeten wachten tot 2014. Er worden games aangekondigd bij de vleet en er gaat ook weer van alles mis. We snappen dat jij geen tijd hebt om dit allemaal nauwlettend te volgen en daarom geven we jou nu een kleine opsomming met de meest bijzondere nieuwtjes.

Zoals ik al aanhaalde, de PlayStation 4 is bij ons bijna uit, maar is de console in Amerika al te kopen. Mensen stonden buiten te wachten om een apparaat aan te schaffen en het duurde niet lang voordat de eerste beelden van games over het sociale netwerk gedeeld werden. Helaas heeft het ook niet lang geduurd voordat de eerste problemen op de proppen kwamen. Zo gaan een aantal PlayStation 4’s niet meer aan, ze doen het gewoon niet en een veel vaker voorkomend probleem is dat het downloaden van de nieuwe firmware voor de console niet geheel vlekkeloos verloopt. Dit omdat PSN overbelast is door alle mensen die hun nieuwe PlayStation 4 willen uitproberen. Mocht de download van de firmware gelukt zijn, dan kan het allemaal alsnog in de soep lopen aangezien je na het downloaden van de firmware ook nog tegen een aantal problemen aan kunt lopen. Zo zijn er verscheidene meldingen dat je geen beeld meer krijgt en dat is toch ook weer best naar. Het goede nieuws achter deze tragedie: het zijn slechts 0.4% van PlayStation 4’s die deze problemen hebben en Yoshida heeft laten weten dat ze al werken aan een oplossing. Tegen de tijd dat de console bij ons in de schappen ligt kan het al lang al verholpen zijn. Laten we het hopen.
Nu we nog bezig zijn met het nieuws over de PlayStation, er is er natuurlijk nog meer. Sony heeft namelijk laten weten dat ze vlak voor de release van het apparaat nog een aantal games zouden aankondigen. Tot zover is dat bij Uncharted 4 gebleven, maar het is wel een nieuwe Uncharted en dat voorspelt veel goeds. Naughty Dog heeft slechts een teaser laten zien waarin je een stem hoort en of dit de nieuwe protagonist is, een oudere Drake of de nieuwe schurk is nog onbekend Dat de nieuwe Uncharted eraan komt is in ieder geval zeker en tussen ons gezegd: mijn handen jeuken al ontzettend. Kojima heeft overigens bekend gemaakt dat er een exclusieve missie aankomt voor de PlayStation 4 getiteld ‘Deja vu’. Geen complete game, maar alsnog een leuk extraatje voor de fans van Metal Gear Solid.
De oudere broer van de Playstation 4 heeft ook nog een leuke extra gekregen en dat is de eerste singleplayer DLC voor The Last of Us. Hierin ben jij Ellie in haar (nog) jongere jaren en ben je samen met vriendin Riley op pad. Riley kennen we van The Last of Us comic en zal een grote rol gaan vervullen in de opkomende DLC.

Nu we klaar zijn met al het PlayStation geweld: er is een nieuwe Mass Effect aangekondigd. Er is tot op heden nog heel weinig over bekend, maar waarschijnlijk komt de game uit op de hedendaagse consoles en niet (alleen) op de next-gen. In één van de foto’s die de mensen online hebben gezet omtrent de nieuwe Mass Effect zie je namelijk iemand met een Xbox 360-controller in zijn handen. Dit kan natuurlijk zijn om te testen, maar het zou allemaal zomaar kunnen. Eigenlijk doet het er ook niet zo heel veel toe, op het moment kunnen we zeggen dat er een nieuwe Mass Effect komt en dat is voor sommige mensen al heel goed nieuws.

In ander game-gerelateerd nieuws: er komt een film. Niet zomaar een film, maar een film van: Assassin’s Creed. Dat de film zou komen wisten we natuurlijk al lang al, maar nu is er ook nog eens een datum geprikt voor de game op het witte doek. 7 augustus 2015. Dat is overigens flink wat later als dat de film gepland was, aangezien deze in 2014 al zou uitkomen. Beter een goede film die wat later is, dan een slechte film die eerder te zien is. De film wordt geproduceerd door Ubisoft en Regency. Michael Fassbender is één van de hoofdrolspelers.

Dat was het weer. Je wekelijkse dosis nieuws. Veel PlayStation geweld, maar dat is onvermijdelijk met de launch die zojuist geweest is. Binnenkort zie je waarschijnlijk veel Xbox One nieuws en dat omdat deze dan uit is in een flink aantal landen. Je leest het allemaal op GameParty. Nog een fijne ochtend, middag of avond gewenst. Mijn naam is Max Wildöer en dit was je wekelijkse dosis nieuws.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.