Up2Date 7 februari: De Up2Date Awakens

Up2Date 7 februari: De Up2Date Awakens

In deze Up2date hebben we het over nieuwe games, geruchten en verwachtingen en een schattig stukje garen.

Song of the Deep onthuld
Insomniac Games heeft een druk jaar voor de boeg. Er komt een nieuwe Ratchet & Clank die een heuse herwerking wordt van de eerste game in de geliefde reeks. Ze werken met Edge of Nowhere aan een veelbelovende VR-titel, en nu kondigen ze out of the blue ook nog even deze Song of the Deep aan. Het wordt een downloadbare 2D-game in de stijl van Metroidvania. Je weet wel wat ik daarmee bedoel, toch? De oldschool gameplay waar Metroid en Castlevania in grossierden waarbij het zaak is om sterkere krachten en wapens te vinden om verder te komen. Dat soort gameplay gaat Song of the Deep dus hanteren, maar dan wel in een onderwaterwereldje waarin jij met een duikbootje je weg moet zien door te navigeren. De eerste beelden zien er alvast sfeervol en veelbelovend uit en zorgen ervoor dat Song of the Deep er eentje is om in het oog te houden wanneer het deze zomer verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en PC.
Werkt Activision aan The Ghostbusters?
Dit is voorlopig nog een gerucht. Er zou melding gemaakt zijn van een nieuwe Ghostbusters-game die gelijktijdig met de nieuwe film zou moeten verschijnen. Persoonlijk ben ik erg in dubio wat dit geval betreft. Ik blijf fan van The Ghostbusters, hell.. ik loop zelfs nog steeds trots met mijn vintage Ghostbusters handtas rond, maar ik twijfel erg hard aan de slagingskansen van de nieuwe film. Noem me een kortzichtige purist, maar een Ghostbusters-film zonder Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Harold Ramis in de jumpsuits spreekt me gewoon niet aan. Harold ’Egon’ Ramis is onlangs overleden, Aykroyd en Murray zijn niet bepaald de beste maatjes meer en in de plaats krijgen we dus een nieuwe Ghostbusters van het team achter Bridesmaids. Met Melissa fucking McCarthy, de vrouwelijke versie van Zach Galifianakis, met een protopack op de rug. Nu bestaat de kans uiteraard dat het oprecht wel een leuke film wordt, maar voorlopig voel ik het echt niet. Wat me dus naadloos bij de gerumourde game brengt. Wordt het een soort vervolg op die toffe game uit 2009, een spel dat teruggrijpt naar het team uit de jaren ’80? In dat geval, graag!! Wordt het zoals te vrezen valt echter een makkelijke movie-game waarin de belevenissen uit de film met vrouwelijke personages dunnetjes overgedaan worden? Laat het in dat geval alsjeblieft maar zitten.

Bethesda keert terug voor E3 2016
En daar kunnen we enkel blij om worden. De afgelopen jaren heeft Bethesda zich omgetoverd tot één van de grotere uitgevers en op hun vorige keynote wisten ze een fijne indruk te maken. De eerste beelden van Doom en Fallout 4, de aankondiging van Dishonored 2. Bethesda knalde. Waarom is het stevig uitkijken naar een nieuwe show van hun op de E3? Nou, Doom is tegen de E3 al op de markt, wat enkel nog Dishonored als onuitgebrachte game overlaat. Ik verheug me alvast op de officiële aankondiging van een sequel op Wolfenstein en uitbreidingen voor Fallout 4. En uiteraard vooral op die verrassende aap in de mouw .

LEGO Star Wars: The Force Awakens aangekondigd
Het ijzer smeden wanneer het op zijn heetst is heet dit. Uiteraard wisten we dat er uiteindelijk een nieuwe LEGO Star Wars zou gaan komen, alleen had niemand de titel zo snel verwacht. Doorgaands wacht ontwikkelaar Travellers Tales tot er wat delen van een filmreeks uitgebracht zijn om er hun beproefde recept op toe te passen, maar in het geval van The Force Awakens blijkt de hype zo onweerstaanbaar dat de game gewoon gebaseerd zal worden op één film. Sceptici vrezen alvast dat het gebrek aan content een pijnpunt kan gaan worden voor de game, maar TT Games lijkt zo zeker van de zaak dat ze zelfs ruimte vonden om een season pass te implementeren. Het wordt in elk geval reuzeleuk om de memorabele scénes uit Force Awakens te herbeleven in blokjesvorm en het is voor de fans uitkijken naar de levels die op verhalende wijze een brug zullen slaan tussen de oude en nieuwe saga. LEGO Star Wars: The Force Awakens verschijnt reeds op 28 juni.
Unravel nu te spelen via EA Access
Ik ben geen al te grote fan van trials via EA Access. Ik weet op voorhand redelijk zeker of een game iets voor mij is, of helemaal niet. In het geval van deze Unravel komt een trial echter als manna uit de hemel. Je kunt de eerste twee levels uit het spel naar hartelust spelen en voor jezelf ontdekken dat Unravel een bloedmooie inventieve game is die onder het koddige uiterlijk stevige gameplay als bass heeft. Ik ben een tikje verliefd geworden op Yarny.

Afgelopen week kon je op GameParty genieten van Robin’s escapades achter het stuur van een tank in de World of Tanks review, een interessante feature van Max rond consumentengedrag en een artikel van Harmen over de game die hem zelfs ruim na de release nog steeds weet te boeien.

Volgende week kunnen gamers zich verwachten aan reviews van onder andere The Witness en Firewatch, nog meer features en uiteraard nieuws heet van de naald.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.