Vijf wensen voor de Need for Speed reboot

Need for Speed

PC PlayStation 4 Xbox One
6.5

Gemiddeld

Vijf wensen voor de Need for Speed reboot

Vijf wensen voor de Need for Speed reboot

Afgelopen week is bekend geworden dat Need for Speed een full reboot gaat krijgen op de PC, Xbox One en PlayStation 4. Als fan van de serie word ik daar zeer enthousiast van. Met name Hot Pursuit en Rivals heb ik met veel plezier gespeeld, maar ook de eerste Need for Speed was erg leuk. Het nieuws dat er een reboot komt vind ik dan ook erg tof en het zorgde ervoor dat ik alvast ben gaan fantaseren over de opties van deze nieuwe telg in de serie. Bij dezen stuur ik dan ook mijn wensenlijstje richting ontwikkelaar Ghost Games. Hopelijk doen ze er iets mee.

Pimp My Ride
Het is lang geleden dat we in een Need for Speed-game los konden gaan met het pimpen van onze racemonsters. De Underground-varianten van de serie waren hier echter heel goed in en hebben bijna een eigen subcultuur in de serie ontwikkeld. Waar Hot Pursuit de politie-achtervolgingen een belangrijke rol gaf, ging het in Underground vooral om de ‘Pimp My Ride’-vibe. Dit zou ik graag weer terug willen zien in de nieuwe Need for Speed, want het is te lang geleden dat ik mijn virtuele wagens heb verlaagd en heb voorzien van ‘spinners’. Bij Forza kan je nog wel wat spelen met stickers, maar dat haalt het voor mij niet bij de mogelijkheden die Underground bood. Ik kan niet wachten om met mijn gepimpte wagen online te gaan en de rijdende kunstwerken van andere spelers te bewonderen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Minder speed
Dit klinkt nogal gek, want de serie heet niet voor niets ‘Behoefte aan snelheid’. Toch vind ik dat de makers in Rivals te ver zijn doorgeslagen en de auto’s te ver opgevoerd hebben. Als je vol gas geeft met de snellere wagens dan moet je bijna over de reflexen van een straaljagerpiloot beschikken om tegenliggers te ontwijken en scherpe bochten goed in te sturen. Dit zorgde bij mij toch voor behoorlijk wat frustratie tijdens het spelen. Erg jammer, want de game zit verder helemaal top in elkaar. Dus graag zie ik dat Ghost Games dit aspect goed bekijkt voor de nieuwe Need for Speed en het wat beter speelbaar maakt. Of ben ik gewoon oud aan het worden?

Meer Fast & Furious
Als je denkt aan autocultuur dan denk je vrijwel meteen aan de Fast & Furious-films. Deze films passen qua stijl eigenlijk heel goed bij de Need for Speed serie: snelle bolides, mooie vrouwen, vette actie, etc. Helaas heeft Need for Speed dit stijltje bij de laatste games wel een beetje verloren. De vette actie is altijd gebleven, maar het werd toch een tikje serieuzer. Van mij mag dit nu wel weer losgelaten worden. Graag zie ik mijn bolide een hoge jump maken, door een brandende hoepel vliegen en daarna landen op een voorbij varend vrachtschip. En als het even kan gebeurt dit alles onder toeziend oog van een publiek vol mooie meiden.
Maak de wereld niet te groot
We weten nog niet veel over de game, maar wel dat er een open wereld zal zijn. Need for Speed lijkt hiermee een beetje de kant van de racegame The Crew op te gaan. In The Crew zijn namelijk de Verenigde Staten nagemaakt en kan je van oost naar west rijden als je dat wilt. Heel tof, maar ik hoop dat Need for Speed zijn wereld toch kleiner houdt. Een paar Amerikaanse steden die met elkaar verbonden zijn door een klein stukje platteland lijkt me voldoende. Ik denk daarbij aan steden als Chicago, New York en Los Angeles. Dat zijn drie hele verschillende steden waarbij je jouw rijstijl echt aan moet passen aan de wegen van de stad. Bovendien kunnen de verschillende culturen nog wel een leuke invloed hebben op het type wagens dat je tegenkomt.

Online race-events
We zijn wel gewend om in een singleplayer-wereld naar een locatie te rijden en daar deel te nemen aan een wedstrijd. Maar hoe tof zou het zijn als je dit online kan doen met tientallen andere gamers? Je hebt de geheime locatie van een online race-event door gekregen. Daar aangekomen heb je de mogelijkheid om de gepimpte wagens van de andere spelers te bewonderen, maar kan je elkaar ook uitdagen voor snelle races. Heeft de politie lucht gekregen van het event, dan zal het niet lang duren voordat je de sirenes in de verte aan hoort komen. Iedereen pakt zijn eigen bolide en scheurt een andere kant op, in de hoop de politie van zich af te kunnen schudden. Het lijkt me fantastisch om zo’n scenario online te kunnen ervaren.

De teaser van de nieuwe Need for Speed heeft me laten dromen van een nieuwe racegame. Op 15 juni (vlak voor de E3) zal er een nieuwe trailer verschijnen en zullen we ook meer informatie krijgen. Tot die tijd blijf ik nog even dromen van een racegame met bovenstaande eigenschappen. Maar wat zou jij graag zien in de nieuwe Need for Speed? Waar gaat jouw racehart sneller van kloppen? Laat het me weten in de comments.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.