VR-bril van Sony verwacht in eerste helft 2016

VR-bril van Sony verwacht in eerste helft 2016

Sony heeft tijdens de GDC laten weten dat ze verwachten in de eerste helft van 2016 een consumentenversie van hun Virtual Reality bril (Project Morpheus) op de markt te brengen. Op de beurs toonde Sony ook een nieuw prototype van de bril met onder andere een uitschuifbaar display. Het scherm is nu een Full HD oled display van 5,7 inch en het beeld kan ververst worden met 120 beelden per seconde. Dat is ook de maximale beeldverversing die de PlayStation 4 kan leveren.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Project Morpheus wordt gebouwd met de PlayStation 4 in gedachte en dus is het logisch dat de accesoires van de console een belangrijke rol spelen. Zo kan de PlayStation Eye-camera hoofdbewegingen herkennen dankzij de led-lampen op de bril en helpen de Move-controllers bij het pakken van objecten in de virtuele wereld.

Het zal dus nog ongeveer een jaar duren voordat we deze Virtual Reality bril in de winkels zien liggen en het is dan ook nog niet bekend wat die zal gaan kosten. Sony heeft wel laten weten dat ze op de komende E3 meer Virtual Reality games zullen tonen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.