Wat zijn de leukste spelletjes voor casual gamers?

Wat zijn de leukste spelletjes voor casual gamers?

Wat zijn de leukste spelletjes voor casual gamers?

Geniet, maar met mate. Het geldt voor alles, maar zeker voor gamers is dat een spreuk die nog wel eens vergeten wordt. De zogeheten casual gamers weten echter dat gamen het leukst is als je er op zijn tijd van geniet en het niet de grootste tijdsbesteding van de dag is.

Bijna twee miljard gamers. Zoveel mensen spelen op regelmatige basis een (online) videospel in de wereld. Dat zijn geen kleine cijfers: het is een daadwerkelijke miljardenindustrie, van spellen als FIFA 2019 tot Fortnite. En ook in Nederland wordt er fanatiek gegamet: zo’n 40 procent van de Nederlanders doet zelfs mee aan (professionele) gamecompetities. Maar die spectaculaire cijfers hebben ook hun schaduwzijde. Gamen kan namelijk behoorlijk verslavend zijn en ten koste gaan van school, werk en sociale contacten. In Nederland gaat het om twee procent van de gamers die het op problematische basis doet – zo´n 20,000 mensen. Toch is er ook een grote groep gamers die precies doet waar gamen voor bedoeld is: om te ontspannen en je te vermaken. Dit zijn de zogeheten casual gamers.

Wat is een casual gamer?

Een casual gamer is iemand die ervan houdt om op zijn tijd een computerspelletje te spelen. Geen verplichting, geen vastigheid. Gewoon af en toe, na het werk of in het weekend, ´s avonds op de bank of een keertje met wat vrienden, gewoon even lekker wat spelletjes spelen, zonder daar een vaste routine van te maken. Casual gamers zoeken dan ook naar spelletjes die geen hoge instapeisen hebben, waar je geen abnormaal hoog niveau voor nodig hebt om mee te kunnen doen en waar je ook niet tot hoge hoogtes hoeft uit te stijgen om te kunnen winnen. Zonder veel ervaring, wanneer ze maar willen, spelen, eventueel winnen, en vooral: genieten.

Welke spellen zijn het leukst voor casual gamers?

Deze eisen vragen dan ook om een specifiek soort spel. Een spel waar heel veel mensen met een hoog niveau aan meedoen, of waar je eerst veel tijd en energie in moet steken, valt al af. Casual games kunnen bijvoorbeeld de klassieke spelletjes op de computer zijn, zoals Tetris, Mijnenveger en Patience, maar ook arcadespelletjes als Pacman en Space Invader.

Daarnaast biedt het internet een hoop vrijblijvend entertainment waar casual gamers zonder geld te betalen kunnen meespelen. Een van de meest grootschalige types spelletjes sites zijn online casino´s, waar je in je vrije tijd makkelijk spelletjes als roulette of blackjack online kan spelen.

Dan heb je nog spelletjes die je via sociale media kan spelen, en die je zo ook de mogelijkheid geven om je eigen vorderingen te delen met vrienden of te kijken hoe zij het doen. Een goed voorbeeld hiervan is Candy Crush Saga, met maandelijks honderden miljoenen spelers.

En als laatste, als je liever op je smartphone speelt, zijn er zowel in de Google Play Store als in de Apple Store een hoop spelletjes te downloaden die zowel vermakelijk als toegankelijk zijn. Met name dit aanbod aan spelletjes breidt zich haast elke dag uit: het is steeds leuker om casual gamer te zijn.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.