Zo verdien je meer loot boxes tijdens het Overwatch evenement

Zo verdien je meer loot boxes tijdens het Overwatch evenement

Het Overwatch evenement “The Year of the Rooster” is begonnen en enkel tijdens het evenement is het mogelijk om diverse thematische skins en cosmetische items voor jouw heroes te verzamelen. Om de verschillende items te verzamelen is het essentieel dat je zoveel mogelijk loot boxes verzamelt tot 13 februari. Dan stopt het evenement namelijk weer. Vandaar hier een handige guide om tot die tijd zoveel mogelijk loot boxes in de wacht te slepen!

Tijdens het evenement is het mogelijk om ieder item los te kopen met coins uit eerdere crates of van dubbele items, maar zoals bij ieder Overwatch evenement zijn deze items duurder dan normale items. Iedere loot box verdiend tijdens het evenement levert je op zijn minst een Year of the Rooster item op, maar dit is geen garantie dat iedere loot box iets goeds bevat. Er zijn echter een paar strategieën die je meer loot boxes opleveren.

Net zoals bij normale loot boxes krijg je een speciale loot box bij iedere level up, dit betekent dus veel Overwatch spelen tijdens het evenement. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je level omhoog krijgt is er een 20% experience bonus als je met andere spelers in een groep speelt. Dus zorg dat je iemand hebt om mee te spelen of maak gebruik van de nieuwe team-up functie na iedere game. De team-up functie zorgt ervoor dat je met spelers van je huidige game blijft en in een groep samen kunt spelen.
Je kunt tijdens het evenement beter Quick Play spelen, omdat je XP op basis van hoelang een match duurt krijgt. Dit betekent dat je voor een Quick Play match vaak minder XP krijgt dan een ranked, maar wel iedere keer de bonus voor het spelen van opeenvolgende matches van 200XP krijgt. Bovendien heb je in Quick Play de kans om in een match te komen die al gaande is, dit levert je maar liefst 400XP extra op. Zorg er ook voor dat je medailles krijgt in diverse categorieën door het meeste te doen van je team. Bijvoorbeeld in “Damage done”. Zo geeft een gouden medaille je eenmalig 150XP per match. Naast al deze bonussen krijg je iedere dag 1500XP voor je eerste win van de dag en 500XP voor iedere normale win. In een ideaal scenario zou je voor een 15 minuten eerste game van de dag in een team maar liefst 3121XP verdienen. Zorg er alleen wel voor dat als je een game vroegtijdig verlaat in Quick Play, dat je Victory, Defeat of Draw heb gehoort. Als je geen win of verlies indicatie van de game hebt gekregen dan krijg je ook geen XP voor de desbetreffende match.

Een andere manier om loot boxes te verdienen is in de Arcade, waar iedere aparte game modus beschikbaar is. Voor iedere 3 gewonnen Arcade matches verdien je een loot box en bij unieke evenementen verdien je een bonus loot box bij je eerste win in de desbetreffende modus. Zo is “Capture the Flag” nu beschikbaar en levert een extra loot box op. Wekelijks op zondag reset de arcade en kun je opnieuw je loot boxes verdienen. Arcade is een goede manier om gegarandeerd aan 3-4 loot boxes te komen en tegelijkertijd XP te verdienen voor je level up.

Natuurlijk is het ook mogelijk om loot boxes te kopen en als je net zoals ik een ongeduldig persoon bent, beginnen halverwege het evenement je handen toch te kriebelen voor die ene legendarische skin. Toch is het beste advies om te wachten tot de laatste dag van het evenement met het aanschaffen van loot boxes, om je niet alleen geld te besparen maar ook de teleurstelling dat je een skin in een latere loot box dubbel krijgt.

Helaas zit er toch niets anders op dat in het weekend non-stop Overwatch te spelen voor de legendarische Reinhardt skin, maar met deze tips zorg je er in ieder geval voor dat je kansen enorm omhoog gaan!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.