27 februari is Pokémon Day

27 februari is Pokémon Day

Pokémon heeft vandaag zijn plannen ontvouwd voor een virtueel concert ter viering van het 25-jarig jubileum. Het popcultuurmerk was groot nieuws dankzij headliner en Pokémon-fan Post Malone in een video die hier te zien is.

Op zaterdag 27 februari – beter bekend als Pokémon Day – zal het evenement niet alleen een online feest zijn voor Pokémon-fans maar voor alle muziekliefhebbers ter wereld. Het vormt tevens de aftrap van het één jaar durende programma P25 Music. The Pokémon Company International is een samenwerkingsverband met Universal Music Group aangegaan voor dit concert en nog veel meer muzikale verrassingen in 2021 in het kader van P25 Music. Bij P25 Music wordt samen met enkele van de grootste namen uit de muziekwereld gewerkt aan nieuwe nummers, stijlen en popcultuurmomenten. Allemaal uit het oogpunt van Pokémon. Vorige maand is bekendgemaakt dat popicoon Katy Perry de headliner van het programma is.

“Ik ben al zeer lang Pokémon-fan. Het is dus geweldig om headliner te zijn op het Pokémon Day-concert ter viering van het 25-jarig jubileum”, aldus Post Malone. 

Het concert is gratis te volgen op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon, het officiële Twitch-kanaal van Pokémon en op de speciale jubileumwebsite van Pokémon. Het spektakel begint om 01:00 uur CET op 28 februari. Pokémon zal aan het eind van het concert meer details over P25 Music bekendmaken, zodat fans zich alvast kunnen verheugen op verdere verrassende samenwerkingen.

In aanloop naar het concert presenteert The Pokémon Company International enkele jubileumactivaties bij al zijn producten. Dit gebeurt in de week voorafgaand aan het virtuele muziekevenement. Naast het eerder aangekondigde evenement Pokémon GO Tour: Kanto op zaterdag 20 februari geeft The Pokémon Company International op 25 februari een speciaal wachtwoord uit voor spelers van de Pokémon-videospellen. Hiermee kunnen ze een speciale Pikachu toevoegen aan Pokémon Sword en Pokémon Shield. In lijn met het muzikale thema van het jubileumjaar kan deze Pikachu de aanval Sing uitvoeren, een aanval die hij normaal gesproken niet kan leren. Op 27 februari kunnen fans online of via de app afstemmen op Pokémon TV voor speciaal geselecteerde muzikale afleveringen van de populaire Pokémon-animatieserie. Dit vormt de perfecte voorbereiding op het grote Pokémon Day-concert met Post Malone’s avonds. Fans kunnen die week nog meer aankondigingen van het merk verwachten.

Om volledig op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws over het 25-jarig jubileum van Pokémon, kunnen fans naar Pokemon.com/25 gaan en online meepraten via #Pokemon25.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.