2K en Turtle Rock Studios kondigen Evolve aan

2K en Turtle Rock Studios kondigen Evolve aan

2K en Turtle Rock Studios, de makers van de coöperatieve shooter-klassieker Left 4 Dead, kondigen vandaag officieel Evolve aan, een geheel nieuwe multiplayer shooter-ervaring. Evolve is exclusief onthuld op de februari-cover van Game Informer en zal vanaf deze herfst beschikbaar zijn voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Evolve voegt coöperatieve en competitieve multiplayer-ervaringen vakkundig samen wanneer een team van vier jagers het rechtstreeks opnemen tegen een monster dat bestuurd wordt door een speler. Op een vreemde planeet in de verre toekomst jagen spelers op hun prooi in 4V1-wedstrijden die stijf staan van de adrenaline. Ze ervaren Evolve als een first-person shooter als zij coöperatief samen spelen als vier jagers, maar zij kunnen ook het monster besturen vanuit een third-person perspective. Daarmee biedt Evolve een unieke gameplay-ervaring. Op dit moment is het eerste monster in de game bekend gemaakt, Goliath, evenals het eerste team van vier jagers, elk met hun eigen unieke klasse en mogelijkheden.

Onze filosofie is om ongelofelijk leuke game-ervaringen te creëren zoals die nergens te vinden zijn. Evolve’s co-op versus lone wolf formule resulteert in de meest intense multiplayer-confrontaties die we ooit hebben ervaren.

– Chris Ashton, co-founder en design director bij Turtle Rock Studios

Evolve is vanaf vandaag beschikbaar als pre-order bij deelnemende retailers. Pre-order Evolve voor Xbox One, PlayStation 4 of PC en ontvang het Monster Expansion Pack. Dit bevat de gratis “Savage Goliath” skin en een nieuw monsterpersonage. Bekijk de lijst van deelnemende retailers op: www.evolvegame.com/preorder.

Evolve gaat bepalend zijn voor de nieuwe generatie multiplayer-ervaring. Dit is onze eerste compleet nieuwe IP voor de next-gen systemen en 2K werkt er samen met Turtle Rock Studios hard aan om een game af te leveren die direct entertainment biedt en waar je gewoon niet mee kan stoppen.

– Christoph Hartmann, president van 2K

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.