Alienware kondigt Steambox aan die draait op Windows

Alienware kondigt Steambox aan die draait op Windows

Alienware zal dit jaar nog een Steambox lanceren die draait op Windows. De Alienware Alpha, zoals deze kleine gamepc heet, zal rond de feestdagen uitkomen in Amerika en 550 dollar gaan kosten. Voor dat geld doen ze er een Xbox 360 controller bij en een dongle waarmee je tot vier controllers tegelijk aan de Alpha kan koppelen.

Toen Valve in mei besloot om de Steam Machine uit te stellen naar 2015 voelde Alienware zich genoodzaakt om een Windows-versie van hun Steambox te lanceren. Ze wilden niet langer wachten, maar kregen daarbij ook alle support van Valve. De Alienware Alpha is daardoor ‘Steam-ready’. Dat betekent dat wanneer Valve SteamOS en en de Steam controller uitbrengen deze direct op de Steambox van Alienware aan te sluiten zullen zijn.

Dat deze machine op Windows draait betekent overigens niet dat je eerst door allerlei menu’s heen moet klikken voordat je kunt gaan gamen. Alienware heeft de software zo aangepast dat je (als je dat wilt) direct in de aangepaste interface kun starten of zelfs in Big Picture mode van Steam.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.