Ancestors: The Humankind Odyssey Nu verkrijgbaar op PC

Ancestors: The Humankind Odyssey Nu verkrijgbaar op PC

 Private Division en Panache Digital Games hebben vandaag Ancestors: The Humankind Odyssey voor PC gelanceerd in de Epic Game Store. Ancestors: The Humankind Odyssey is de debuut titel van Panache Digital Games, de onafhankelijke developmentstudio die in 2014 mede opgericht werd door Patrice Désilets, de originele creative director van Assassin’s Creed. In het spel maken spelers miljoenen jaren geleden het begin van de menselijke evolutie mee. Ze vechten tegen een harde en wrede wereld om de toekomst van hun nageslacht te verzekeren.

Spelers beginnen tien miljoen jaar geleden als een vroege mensachtige, onze eerste bekende voorouder. Ze zwaaien door de bomen van een weelderig jungle boordevol gevaarlijke roofdieren zoals enorme pythons, sabeltandtijgers, dodelijke alligators en allerlei andere beesten en ze moeten zo snel mogelijk zowel hun personage als hun omgeving beter leren kennen. Door de omgeving zorgvuldig te verkennen en te analyseren, helpen spelers het voortbestaan van hun clan te verzekeren door de mogelijkheden van hun mensachtigen uit te breiden. De speler kan kiezen hoe hij het neuronale netwerk wil bevorderen, waarbij een groot aantal RPG-elementen verschillende vaardigheden verbeteren. Dankzij deze keuzes kan de clan motorische functies bevorderen, hun zintuigen verbeteren, hun intelligentie vergroten en betere communicatie tussen de stamleden ontgrendelen. Zo kan de speler zijn clan laten evolueren naar een meer geavanceerde soort door zijn beslissingen en acties tijdens de spelervaring. Uiteindelijk zal de speler bepalen of de clan kan blijven voortbestaan, of weer een uitgestorven wezen zal worden dat zich terugtrekt in de geschiedenis.

“Ik ben ontzettend trots op wat mijn team en ik met Ancestors bereikt hebben. Ik wilde een spel over evolutie maken dat ons zou herinneren aan onze gezamenlijke dierlijke instincten. Zodra ik dit concept bedacht had, kon ik het idee van de moeilijkheden, proberen te overleven in deze enorme, gevaarlijke wereld, niet van me afzetten”, zei Patrice Désilets, mede-oprichter en creative director van Panache Digital Games. “Vandaag is een geweldige dag omdat we eindelijk dit spel met de wereld kunnen delen. Het is misschien een moeilijke reis, maar hopelijk kun je net zo overleven als onze voorouders deden.”

“Het is een privilege geweest om samen te werken met Panache Digital Games om Ancestors: The Humankind Odyssey te maken,” aldus Kari Toyama, Senior Producer bij Private Division. “Patrice Désilets is erg secuur in zijn benadering van gamedesign en samen met zijn kleine team ongelooflijk getalenteerde ontwikkelaars heeft hij een volledig unieke ervaring gecreëerd.”

Ancestors: The Humankind Odyssey is een derdepersoons survivalverkenningsgame waarin spelers een clan stichten in een genadeloze wildernis in Afrika in een periode die loopt van tien tot twee miljoen jaar geleden. Het gamemechanisme concentreert zich op drie hoofdprincipes: verkennen, uitbreiden en evolueren. In het Neogene Afrika loert overal gevaar en spelers moeten voorzichtig hun omgeving verkennen en langzaam het gebied van hun clan uitbreiden. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden over hoe hun clan zich van de ene generatie naar de andere ontwikkelt. Ancestors: The Humankind Odyssey is de eerste titel van Panache Digital Games.

Ancestors: The Humankind Odyssey is nu verkrijgbaar voor PC in de Epic Games Store

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.