Balmain collectie binnenkort in Pokemon Unite

Balmain collectie binnenkort in Pokemon Unite

Al meer dan tien jaar weet creatief directeur Olivier Rousteing van Balmain de modewereld te verrassen met zijn opvallende visie en vindingrijke keuzes. Voortbordurend op de gedurfde erfenis van Pierre Balmain, die meer dan 75 jaar geleden heel gewaagd de ‘Nieuwe Franse stijl’ introduceerde, overrompelt Rousteing steeds weer met onverwachte profielen, kleuren en boodschappen, de hoofdingrediënten van zijn unieke ‘Vernieuwde Franse stijl’.
 
Rousteing zoekt in het bijzonder samenwerking met onconventionele en inventieve partners die de zienswijze en het lef van de ontwerper delen. Vandaag kondigt Balmain met veel genoegen de nieuwste samenwerking aan: een partnership met Pokémon voor een speciale collectie met een beperkte oplage.
 
Hoe verrassend dit partnership ook mag klinken, het is eigenlijk niet meer dan logisch. Want Balmain en Pokémon delen een buitengewoon stoutmoedige en avontuurlijke visie. Net als Balmain onderscheidt Pokémon zich door zijn continue ontwikkeling en onverminderde toepassing van nieuwe technologieën. Tegelijkertijd straalt het altijd een bijzonder aanstekelijke energie en ongekende levendigheid uit. En zoals Balmain geroemd wordt om zijn alsmaar groter wordende ‘Balmain Army’, zo staat Pokémon bekend om zijn miljoenen ‘Trainers overal ter wereld, die elk avontuur aangrijpen om nieuwe Pokémon te verzamelen, te trainen en te bevechten.
 
“De stralende popesthetiek en boeiende wezens van Pokémon hebben me altijd al aangesproken”, aldus Olivier Rousteing. “Tegenwoordig doen ze me denken aan vroegere, eenvoudigere tijden toen we allemaal nog een rooskleurige visie hadden op alle positieve veranderingen waarvan we zeker wisten dat digitale innovaties die mogelijk zouden maken. En dat is de belangrijkste reden dat ik zo blij ben met het partnership met Pokémon voor deze collectie. Want juist nu kan ieder van ons de herinnering aan deze momenten van hoop en optimisme goed gebruiken.”
 
“Balmain is een iconisch modehuis dat elke keer weer wereldwijde aandacht weet te trekken met zijn briljante ontwerpen en verfijnde creativiteit”, aldus Kenji Okubo, CEO van The Pokémon Company International. “Pokémon is al meer dan 25 jaar een belangrijke drijvende kracht achter de culturele tijdgeest, en de sleutel tot ons succes is ons vermogen om innovatie te stimuleren. In Balmain hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt. Samen met hen hebben we iets heel speciaals gecreëerd dat via mode de fysieke en digitale wereld verenigt.”
 
Een groot deel van de Balmain x Pokémon-collectie speelt met nieuwe variaties van typische Balmain-kenmerken, waaronder de bekende wijdvallende hoody’s en elegante sneakers van het merk en het fascinerende labyrintpatroon. Het labyrint – een motief dat geïnspireerd is op een doolhof en meer dan 50 jaar geleden door Pierre Balmain ontworpen is – staat overduidelijk voor zijn kameleonachtige aanpasbaarheid. Het komt in verschillende vormen terug in de vele items uit de gezamenlijke collectie. Daarnaast zijn er enkele nieuwe interpretaties van iconische ontwerpen die Balmain voor het eerst presenteerde op de catwalks van de Paris Fashion Week. Hoewel elk item enigszins aan de esthetische wereld van Pokémon aangepast is, verloochent het nooit en te nimmer de vermaarde strenge normen van de ateliers van Balmain.
 
Olivier Rousteing en zijn ontwerpteam bij Balmain zijn tevens geïnspireerd door de felle kleuren en heldere iconografie van Pokémon. Sweatshirts, jassen en oversized topjes en broeken getuigen slim van de krachtige grafische vorm die zo kenmerkend is voor Pokémon. Veel van de accessoires zijn een vernuftige kruising tussen de kenmerkende Balmain-tassen en Pokémon-illustraties.
 
En een Balmain x Pokémon-partnership zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een meeslepend digitaal avontuur. Daarom bevat dit partnership een extra en uniek ingrediënt, dat tot stand gekomen is in samenwerking tussen Balmain en SharpEnd. Vanaf 5 september kunnen er vijftien verschillende Balmain x Pokémon-badges met NFC-technologie aangeschaft worden bij negen verschillende boetieks van Balmain in Amerika, Europa en Azië en bij Balmains retailpartner Stadium Goods in Chicago. Deze speciale badges bieden exclusief toegang tot een uitzonderlijke Balmain x Pokémon-belevenis boordevol digitale content en schitterende prijzen, waaronder viptickets voor het aankomende Balmain Festival tijdens de Paris Fashion Week en directe toegang tot de Balmain-modeset in Pokémon UNITE.
 
Fans van Pokémon UNITE, Pokémons strategische spel voor teamgevechten dat ontwikkeld is in samenwerking met TiMi Studios, kunnen het Trainer-mode-item uit de BALMAIN-modeset gratis vrijgeven door gedurende zeven dagen van 08:00 uur CET op 2 september 2022 tot 00:59 uur CET op 1 oktober 2022 in het spel in te loggen.
 
Bovendien kunnen fans die een van de BALMAIN x Pokémon-patches kopen, een digitale code krijgen waarmee ze meteen gratis de Trainer-mode-items uit de BALMAIN-outfitset vrij kunnen geven via het menu ‘Gift Exchange’ in het spel.*
 
“Nadat ieder van ons de Pokémon UNITE-app gedownload had, raakte volgens mij elk lid van mijn team wel een beetje verslaafd aan het spel”, aldus Olivier Rousteing. “Ik denk dat dat geen grote verrassing is, want we koesteren allemaal warme herinneringen aan de oorspronkelijke spellen van weleer. Het spelen van het spel ten tijde van het ontwerpen van de speciale Balmain x Pokémon-badges en -jassen die Pokémon UNITE Trainers vrij kunnen geven, maakte het allemaal alleen maar leuker. Ik kijk er dan ook echt naar uit om na de gekte van de Paris Fashion Week meer tijd voor het spel te hebben.”
 
Pokémon UNITE kan gratis gedownload worden op Nintendo Switch-systemen en mobiele apparaten. Ga voor meer informatie over Pokémon UNITE naar Pokemon.nl/Unite
 

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.