Battlefield V onthuld

Battlefield V onthuld

Dive heeft aangekondigd dat Battlefield V inderdaad terug zal gaan naar de Tweede Wereldoorlog. Daarbij geeft de ontwikkelaar aan dat er compleet nieuwe verhalen verteld gaan worden en dat de singleplayer, net als bij Battlefield 1, opgebroken gaat worden in verschillende War Stories. Dit zodat de oorlog vanuit verschillende perspectieven verteld kan gaan worden. Onder andere Noorwagen, Frankrijk, Noord Afrika en ons eigen Rotterdam zal speelbaar zijn.
In Rotterdam is het mogelijk om de nieuwe mode Grand Operations te spelen. Deze staat los van modi zou;s Conquest, Team Deathmatch en Domination en bouwt vooral verder op de bekende Operations mode. De strijd is hierin verdeeld in vier verschillende fases, die dagen worden genoemd. Elke dag heeft zijn eigen regels en layout op de map. Spelers springen op de eerste dag uit een vliegtuig (boven Rotterdam) om daarna afweergeschut uit te schakelen. De acties die ondernomen worden hebben invloed op de dagen die volgen. Lukt het niet om de missie te halen, worden er in de dagen erna meer vliegtuigen uit de lucht geschoten waardoor er minder spawns beschikbaar zijn. Op dag drie loop je daadwerkelijk door het kapot geschoten Rotterdam. Win je hier, dan is alles afgelopen. Speel je gelijk met de tegenstander, dan zal dag vier een ‘Final Stand’ worden waarin alle spelers maar één leven heeft. Elke Grand Operation is tijdelijk beschikbaar en geeft unieke beloningen.

Dice heeft zich ingezet om door de hele game betere animaties te krijgen, waardoor alles realistischer moet ogen. De vernietiging van gebouwen is ook verbeterd, zodat de locaties waarin je speelt invloed hebben op jouw speelstijl. Daarnaast zijn kogels niet zo voltallig aanwezig en moet de schaarste hieraan bijdragen aan het realisme. Je moet als speler bewuster gaan met je wapens.

Een ander gegeven waar Dice op in zet zijn Squads. Je zit altijd in een squad tenzij je aangeeft dat je echt alleen wil spelen. Iedereen kan een squadgenoot tot leven wekken, ook al speel je niet als een Medic. Daarnaast is het mogelijk om online een speler die neer is geschoten weg te slepen, achter een muur te leggen, om daar veilig weer tot leven te wekken. Als squad verdien je gezamenlijke punten waarmee beloningen als voertuigen, een V1-raket of rookgordijnen verkregen kunnen worden. In een aparte coöperatieve mode genaamd Combined Arms leren spelers in een squad spelen door middel van procedureel gegenereerde missies. Elk beetje progressie wat je maakt is van toepassing op de singleplayer, coöperatieve stand als ook de multiplayer.

Er zal geen Premium Pass meer komen voor Battlefield V. Hierdoor wordt de community niet meer uit elkaar getrokken door de vele map-packs. DLC zal geheel gratis zijn. Ben je lid van Origin Access of EA Access? Dan speel je Battlefield V vanaf 11 oktober. Op 16 oktober verschijnt de Deluxe Edition en op 19 oktober de normale versie van het spel. Eerder zal een beta plaatsvinden die toegang gaat bieden aan iedereen met een pre-order.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.