Bethesda stelt voice cast The Evil Within voor

Bethesda stelt voice cast The Evil Within voor

Bethesda stelt vandaag de cast voor die haar stem zal lenen aan de hoofdrolspelers in The Evil Within, een survival horror game ontwikkeld door Tango Gameworks onder leiding van de legendarische game designer en hoofd van de studio Shinji Mikami. Onder meer Academy Award nominee Jackie Earle Haley (“Lincoln,” “Watchmen,” “A Nightmare on Elm Street”), Screen Actors Guild Award nominee Jennifer Carpenter (“Dexter,” “Quarantine,” “The Exorcism of Emily Rose”), en film- en tv-ster Anson Mount (“Hell on Wheels,” “Safe”) lenen hun stem aan een personage in The Evil Within.
The Evil Within belichaamt pure survival horror. Gedetailleerde omgevingen, gruwelijke angst en een gecompliceerd verhaal vormen een innemende wereld. Met beperkte middelen tot je beschikking zul je vechten om te overleven en pure angst doorstaan in deze perfecte mix van horror en actie.

Academy Award nominee Jackie Earle Haley, geen onbekende in het genre na zijn recente passage als Freddy Krueger in de remake van A Nightmare on Elm Street, is de stem van de belangrijkste antagonist in The Evil Within, Ruvik. In zijn video game debuut neemt Anson Mount, best bekend van zijn rol als Cullen Bohannon in Hell on Wheels, de rol aan van Sebastien Castellanos, een doorwinterde politie-inspecteur, die in de game zal moeten vechten om te overleven.

Als laatste is Jennifer Carpenter, bekend van haar rol als Debra Morgan in Dexter, van de partij in de rol van Juli Kidman, de junior Detective partner van Sebastian. Als onderdeel van de recent aangekondigde DLC-plannen zal je de rol kunnen aannemen van Juli Kidman in de content die na de release wordt vrijgegeven, waarbij je The Evil Within kunt ontdekken vanuit een geheel nieuw perspectief. Mikami:

Eén van de meest cruciale elementen bij een succesvolle survival horror game is enerzijds de setting en anderzijds het geluid waaronder de inleving en authenticiteit van de voice achting. We hebben een fantastische cast van ervaren acteurs samengebracht om zeker te zijn dat spelers de emoties écht geloven en de spanning over te dragen die ze voelen in iedere scène.

Detective Sebastien Castellanos en zijn partners komen in The Evil Within ter plaatse om een gruwelijke massamoord te onderzoeken. Nadat hij getuige was van de afslachting van zijn collega’s door een mysterieuze kracht, loopt hij zelf in de hinderlaag en wordt hij bewusteloos geslagen. Wanneer hij ontwaakt, lijkt hij terechtgekomen in een verknipte wereld waar afschuwelijke schepsels tussen de doden ronddwalen. Sebastian begin aan een angstaanjagend avontuur met als doel te overleven en te ontdekken wat er achter dit onvoorstelbare kwaad zit.

The Evil Within verschijnt voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, en PC op 17 oktober. Voor meer informatie lees je onze preview hier. Tijdens de Gamescom hebben we een uur met The Evil Within mogen spelen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.