Call of Duty brengt eSports naar next-gen

Call of Duty brengt eSports naar next-gen

Gamers lopen zich warm voor de ultieme Call of Duty-wedstrijd. Activision organiseert samen met andere internationale eSports partners, het jaarlijkse Call of Duty Championship, presented by Xbox voor de tweede keer op rij. De 32 beste Call of Duty teams ter wereld zullen in Los Angeles van 28 tot en met 30 maart strijden om de titel Call of Duty “World Champions” én een prijzenpot van in totaal $1 miljoen.

Het kampioenschap werd vorig jaar beslist in de laatste minuut van de laatste wedstrijd. Iedereen hield zijn adem in van spanning. De klasse, de toewijding en de energie die alle teams met zich meebrachten, in samenspel met het toekijkende publiek, lieten onverbloemd zien wat onze community de beste ter wereld maakt. Call of Duty is meer dan een game. Het is een passie die wereldwijd gedeeld wordt door miljoenen mensen. Het is spannend om te spelen en al even spannend om te kijken, en we kunnen niet wachten om te zien wat het evenement ons dit jaar gaat brengen.

– Eric Hirshberg, CEO of Activision Publishing

De editie van 2014 zal tegelijk het eerst officiële Call of Duty-event zijn waar in wedstrijdverband wordt gespeeld op de Xbox One. Het hele weekend zullen de zwaarbevochten battles live worden gestreamd via Xbox Live en MLG.tv, dus de hele wereld kan de show non-stop meebeleven. In een reeks kwalificatietoernooien, die worden gehost door verschillende eSports organisaties, strijden Call of Duty-teams van zes continenten – Noord- en Zuid Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië – voor hun plaats in het eindtoernooi van de Call of Duty Championship, presented by Xbox. Deze kwalificatietoernooien worden online gespeeld op de Xbox 360 en uitgezonden door MLG.tv. Eind februari en begin maart vinden de regionale finales live plaats in Australie, de UK en de VS. Deze worden gespeeld op de Xbox One en worden eveneens live uitgezonden door MLG.tv, alsmede door andere broadcast partners.

Deelname aan Call of Duty Championship, presented by Xbox is vrij voor alle gekwalificeerde spelers, of ze nu prof zijn of niet, gegeven dat ze voldoen aan de eisen en de officiële regels en voorschriften. Aanvullende details over editie 2014 van Call of Duty Championship, presented by Xbox, waaronder de volledige regels en voorschriften, Call of Duty: Ghosts maps en modes voor het toernooi, prijsverdeling, accommodaties en meer, zijn te vinden op deze website. Aanvullende toernooi-informatie komt beschikbaar op https://callofduty.com/esports.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.