Company of Heroes 2: The Western Front Armies Review

Company of Heroes 2: The Western Front Armies Review

Generaal, het is tijd om weer het slagveld te betreden! Deze keer hoeft u geen nukkige Russische soldaten leiding te geven. In plaats daarvan kunt u kiezen uit de Amerikaanse GI Joe’s of de Duitse wapenbroeders. Dit klinkt natuurlijk zeer interessant, want welke Generaal wil er nu niet in deze nieuwe wereld aan de slag met deze legers? Gelukkig is soldaat Kevin alvast op verkenning geweest om beide legers beter te leren kennen.

Beste Generaal, soldaat Kevin hier. Ik kom u verslag uitbrengen van mijn verkenning van The Western Front Armies. Ik hoop dat u met deze informatie voor uzelf een goede overweging kunt maken of u interesse heeft om met deze legers aan de slag te gaan. Beide kanten (Amerikaans en Duits) hebben we eerder gezien ten tijde van het eerste Company of Heroes, maar nu zijn ze dus weer terug in de nieuwe wereld. Hun wapentuig komt goed uit de verf in deze nieuwe wereld. Zelfs vanaf een afstandje kon ik veel details op de tanks en de soldaten onderscheiden. Niet meer dan bij de Russen, maar het is toch een machtig gezicht. De legers zijn op zichzelf ook al erg machtig. De Amerikanen lijken vooral veel soldaten in hun legers te hebben, maar moeten het met minder rijdend materieel doen. Bij de Duitse troepen is het weer precies omgekeerd. Daar zag ik vele tanks rondrijden, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Daar staat tegenover dat hun soldaten minder mans zijn dan de GI Joe’s van de USA. Nu lijkt het misschien alsof de Duitsers een voordeel hebben met hun grote voorraad rijdende kanonnen, maar dat is niet helemaal waar. De Amerikanen kunnen namelijk sneller hun soldaten trainen en met de juiste tactiek (en een bazooka) lukt het ze om menig Duitse tank te veranderen in een hoop brandend staal.

https://www.youtube.com/watch?v=SC3fO0egZ1I

Die tactiek, Generaal, zal u bekend voorkomen. Net als bij de Russen is het weer zaak om goed de flanken in de gaten te houden, maar ook om die te gebruiken! Een groepje soldaten kan vanuit beschutting een tank bezig houden, terwijl ondertussen een bazooka-squad er omheen loopt en de tank vanaf de achterkant aanpakt. De achterkant is namelijk de zwakke plek van een tank, maar dat wist u vast al. Ik moet u wel waarschuwen dat de tegenstander het u niet makkelijk zal maken. The Western Front Armies is enkel gericht op veldslagen tegen menselijke tegenstanders, maar onderschat zeker de computergestuurde simulaties niet! Die zullen het u nog behoorlijk lastig kunnen maken. Hoewel, ik bedoel dan natuurlijk de andere Generaals, die niet zo bekwaam zijn als u, grote Generaal. Tijdens mijn verkenning zag ik dat de soldaten van beide facties goed hun mannetje stonden en flink van zich af konden bijten. Ik kon ze vanaf mijn positie ook horen brullen als ze onder vuur werden genomen door een goed verschanste tegenstander. Dat is goed om te horen, want zo weet u als Generaal snel waar er op het slagveld iets gebeurd.

Tot nu toe ben ik best positief in mijn verslag. Ik heb me dan ook prima vermaakt tijdens mijn verkenning en met beide legers kunt u prima uit de voeten. Er is echter wel een klein nadeel: persoonlijk vind ik de prijs die u moet betalen om met deze legers aan de slag te gaan vrij fors. U betaalt namelijk 20 euro voor twee legers en ongeveer negen nieuwe slagvelden. En dat enkel om tegen menselijke tegenstanders te vechten, want er is geen campagne. Aangezien u al met de Russen aan het vechten bent geweest weet ik niet of deze legers nog interessant zijn voor u. Mocht u een bevriende Generaal hebben die nog niet bekend is met Company of Heroes 2 en niks geeft om campagnes, dan zou u The Western Front Armies aan hem aan kunnen raden. Voor de rest zou ik er goed over nadenken of u er dit geld voor over heeft. Volgens mij kan ik dat wel aan u overlaten. Hiermee besluit ik dan ook mijn rapportage over The Western Front Armies. Ik hoop u voldoende informatie te hebben gegeven, Generaal. Als u het goed vind ga ik nu weer terug naar mijn tent om mijn studie weer op te pakken. Welke studie, vraagt u? Die om Generaal te worden natuurlijk.

Beste Generaal, zoals u heeft kunnen lezen in het verslag van soldaat Kevin zijn beide facties van The Western Front Armies legers om rekening mee te houden. Ze bieden voldoende variatie in eenheden en geven elkaar genoeg uitdaging, De vraag is echter of u bereidt bent om hier zoveel geld voor neer te leggen. We kunnen ons goed voorstellen dat u liever uw geld in uw zak houdt en uw commando’s naar de Russische kameraden blijft schreeuwen.

[review pros=”+ Uitdagend
+ Gevarieerde legers” cons=”- Hoog prijskaartje” score=71]

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.