De beste Battlefield games volgens de redactie

De beste Battlefield games volgens de redactie

Waarschijnlijk heb je de poll op de homepage wel gezien, waarin we je vragen wat jouw favoriete Battlefield game tot nog toe is. Ging je helemaal los in de singleplayer van Bad Company of was je meer gecharmeerd van de multiplayer van Battlefield 4? De redactieleden van Gameparty hebben ook zo hun mening over wat de beste Battlefield game uit de serie is en dus laten we hen in dit artikel even aan het woord.

Robin Link:
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo heel veel heb met de Battlefield-serie. Geef mij maar een Call of Duty-titel en ik ben tevreden. Toch heb ik wel af en toe een potje Battlefield gespeeld. Battlefield 3 heb ik me wel eens aan gewaagd, vooral met dank aan PlayStation Plus. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me niet vermaakt heb. Toch is er een uitstapje in de Battlefield-serie die mij toch nog wat beter bijstaat dan Battlefield 3: de Bad Company-games. Overigens geldt ook bij Battlefield Bad Company dat ik erg laat op het feestje was: ik haalde Bad Company pas toen ik hem voor een tientje gebruikt uit de schappen van de plaatselijke winkel kon halen.
Daar had ik overigens wel spijt van; niet dat ik de game niet die tien euro waard vond, maar ik had dat veel eerder moeten doen! Bad Company was niet perfect, maar was vooral heel erg leuk! Hoe tof is het om gebouwen helemaal aan gort te schieten en muren te zien instorten? Heel tof, als je het mij vraagt. Ook Bad Company 2 is bij mij en mijn vrienden goed gevallen, hoewel elke multiplayergame leuk is zolang je het maar met vrienden speelt! Dan is zelfs Battlefield goed te doen voor een Call of Duty-fan! En toen ik onlangs nog de eerste Bad Company eens uit de kast trok, had ik nog steeds even veel lol.

Bas van Dun:
Om mijn favoriete Battlefield te kiezen is alles behalve makkelijk. Waarom? Ik heb ze zowat allemaal gespeeld, een vaak erg genoten. Het aanwijzen van mijn minst favoriete is dan ook makkelijker. Dat is Battlefield 3. Die singleplayer was… nee, laten we het daar gewoon niet over hebben. Denkende aan de meest toffe momenten uit de vele Battlefield-titels, komen er drie games direct bovendrijven. Natuurlijk Battlefield 1942, waar ik enorm veel uren in heb gestoken. Het was misschien de eerste PC-game die ik echt hardcore ben gaan spelen. Nadat ik uit school kwam was het Battlefield, Battlefield, Battlefield. De tweede titel is Bad Company 2, die ik met zeer veel plezier heb gespeeld op de Xbox 360. Niet alleen online vond ik de game zeer interessant, ook de singleplayer wist me van A tot B te boeien. Toch denk ik dat ik Battlefield 4 de eer moet geven. Dat is mijn meest favoriete. Die singleplayer heb ik meerdere keren doorlopen op de Xbox One en ook online heb ik heel wat potjes gespeeld. Die duizend achievementpunten die ik er heb behaald zijn daar het bewijs van. Dat de singleplayer goed in elkaar zat en dat het spel er grafisch fantastisch uitzag, was een mooie plus.

Kevin Blokland:
Ik ben pas op een later moment in de serie gestapt. Battlefield 1942 heb ik wel eens geprobeerd, maar op dat moment had ik niet de hardware en de internetverbinding om er optimaal van te kunnen genieten. Deel 2 heb ik helemaal niet aangeraakt, maar toen een jaar later Battlefield 2142 verscheen kreeg de serie mij te pakken. Het was mijn eerste goede kennismaking met de massale online multiplayer gameplay die zo kenmerkend is voor de Battlefield-serie. Het futuristische stijltje van de game sprak mij wel aan en de Titan-mode, waarbij de game zich gedurende een potje verplaatste van de buitenlucht naar de nauwe gangen in het zwevende fort, was daarbij veruit favoriet. En het moment dat je (samen met tientallen andere spelers) net op tijd met je parachute van een ontploffende Titan af wist te springen, is nog steeds één van de meest indrukwekkende momenten die ik in Battlefield heb beleefd. Later wist Battlefield 3 dit enthousiasme nog wel vast te houden met wederom een uitstekende online multiplayer, maar het haalde het voor mij niet bij het speelplezier dat ik met Battlefield 2142 heb beleefd.
Fabiano Verweij:
Voor mij is Bad Company 2 de leukste Battlefield game tot nu toe. Het was een periode waarin ik bijna geen first person shooters speelde maar Bad Company 2 geweldig vond. Vooral de Recon Class. Wanneer je weet wat je doet met je bolt‐action sniper kan je het andere team gemakkelijk killen. Misschien is het wel de krachtigste class tot nu toe. Wel is het zo dat, wanneer je de game nu weer opstart, je even moet wennen aan de game. Het voelt allemaal wat houterig aan in vergelijking tot de nieuwe Battlefield games maar dat is logisch natuurlijk. Het zou raar zijn als een oudere game lekkerder voelt dan een aantal delen erna. Naast de sniper vond ik de motion sensors de beste gadget. Je weet precies waar de vijand zich bevind en kan snel reageren wanneer ze je proberen te ‘flanken’. Wanneer je speelt om je objectives, wat je meestal wel doet in een Battlefield game, is het ook een erg handige gadget om ook je team te helpen zodat zij weten waar ze “Bad Company” kunnen verwachten. Persoonlijk kijk ik er erg naar uit om te meten hoe krachtig de snipers in de nieuwste Battlefield zijn!

Vooral de Bad Company games lijken veel indruk gemaakt te hebben binnen de redactie. Niet zo gek, want dit waren de eerste Battlefield-games met een singleplayer campagne van behoorlijke kwaliteit. Maar nu zijn we ook wel benieuwd naar jouw favoriete Battlefield game. Waar heb jij het meeste plezier aan beleefd of de mooiste herinneringen aan? Laat het vooral weten in de comments.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.