De E3 verwachtingen van Robin

De E3 verwachtingen van Robin

De tijd rondom de E3 is altijd een heerlijke tijd. Ook bij GameParty kijken we natuurlijk vooruit naar al het moois wat er gaat komen. En ook bij GameParty zijn we natuurlijk ontzettend gehypet door al dat moois wat er (wellicht) gaat komen. Sterker nog, het schrijven van dit stukje laat mij in ieder geval al helemaal in de stemming komen. Dus het is tijd om ook bij jou de E3-hype eens goed op weg te brengen! Wat verwacht ik dan allemaal van de E3?

Nintendo, maak het alsjeblieft waar
Als er iets is op deze E3 waar ik naar uit kijk, dan is het wel de presentatie van Nintendo. Oké, het is echt heel erg jammer dat Nintendo geen live-show gaat doen, maar het effect zal hetzelfde zijn. Natuurlijk krijgen we hoop te zien rondom Super Mario Odyssey. Maar het kan toch niet anders dat Nintendo met nog meer moois komt? Ik weet in ieder geval dat ik helemaal gek van vreugde ga worden op het moment dat er een Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch onthuld wordt. En ik heb er ook zeker wel vertrouwen in dat die titel er gaat komen.

Maar dat andere moois van Nintendo dan? Ik zou het wel weten: mijn voorkeur gaat uit naar een nieuwe Metroid-titel. Stel je eens voor waar de kracht van de Switch dan nu gebruikt voor kan worden? Een andere titel die hoog op mijn lijstje staat is een nieuwe Animal Crossing. Ook dat lijkt me een zekerheidje voor de Switch, zeker omdat de Wii U geen volwaardige Animal Crossing had. De vraag is nog wel een wanneer deze Animal Crossing komt? Laten we echt hopen dat Nintendo in ieder geval iets van deze voorspellingen weet waar te maken. Dan kan de E3 wat Nintendo betreft voor mijn in ieder geval echt niet meer stuk.

EA, Bethesda en Ubisoft, wat willen we nu precies?
De tactiek van Ubisoft kan ik echt niet begrijpen. Eerst kwam daar al het lek rondom Far Cry 5 en de nieuwe Assassin’s Creed. Ubisoft nam het verlies en liet weten dat deze games er inderdaad aan zitten te komen. Oké, tot zo ver snap ik het nog. Maar vervolgens werd onlangs al Far Cry 5 onthuld. En dat terwijl de game pas eind februari 2018 gaat verschijnen. Waarom dan in godsnaam deze haast? De eerste gameplay van Far Cry 5 zullen we ongetwijfeld al zien, maar dan had die eerste trailer ook nog wel laten wachten. Voor Ubisoft lijkt deze E3 een herhaling van zetten. We zullen ook ongetwijfeld meer zien van de nieuwe South Park-game en de bekende Assassin’s Creed en Far Cry titels. Ondertussen lekte ook de samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo voor een Mario/Rabbids RPG uit. Ubisoft gaat teleurstellen ben ik bang.

EA zit een beetje in hetzelfde schuitje, we weten eigenlijk wel wat we kunnen verwachten. DLC voor Battlefield 1, een nieuwe Need of Speed, een heel scala aan sportgames en natuurlijk Star Wars Battlefront II. Nou ben ik wel ontzettend gehyped voor die laatste game, waardoor ik EA toch de voordeel van de twijfel geef. Sorry Ubisoft. Ook bij Bethesda gaat het spannend worden. met welke verrassingen gaan zij komen? Het lijkt er op dat zij voor twee nieuwe titels gaan. De vraag is even of dat uit een bestaande serie is, of dat er een geheel nieuwe IP komt. De tijd zal het leren!

Sony, nu moet je knallen!
Mijn hart ligt vanuit vroeger bij Sony. Ik ben een PlayStation-gamer in hart en nieren. Sony is marktleider op dit moment, en dat willen ze weten ook. Hoewel ik het idee heb dat de PS4 Pro en de PS VR op dit moment (in mijn beleving dan) nog niet echt enorm aanslaan, hebben ze wel duidelijk de voorsprong op Microsoft. En hoe kun je dat beter vieren dan nu op het gebied van games de genadeklap aan Microsoft te geven? Knal er een paar nieuwe exclusives uit en laat nog wat lekkers zien van al bekende exclusives. Dat we bijvoorbeeld meer gaan zien van de nieuwe God of War of the Last of Us. Een onklopbare formule zo lijkt het wel. Maar één ding: het liefste geen gelul over PlayStation VR of andere ‘onzin’. Ik heb er vertrouwen in dat het bij Sony om games draait.

Microsoft, puur grafisch geweld
Microsoft mag dan misschien de slag verloren hebben, de oorlog is nog lang niet voorbij. En Microsoft heeft een wapen in handen waarmee ze de volgende slag kunnen winnen: de Scorpio. Het mag dan zeer zeker cliché zijn, maar dat Microsoft gaat knallen met de Scorpio staat als een paal boven water. En ook hier verwacht ik dat Microsoft eens goed gebruik gaat maken van haar exclusives. Als ik er één game uit mag pikken: Forza Motorsport 7. Pure grafische porno gegarandeerd. Een zeer veilige voorspelling, maar dat maakt de beelden die we straks op de E3 gaan zien er niet minder lekker op.

Het lijkt me wel duidelijk: de E3 gaat weer een enorm feestje worden. Ik vind het vooral interessant wat ‘de grote 3’ gaan doen: Sony, Microsoft maar voornamelijk Nintendo. Van wie verwacht jij het meeste?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.