De E3 wishlist van Eefje

De E3 wishlist van Eefje

Okay, ik geef het eerlijk toe, mijn verwachtingen voor de E3 worden wat gevoed door cynisme en een te grote focus op wat me stoort aan de E3 (dat lees je later deze week!). Laten we het nu gewoon even wat lichtvoetiger hebben over wat ik wel leuk vind en waar het uiteindelijk om draait. De nieuwe games. Het volgende artikel fungeert als een soort wishlistje van games die ik zo erg hard zou willen aangekondigd zien op E3. Van die games waarbij je spontaan wanneer de naam live gedropt wordt je vuistje in de lucht gaat, gevolgd door een omg fuck yeah!!! We hebben allemaal wel die games in gedachten en onderstaande is wat ik zou willen wanneer ik de E3 met een roze bril tegemoet ga. Nou is het zo dat dit lijstje niet bepaald realistisch is, maar het feit dat ik het dit jaar vertik om Half Life 3 te zeggen betekent tenminste dat ik al ietsje wijzer geworden ben. Toch?

Hitman Season 2
Yup, Square Enix staat een beetje op mijn shitlist de laatste dagen sinds ze ontwikkelaar IO Interactive van de hand gedaan hebben en nu hun best lijken te doen om de rechten op Hitman voor een prikje over te kopen. Je zou haast gaan denken dat het een zusterbedrijf van Konami is. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik een fan ben van de Hitman-reeks, en het vorig jaar verschenen seizoen was voor mij bijna de game van het jaar (ware het niet dat Nathan drake…). Het idee dat IO Interactive, dat al vergevorderd is in het plannen van seizoen 2, de kans niet zou krijgen die visie uit te werken vind ik echt kut. Ik zou dan ook een stevig fuck ja momentje hebben wanneer een uitgever als Bethesda of EA tijdens hun Keynote bekend zou maken een partnership met IO Interactive aan te gaan om dat tweede seizoen uit te brengen volgend jaar.
Een nieuwe Metroid op Switch 
Harmen is zo dol op zijn Switch dat ik hem al liefkozend een echte Switch-bitch noem en ook Robin is helemaal happy over Nintendo’s nieuwste. Ikzelf hou voorlopig de boot nog wat af, maar geef me eén game en ik koop de boot, sla er een flesje champagne tegen en kies het ruime sop in no time. Die game is uiteraard Metroid. Ik weet dat Super Mario Oddysey ontzettend tof wordt en ben zelfs benieuwd naar die Mario/Rabbids crossover maar Nintendo moet me nou effe bewijzen dat ze meer in hun mars hebben dan games met snorremans. Zelda: Breath of the Wild bewees dat Nintendo het maken van uitdagende games voor een matuur publiek nog steeds in de vingers heeft en daardoor ga je automatisch dromen van een terugkeer naar vorm voor die andere volwassen reeks: Metroid. Tijd voor Samus Aran om een langverwachte terugkeer te maken. 

Sly Cooper op PlayStation 4 
Ontwikkelaar Sucker Punch zal aanwezig zijn op de E3 om hun nieuwste game voor te stellen. Maar, wat gaat die game worden? Iets gloednieuws of een vervolg op Infamous zoals velen voorspellen? Ik hoop in elk geval dat ze Delsin Rowe en zijn superpowers nog wat in de koelkast laten zitten. Spider-Man komt er aan en ook Square Enix heeft twee Marvel-games voor de boeg, het mag wat mij betreft daar wat stoppen voor mij. Nee, als ik echt mocht kiezen dan hoop ik op een triomfantelijke terugkeer van Sly Cooper, s’werelds meest geliefde wasbeerboef. De sly Cooper animatie film zou naar verluid in 2018 eindelijk in de zalen komen en daar hoort wat mij betreft gewoon een vette game bij. Er zijn anno 2017 gewoon te weinig goeie platform-games, dus een weerzien met Sly, Bentley, Murray en Carmelita Fox zou meer dan hartelijk zijn. Dit is degene waar ik het hardst naar uitkijk bij Sony’s keynote, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt. 

Sunset Overdrive 2 
En nou zijn we wel erg onrealistisch bezig, niet waar? Sunset Overdrive blijft wat mij betreft echter de meest originele toffe ip van deze generatie, een game die zo ongebreideld fun uitschreeuwt dat het onmogelijk wordt om niet in de waanzin ervan gezogen te worden. Helaas hebben bitter weinig spelers dat gedaan, want Sunset was geen commercieel succes voor Microsoft. Je vraagt je soms af wat er mis is met de wereld als je dat soort dingen laat bezinken. De hoop is echter dat Microsoft in een koppige bui gewoon het lef zou hebben om Sunset Overdrive gewoon een sequel te geven. Insomniac staat in elk geval open voor een mogelijke opvolger, dus je weet maar nooit. De Vlaamse zanger Will Tura had ooit een hit genaamd hoop doet leven…dus ik hoop. 
Arkham Insurgency
Een nieuwe Batman Arkham-game wordt al een tijdje gerumoured en zou zo maar eens even kunnen kloppen. Volgens de geruchten zou Warner Brothers op E3 een nieuwe Batman Arkham-game aankondigen die fungeert als prequel op de games van Rocksteady. De game zou van de hand zijn van hetzelfde team dat al garant stond voor Origins. De game zou terug opteren voor een gameplaystijl die leunt op die van de eerste delen, hoewel de Batmobile wel van de partij zou zijn in achtervolgings-sequenties. Wat vooral doet dromen is dat de game naar verluid zou draaien rond de court of Owls en het speelterrein zich zou verspreiden naar een volledig nieuw deel van Gotham waar Bats het moet opnemen tegen iconische baddies zoals Two Face en Joker in boss fights die hopelijk niet sucken zoals in de voorgaande games. Natuurlijk klinkt dit vooral als meer van hetzelfde, maar in het geval van de Batman: Arkham-games klinkt meer van hetzelfde wel erg smakelijk. 
 
Dit zijn zo op eén, twee, drie de games waar ik spotaan aan denk als je me vraagt welke games ik hoop te zien op de E3. Ik weet uiteraard wel dat er een nieuwe Assassin’s Creed en Wolfenstein getoond zal worden, mogelijk zelfs de Avengers-game van Square Enix en zo veel meer, maar dit artikel fungeert wat mij betreft dus als een niet al te realistisch verlanglijstje. Als ook maar eén van deze games aangekondigt wordt op de beurs kan het voor mij in elk geval niet meer stuk.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.