Up2Date, 10 april 2016: Kratos is dood, lang leve Kråtøs?

Up2Date, 10 april 2016: Kratos is dood, lang leve Kråtøs?

Zoals iedere week vatten we het belangrijkste gamenieuws van de afgelopen zeven dagen weer voor je samen in een mooi, overzichtelijk artikel. Deze week lees je onder andere over de zwanenzang van Nathan Drake, de mogelijke setting van een nieuwe God of War en de definitieve releasedatum van Gears of War 4! Zit je er klaar voor? Gordels vast, daar gaan we!

Nieuwe Uncharted 4-gameplay toont open omgeving
Oh jongens, wat kijken we al lang uit naar de nieuwe Uncharted. Ik kan me herinneren dat ik een paar maanden voor de lancering van de PS4 een foto voorbij zag komen van pallets vol met PS4 devkits; allemaal afgeleverd bij Naughty Dog. Mijn hart maakte een sprongetje, want dit kon natuurlijk niet anders betekenen dan dat er een nieuwe, next-gen Uncharted naar de PS4 zou komen. De daadwerkelijke aankondiging van de game zou nog even op zich laten wachten, maar ik had het bij het rechte eind. Helaas zou het wel de laatste Uncharted worden, in ieder geval met Nathan Drake in de hoofdrol. Dat deze nieuwste, en dus laatste, telg in de serie een toffe game zou gaan worden leek van tevoren al vast te staan. De eerste in-game beelden gooiden alleen maar olie op het hype-vuur, om maar niet te spreken over de eerste echte gameplaybeelden. Met de naderende release (de game is inmiddels gold gegaan) wil Sony de hypetrain maar al te graag nog een stukje harder laten rijden, en dat doen de Japanners door middel van het vrijgeven van vijftien minuten aan gameplay, waarbij het nieuwe ontdekkings-aspect flink uitgelicht wordt. Kijk en geniet!
Ruilt God of War Griekenland in voor Noorwegen?
Hoewel veel gamers graag zien dat de grote consolefabrikanten nieuwe franchises creëren, wordt het over het algemeen ook zeer gewaardeerd als er weer nieuw leven wordt geblazen in een bestaande franchise die een tijdje op de achtergrond is geweest. Schoolvoorbeeld daarvan zijn natuurlijk de games van Team ICO, die het eigenlijk wel een beetje in het extreme doorvoeren. Maar ook God of War, dat zijn echte gloriedagen beleefde op de PlayStation 2 en tevens succesvol was op PlayStation 3, kan zich langzamerhand aan dat rijtje toevoegen. Een aankondiging is er nog niet, maar er zijn genoeg aanwijzingen dat er gewerkt wordt aan een nieuw deel binnen de franchise. Laatste geruchten, die via een inmiddels verwijderde portfoliowebsite zijn gelekt, zijn dat de Griekse mythologie wordt ingeruild voor de Noorse. Kratos zou wél gewoon terugkeren, zij het dit keer met een flinke baard en als wapen een flinke strijdbijl. Omgevingen die in de game terug te vinden zijn, zouden onder andere Altheim en Land of the Fairies heten. Als het allemaal klopt, zou een (grootse) aankondiging op de E3 niet ondenkbaar zijn… Laat maar komen!

Remote Play voor PS4 nu beschikbaar op pc en Mac
De enige reden dat ik ooit de aanschaf van een PS Vita heb overwogen (het is er overigens nooit van gekomen) is Remote Play. Dat je niet eens thuis hoeft te zijn, maar toch via internet op je PS4 kunt gamen is iets dat me ideaal lijkt. Zeker als je veel games in je digitale catalogus hebt. Het nieuws dat Remote Play in de vorm van PS4 firmware update 3.50 ook op pc en Mac beschikbaar kwam, was voor mij dan ook echt een aangename verrassing. Het wil nog wel eens gebeuren dat mijn vriendin graag een tv programma wil zien en ik daardoor niet kan gamen. Mijn PlayStation verhuizen naar de (kleinere, HD ready) tv op de slaapkamer is me vaak teveel gedoe met snoeren, en dit komt als ideale oplossing. Simpel een instellinkje op je PS4 veranderen, een programmaatje downloaden op je pc of Mac, de boel koppelen, en gaan! Grote aanrader.
Gears of War 4 verschijnt 11 oktober, beta deze maand
PlayStation-bezitters kijken uit naar de ene GoW, Xbox-bezitters naar de andere GoW. Hoewel eerstgenoemde groep al net iets langer moet wachten op een vervolg van ‘hun’ franchise, zijn mensen met een Xbox net zo ongeduldig. Verschil is alleen dat zij al licht aan het eind van de tunnel zien: Gears of War 4 heeft een definitieve releasedatum gekregen. De dag dat we met de game aan de slag kunnen is 11 oktober, op een dagje na moeten we dus nog precies een half jaar geduld hebben. Tot we met het volledige spel aan de slag kunnen althans, want nog deze maand krijgen we alvast een voorproefje in de vorm van de multiplayer beta. Eigenaars van Gears of War: Ultimate edition kunnen die vanaf 18 april spelen, Xbox Live Gold-leden zijn een weekje later op 25 april aan de beurt. Bring it on!

Zelf hadden we op GameParty ook het een en ander te melden. We plaatsten niet alleen onze beoordelingen van Pokkén Tournament en StarCraft II: Nova Covert Ops Mission Pack 1, Max bekeek ook de (toekomstige) evolutie van de gamesindustrie en Robin legde uit waarom hij nog steeds Football Manager 2015 speelt.

En zo zijn we er alweer doorheen gevlogen. Geniet van het beetje weekend dat je nog over hebt, en tot volgende week!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).