Up2Date, 22 december 2013

Up2Date, 22 december 2013

Het is de eerste zondag van de kerstvakantie. Een mooi moment om nog even terug te kijken op het nieuws van afgelopen week in deze nieuwe Up2Date. Helaas was het een week met weinig opmerkelijk nieuws, maar gelukkig was er de Nintendo Direct die weer wat leuke nieuwtjes wist te brengen. Uiteindelijk staat dit artikel volledig in het teken van games die nog moeten verschijnen. Niet zo gek, want over het algemeen komt daar ook het meeste nieuws over naar buiten. Lees snel verder om te zien wat de hoogtepunten van afgelopen week waren.

Mario Kart 8 trailer
Het gaat niet zo lekker met de Wii U, dat is ondertussen wel bekend. Het is voor Nintendo dan ook zaak om hier snel werk van te maken en met een sloot aan vette games te komen om gamers te overtuigen de console in huis te halen. Mario Kart is zo’n game die eigenlijk altijd wel succes oplevert. Inmiddels is de serie al bij deeltje 8 uitgekomen en Nintendo maakte ons deze week lekker met een trailer. Wat we daarin zien is eigenlijk vooral meer van hetzelfde: Bowser, Mario en Peach die rondracen in karts en motoren op de meest fantasievolle tracks. Ondanks dat het weinig verrassend is, weet het toch weer mijn interesse te wekken. Mario Kart 8 lijkt weer een fantastische partygame te worden waarbij de strijd pas is gestreden als je over de finish bent gereden.
NES in de mix
Tijdens de Nintendo Direct werd naast de Mario Kart trailer een nieuwe game aangekondigd: NES Remix. In deze game heeft Nintendo een aantal retrogames gestopt, maar er wel een leuke twist aan gegeven. Hierdoor is het meer een verzameling minigames geworden, in plaats van wéér een sloot aan retrogames voor de Wii U. Wat mij betreft een hele goede zet van Nintendo! De retrogames zijn ondertussen zo uitgemolken op de Virtual Console dat ik daar helemaal klaar mee ben. Deze twist aan is echter net die extra aanpassing die ik wel kan waarderen en die de games toch meer naar de huidige tijd weet te vertalen.
Lego Hobbit
De Lego-games schieten als paddenstoelen uit de grond. Ondertussen is vrijwel elke bekende franchise gegrepen door de Lego-maffia en omgezet in een game opgebouwd uit de bekende Deense blokjes. Gelukkig zijn er nog genoeg franchises over, want ook The Hobbit zal in Lego-vorm verschijnen. De trailer die deze week verscheen laat de typische Lego-sfeer zien, met volop humor en leuke gameplay. De eerste beelden maken me vrolijk en weten ook mijn interesse te trekken, hoewel ik zelf weinig heb met The Hobbit. Dat is ook wel een van de krachten van de Lego-games: ze bereiken een groter publiek doordat ze ook mensen aanspreken die niet direct geïnteresseerd zijn in de franchise.
Destiny’s laatste spelletje
Bungie is al een flinke tijd bezig met haar nieuwe project Destiny waarbij je nooit verplicht wordt om samen te spelen met andere gamers, maar de makers moedigen het wel aan. Deze week werd bekend dat ze dit ook doen met de end-game activiteiten in de game. Het komt erop neer dat ze bepaalde locaties in de game stoppen die je niet in je eentje kunt doorlopen. Om die gebieden te kunnen verkennen zal je dus vrienden moeten verzamelen die met je mee gaan op jouw tocht. Het lijkt er steeds meer op dat Bungie de balans tussen single- en multiplayer in Destiny perfect weet te verwerken. Persoonlijk ben ik nog niet heel erg enthousiast van het artwork, maar de gameplay-elementen worden wel steeds interessanter. Misschien moet ik de game toch maar eens reserveren, zodat ik me op tijd in de bèta kan storten.
Tot zover de Up2Date van deze week. Een rustige week, maar dat is ook niet zo gek met de kerstdagen voor de deur. Komende week zal het op nieuwsgebied waarschijnlijk ook rustig zijn, maar gelukkig zitten we bij GameParty niet stil. Er staat een hele reeks artikelen in de planning die vooral in het teken staan van het afgelopen jaar. De redacteuren kijken terug naar hun hoogte- en dieptepunten van 2013, maar delen ook hun wens voor 2014. Dat zou je genoeg te lezen moeten geven tot de volgende Up2Date. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.